Mengenal Lebih Jauh Young Living Essential Oil – Premium Kit

Halo semuanya. Ini kedua kalinya aku bahas Young Living Essential Oil. Kalau post pertama aku adalah ulasan jujur aku dari ngga mau pake YL itu kenapa sampe suka dan Oils apa yang cocok dipunyain kalo belum mau purchase Premium Kit nya… (click here)

Di post kedua ini, aku akan bahas tentang oils di Premium Kit Young Living.

Di sini aku akan membahas detail kegunaan dari 12 oil yang terdapat di Premium Kit Young Living, dan tentunya bukan cuman secara template dan desas desus, tapi sesuai pengalaman pribadi aku dan keluarga saat explore oil-oil ini.

Without further delay, here’s a detail review.


Oils at Premium Kit Young Living Oil:

• Frankincense

Personal Experience:

Aku pakai oil ini untuk Darren yang paling utama. Aku oleskan di ubun-ubun untuk kesehatan otak.

Kalau Darren sakit, untuk imun boosternya selain Thieves (di telapak kaki), Lemon (di spine), aku juga pakai Frankincense ini. Dioles di spine.

Jadi kalo Lemon aku gunakan kalau kondisi Darren masih ceria, tapi begitu lebih lemes, aku ganti ke Frankincense biar lebih cepet.

Untuk penggunaan aku secara pribadi, aku suka diffuse ini. Aromanya unik dan cukup menenangkan. Aromanya juga harum banget dan awet, bikin udara jadi seger.

• Thieves

Personal Experience:

Untuk pengalaman pribadi aku dan keluarga, aku udah buktikan kalau ini memang imune booster. Ngga gampang sakit dan kalo lagi sakit, cepet recoverynya.

Caranya tinggal dioles di telapak kaki.

Aku suka diffuse juga.

Thieves juga bisa digunakan buat ngebersihin kerak, cuman aku belum cobain. Kalo untuk aku, aku punya campuran DIY untuk jadi obat pel lantai.

Air + Purification + Thieves + Lemon/Orange/Lavender/Lemongrass (untuk wanginya). Lalu tinggal di pel.

Biar kumannya minim dan bersih.

Kalau lagi mau sakit tenggorokan, atau lagi sariawan, buru-buru di kumur sama Thieves biar cepet sembuh.

• Purification

Personal Experience:

Diffuse untuk menyegarkan ruangan plus karena jadi bersih, otomatis imun bertambah kuat juga.

Aku juga suka drop 2 tetes di cotton ball lalu masukin sepatu, ini ampuh untuk bikin bau di sepatu hilang.

Lalu aku pernah kena cairan tomcat dan bikin kulit melepuh. Aku oles Purification untuk menghilangkan racunnya. Ampuh, dalam 2 hari bener-bener kering. Dan setelah dioles, rasa sakit bengkak dan panas di kulit langsung mereda. Selanjutnya dibantu dengan Lavender untuk melembabkan kulit dan proses penyembuhan luka bekasnya.

• Digize

Personal Experience:

Ampuuuh banget untuk aku sekeluarga kalo lagi diare. Tinggal dioles di perut berlawanan jarum jam.

Kalau pencernaan lagi ngga bener (bukan diare yah), bisa dioles searah jarum jam.

Kadang kala aku juga diffuse, cuman ngga sering banget karena kalo untuk diffuse lebih sering yang untuk membersihkan udara sama untuk relaksasi (Lavender, Peace and Calming, StressAway, Peppermint)

• Copaiba

Personal Experience:

Begitu tenggorokan ngga enak, aku tetes langsung di bawah lidah, 2 tetes.

Bisa juga diminum dengan air putih.

Dan untuk memperkuat oil lain ini dengan sistem layer. Jadi misalnya kita lagi batuk, oles RC 2 tetes. Setelah 30 detik, dilayer dengan Copaiba. RC yang tadinya cuman 2 tetes, tubuh akan menerima fungsinya seperti kita meneteskan 4 tetes RC. Jadi lebih manjur lagi.

• Lemon

Personal Experience:

Seperti yang sudah disebutkan di atas dalam pengalaman pribadi aku, aku pakai Lemon untuk imunitas. Dioles di sepanjang tulang belakang.

Lalu untuk aromaterapi karena uplifting mood banget dan aromanya yang fresh.

Aku gunakan buat DIY pembersih lantai sebagai campuran untuk wanginya.

Lalu juga minum 2 tetes dengan air putih.

Karena ini natural alamiah, jadi seperti minum perasan lemon. Fungsinya untuk support kesehatan dan pencernaan.

Lalu kombinasi Lemon + Lavender + Peppermint bisa digunakan sebagai Trio Alergi. Mengatasi alergi. Bisa ditetes langsung di kulit yang terkena alergi, dan didiffuse juga. Ampuh banget kalo buat keluarga aku.

• Lavender

Personal Experience:

Diffuse malam hari untuk meningkatkan kualitas tidur aku.

Kalau kulit kering, campur Lavender atau Copaiba ke dalam cream, supaya cepat lembab.

Seperti yang aku ceritakan di atas, aku pakai Lavender juga untuk mengobati bekas tomcat. Ampuh sekali dalam 1 minggu kulit sudah halus dan luka samar sekali.

Aku juga sering oles dan massage perlahan untuk menenangkan Darren biar tidurnya lebih enak.

Dan ini cocok banget buat kalau habis kebentur, ada memar. Cepat sekali sembuhnya.

• Peppermint

Personal Experience:

Kalau buat aku pegal, ini cocok. Bisa jadi enakan.

Kalau batuk pilek, tinggal hirup aromanya untuk meredakan hidung tersumbat, oles di dada untuk rasa hangat.

Kalau pusing, oles di pelipis, tapi agak panas jadi aku sarankan diencerkan dulu dengan VCO / EVOO / Jojoba Oil (semuanya harus yang cold pressed) atau carrier oil lainnya. Kalau dari YL ada namanya V6.

Kalau si kecil demam, Peppermint bisa bantu untuk menurunkan demam. Tinggal dioles ditelapak kaki, dan spine.

Kalau lagi mual ini juga cocok kalo buat aku. Lebih ampuh dari Aroma Ease.

• RC

Personal Experience:

Aku dan keluarga cocok banget pake RC kalo tenggorokan udah mulai sakit buat nelen makanan dan hidung mulai mampet.

Sebelum gejala berubah ke sakit beneran, buru-buru olesin ini.

Dioles ditenggorokan buat kalo mau radang.

Dioles di tulang hidung, alis, dan belakang telinga kalo blocked nose.

Kalo udah jadi batuk dan flu yang runny nose, bisa dioles di tenggorokan, hidung, alis, belakang telinga, dan di dada serta punggung.

However oil satu ini ngga manjur untuk Darren. Darren batuknya makin menjadi kalau pakai ini dan dia selalu muntahin riak. I know it’s good thing ya riaknya keluar, tapi dia muntahin dengan tersiksa banget.

Jadi aku stop kasih RC buat Darren. Aku kasih Darren Cypress, Lemon, Thieves kalo lagi bapil.

• Aroma Ease

Personal Experience:

Aroma Ease ini selalu aku oles di dada Darren kalo dia lagi mual ato sakit perut. Nah sejauh ini, kalo abis dioles si Darren ngga pernah protes mual atau muntah lagi.

Wanginya ada mint-mint nya juga.

Kalau aku secara pribadi lebih suka Peppermint kalau untuk anti mual juga, baunya lebih strong minty soalnya.

Diffuse Aroma Ease juga enak, bisa bikin tenang dengan aroma khasnya yang ada mint dan wangi kalem juga.

• Stress Away

Personal Experience:

Believe it or not, kalau untuk tidur yang berkualitas aku lebih suka Stress Away daripada Lavender. Somehow ini lebih relaxing dan aroma wanginya seperti spa.

Aku belum pernah pakai ini untuk topical application atau massage, aku selalu diffuse.

Darren juga tidurnya lelap.

Nahhh kalau kalian punya Peace and Calming, ini lebih lebih lebih relaxing lagi. Dan suasanya lebih kayak spa high end lagi. Aku biasanya gantian diffuse antara Stress Away sama Peace and Calming.

Oh ya selain diffuse, ini bisa ditetes di bantal juga. It works buat travelling kalo susah bawa-bawa diffuser.

• Panaway

Personal Experience:

Panaway ini seperti kita lagi pakai salep Counterpain. Wanginya sama persis. Bedanya ini cepet banget meresap, ngga sepanas counterpain, tapi manjur.

Begitu meresap dan rasa panas dinginnya hilang di kulit, aku udah mikir “wahh ini pasti ngga sukses. Perlu dioles berapa banyak nihh?” Eh taunya tetep bekerja walopun rasanya oilnya sudah diserap abis sama kulit kita.

Jujur aja kalau untuk didiffuse agak sedikit strong buat aku. Jadi aku biasanya pakai ini untuk topical application.

Pegel-pegel, keseleo, abis olahraga, abis kerja dan lelah, ini bisa bantu relaksasi otot.

In case kalian ngga beli Premium Kit dan pingin bisa relaks ototnya, bisa Peppermint yah. Walau ini memang lebih plong enak. Tapi Peppermint di oles agak sering dan dipijet-pijet di badan yang lelah juga enak kok.


Nah untuk detail Premium Kit adalah sebagai berikut:

Detail Paket

Name: Premium Kit

Price: IDR 2,393,000 (belum termasuk ongkos pengiriman dari Jakarta.)

What you get:

• Membership

• 12 essential oils @5ml each

• 1 roller glide

• 10 botol kecil untuk sharing @1ml each

• Buku kode etik dan member

• 1 diffuser yang dapat kita pilih antara Dessert Mist atau Dew Drop Diffuser.

Apa beda dari kedua diffuser ini?

Nah aku sendiri juga cobain 2 diffuser ini dan menurut aku berikut keunggulan masing-masing produk:

Dessert Mist on Angel’s Personal Experience:

+ ada beberapa pilihan jamnya

+ warnanya lebih banyak

+ designnya lebih elegan

lebih berisik daripada Dewdrop

lebih tahan banting Dewdrop (kalau dibawa travelling di dalam koper)

Dewdrop on Angel’s Personal Experience:

+ tahan banting, cocok buat dibawa travelling

+ tidak berisik

hanya ada 1 pilihan waktu

hanya ada warna biru

Kalau boleh suggest, aku akan tetap suggest Dessert Mist. Karena untuk travelling sebenernya yang diperlukan oilnya dioles topical aja dan massage. Kalau perlu untuk tidur, bisa ditetes di bantal langsung. Kalau melegakan pernafasan, bisa dituang dan hirup dari air panas di mangkok/baskom. Jadi tidak perlu membawa diffuser kecuali situasi mendesak.

Kalau perlu bawa, untuk durability, ya dibawa dengan box nya aja jadi aman tahan banting.


Sekian pembahasan aku mengenai Young Living Premium Kit.

Aku harap post ini membantu untuk teman-teman yang ingin tau kegunaan masing-masing oil.

Please Remember This:

1. Explore Oil karena beberapa oil punya fungsi yang sama, jadi kita perlu mencoba mana yang lebih cocok untuk kita.

2. Natural dan alamiah, boleh digunakan sesering mungkin dalam 1 hari

3. Untuk layering, tunggu minimal 1 menit sebelum dioles dengan oil lainnya

4. Untuk penggunaan bersama obat, beri jedah 1 jam

5. Untuk dilute, gunakan V6 Young Living atau carrier oil yang Cold Pressed. Bisa jojoba oil, grapeseed oil, virgin coconut oil, extra virgin olive oil.

6. Kalau bingung apakah oil boleh dicampur, atau diminum, atau oles dibagian mana, berkonsultasi dahulu

7. Kalau terkena mata jangan dibilas air dulu. Diencerkan dengan dikompres carrier oil dulu, lalu baru dibilas dengan air.

8. Kalau belum join dengan group support, semua oil tanpa terkecuali bisa dioles di telapak kaki.


Post kali ini disponsori oleh Healthy Wealthy Oils. Tapi jangan diragukan keabsahannya ya, karena dari pertama blogging sampai sekarang, aku ngga pernah nulis bohong, semuanya selalu dicoba dan pengalaman pribadi. Ada downside pasti akan diberitahu juga.

Kayak minus nya tadi tetap aku tulis di atas, ada yang ngga cocok juga tetap aku sampaikan.

Buat temen-temen yang mau berkonsultasi secara langsung, bisa ke:

Instagram: healthy.wealthyoils

Leader: Yuki Hadiwidjaja – YL Silver Leader

Whatsapp: 0877.7180.8009

Address: Supermal Karawaci, Gedung E-Center, UG floor, Unit C6

Website: www.myyl.com/healthy-wealthyoils

Healthy Wealthy Oils juga punya support group di mana nantinya bisa saling share pengalaman dengan oil, membaca testimony, sekaligus kalau ada pertanyaan dan ingin tahu “resep” dan blending oil juga bisa di dalam group.

Jadi bukan cuman punya oil lalu clueless ngga ada yang support.

Karena sekali lagi oil ini adalah hasil journey masing-masing saat explore.

Happy oiling!

You’re welcome to drop any comments related to Young Living, i’ll try to reply and share more.

Or you can visit my instagram @angeliasamodro. I put my YL Review on Highlight.

With Love,

Advertisements

Althea Exclusive: Pore Purifying Serum Cleanser and Body Sparkling Mist

Hello everybody! This my very first Beauty Review entry for 2019.

So excited to share with you my new found love from Althea Korea, as well as special link to get you, YES YOU, Special Discount (please read until finish).

Yesss, it’s their new exclusive items:

Pore Purifying Serum Cleanser and Sparkling Body Mist ❤️

Without further delay, let’s dive in my honest opinion about these 2 babies.


Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Okay i got a bit confused reading the name at first. It’s because i was wondering “wait, is this cleanser? But serum? Or maybe this is a toner?”

This is cleansing oil with a serum inside.

WOW!

As the cleanser, i totally agree that this Pore Purifying Serum Cleanser has a good job for deep cleanse! Removes dirt and makeup instantly.

And with serum inside, this cleanser totally gentle for sensitive skin and nourish the skin well.

The form is like any other cleansing oil, consist of thick water with a little oil feeling.

Upon application, yes, i can feel it glides smoothly on my face, little oily.

But once i rinse with water, it perfectly gone. No excess oil on face, no sticky feeling on face, nor a dry and thick stretchy skin.

Praise you, Althea ❤️

Now how to use this one? It’s very simple!

Step 1: wet your face

Step 2: pour the cleanser

Step 3: massage evenly on face

Step 4: wash with water

Sometimes, just sometimes, when i lazy to remove my makeup, i’ll pour this Pore Purifying Serum Cleanser to my cottonballs and wipe my makeup the way i use micellar water. And it works!

Now this is the great points why you should try this too:

+ Serum inside

+ Deep cleanse

+ Gentle

+ Non sticky, non oily, nom drying

+ PH balance

However as i used this twice daily, morning and night, i got little purging on my chin. (After 3 days straight of usage).

And i try them until 1 week straight.

Then i know that this “deep cleanse” maybe isn’t really my thing, i reduce the frequency to 1 time a day only. And my skin back to normal. Great again, and no problem of using this cleansing oil. Until today ❤️

No more purging, no breakouts. (I didn’t even use acne patch or acne medicine to cure. Because i know this is just purging, the way my skin reacted to something new. No harm. So chill. And yes after the right amount, problem solved!)

Product Details:

Name: Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Price: IDR 120,000

Size: 150ml

Key Ingredients: Mint Leaf Extract, Jojoba, Tea Tree Leaf Extract

Where to get: Althea Website


Stay Fresh Body Sparkling Mist x Titi Kamal

I wonder if this body mist also available widely for other countries, because Titi Kamal is Indonesian actress. And it will be such a miss if they cannot have this one.

Because this body mist is definitely Angel’s APPROVED!

This body mist scent combines floral and fruity aroma.

But from the very first sprayed, i could smell Peach out of this body mist.

Great points for this would be:

+ It’s very handy, light, perfect to be carried inside the bag for touch up.

+ Refreshing fragrance: fruity floral sweet scent

+ Eliminate bad odour

Yesss, what make this Angel’s approved is because i went for BBQ and i didn’t like when my body smells ashy.

So i sprayed this on my neck and my arms and puffff! BBQ smell were gone!

The sweet smell linger on me.

Once again, Praise you oh Althea for such a formula.

Oh please take note this is a body mist so you cannot expect a long lasting experience.

The scent stayed for 2 hours indoor (with aircond). But because it’s very handy, you can reapply whenever you want.

Product Details:

Name: Stay Fresh Body Sparkling Mist

Price: IDR 127,000

Size: 100ml

Key Ingredients: Damask Rose Water, Orange Flower Extract, Magnolia Flower Extract, Fresh Peach

Where to get: Althea Website


I haven’t experience any disappointment during my shopping with Althea.

Althea always packs the goods safely, sending it in timely manner , not to forget, offers best deals and wide range of products.

And Althea own brand line is da bomb! Always offer affordable price with magic ingredients that WOW-ed me.

I mean, whenever i find a product that is really great on my skin, will usually a bit pricey on the tag. But not here. I can experience goodness in affordable form ❤️

So have you sign up for Althea website? I encourage you to do so.

And here’s a Special Link to get you more DISCOUNT:

https://vrlps.co/fPZiPj3/cp

So if you are sign up, within 30 days from your signed up date, if you purchase anything, you can use the code “NEW-ID” for 15% OFF (maximum IDR 50,000).

And you can also get another 50% OFF Althea Makeup line, by signing up from the link above or click here, and share the link to your friends and family also ❤️

You can browse the reviews for each product written by all customers across the world before buying, and most importantly: to experience better shopping, directly shipped from Korea by yourstruly ❤️

Share with me if you have tried any of Althea’s products as well as your excitement or curiosity towards these 2 babies.

Here’s another link for my review of other Althea’s Exclusive: Petal Velvet Series and Milk Peel Mask

Have a wonderful day, fellas!

Things You Need to Know Before Travelling To Japan With Kids and Elderly

I know that mostly say Japan is nice place, nice country, great food, friendly people. And that’s make you want to visit Japan more and more.

I couldn’t agree more too.

But that only happen if you travel with adults. From my own and latest experience, travelling to Japan with kid, now i know that the country is not as sweet as what people think.

Let the insight begins. I will tell you things you need to know and learn (the bitter experience from my own), suggestion place, tips and tricks, shopping place, as well as place for kids activities.

Please continue to read.


Things You Need To Know About Japan Before Travelling With Kids

1. Japan is not Stroller Friendly

You might heard that Japan is not stroller friendly. It’s 100% TRUE.

Most stations don’t have lift and only long staircase. So you need to carry your stroller up and down.

If it has lift, the exit mostly far away and you need to walk extramiles to reach your destination/train platform.

The longest walk i had is go around 4 blocks to finally find a lift to the train station.

Only a few stations have lift with nearest exit to tourist destination.

As it is not stroller friendly, the same things would apply for elderly with medical chair or person with special automatic chair.

Mobility for subways will be hard.

What should you do?

• Travel with companion so your partners can help you carry the children or stroller

• Use bus instead of train if possible

• Use hipseat carrier for bettee mobility

• Allocate budget for taxi. Taxi is very expensive especially in Tokyo. One trip cost us 1 million rupiahs (small cab, people only). And it’s not far frankly speaking.

But have you heard that most restaurants in Japan not family and kid friendly?

2. Many Japanese Restaurants are not Kids Friendly

I never knew about this until my last trip. And then i browse on google and found that sad experience happened to most of families travelling with todds.

We got rejected several times there. Made us feel sad and suddenly lost interest of Japan.

I can understand that todds can be noisy and messy, just tell us nicely that you don’t allow kids. They rejected us with very rude voice tone and manner.

And it’s not even peak hours. We got rejected while they have so many available seatings there.

What should you do?

Make reservation or call first so you know whether they allow kids to come in or not

• Browse from google and other blogs

• Opt for Fast food restaurants and Foodcourt/foodhall or 7Eleven, or Family Mart

Famous restaurants that allow kids to come in even on busy peak hours: Negishi Restaurant, Yutaka Kyoto, Coco Ichibanya, Ichiran Ramen, Matsusakagyu Yakiniku Osaka, Sukiya, Yoshinoya, Gyukatsu Motomura, ChaoChao Gyoza, Chibo Okonomiyaki Osaka, Fugu/GlobeFish Zuboraya Osaka, Hanamon Tokyo, Zanmai Sushi.

They served todds well and even prepare children cutlery.

3. Japanese only Prioritize Child / Elderly / Pregnant Woman on Designated Car Train

One of the biggest cultural shock for me.

I used to live in Singapore where “no pushing” “don’t squeeze in” and “give up seat” are basic manner, even if you’re not standing near the prioritize seating.

I know some of them will still ignore, but you won’t find it hard to find someone else willingly give up the seat.

Here in Japan, no matter that the train already so crowded and there’s no space left from 1 foot to another, they will push you to be able to squeeze in.

They don’t bother to wait for the next train.

Bringing my old granny and todd, and stroller all bymyself, they don’t give up seat.

I only experience 1 time kindness from old Japanese man who gave up his seat for me. While the rest didn’t care.

Let’s take example of New York, i also went there with Darren. The cities also not stroller friendly (for subway). Many stairs, few lifts only.

But the citizen didn’t rude. They allowed some space for stroller and elderly. They didn’t push hard and squeeze when the train too crowded. They welcomed kids and families on restaurants. Only few fancy places didn’t allow kids, but they communicated it nicely, friendly manner. Polite.

What should you do?

Some stations equipped with sticker on floor to tell you which car train designed for elderly/kids/pregnant woman. So board on that specific car train.

If they don’t have that sticker, wait until the train come and see the sticker on the window. Board on that specific car only. Less squeezing.

• Avoid peak hours (12-1pm , 6pm, 8-11pm) if possible

• Make your way to the very first or very last car train. Because the first and last car train very spacious.


I observe that people travelling with babies and younger children (above 4 years old) are less headache and less rejection.

Why is that so?

– Baby still tiny and sleep all the time. You can carry on hipseat, so less headache with staircase on train station.

– Baby doesn’t eat and play with cutlery, doesn’t make noise, they allow you to come to the restaurant.

– Younger children strong enough to walk independently

– Younger children listens to instructions, less messy, less noisy, can feed themselves, restaurants are open for them.

Problems happen for children around 1.5 – 3.5 years.

Now, if you insisted to visit Japan with todds, here what you need to do:

1. Go with tour / private tour : they will arrange everything for you from foods to accomodation. Less tiring, no rejection

2. Always browse and learn first

3. Prepare mental and body

I have told you my bitter experience. For me, Japan is blacklisted country to travel with kids.


Now let’s show you place for kids activities, shopping, and more fun in Japan.

More Insights About Japan:

• Itinerary: Spend more nights in Osaka and Kyoto than in Tokyo.

• Place To Visit:

Tokyo: Tokyo Observatory Deck, Ginza, Shibuya, Shinjuku, Harajuku, Shinjuku Gyoen National Park, Disneyland & Disneysea, Sensoji Temple, Asakusa Temple, Tsukiji Fish Market, Hachiko Monument.

Kyoto: Fushimi Inari Shrine, Yasaka Shrine, Kenninji Temple, Gion District – Geisha Village, Bamboo Forest, Nishiki Market

Osaka: Osaka Shinsekai, Dotonburi, Shinsaibashi, Osaka Castle, Universal Studio, Aquarium, Osaka Tower, Umeda Building

If you have time, i will recommend you to board on a train to Nara from Osaka or Kyoto. Farm life. Petting a sheep. Nice and relaxing. It’s an old city like Kyoto. Peaceful.

• Weather: In Autumn and Winter, Tokyo much colder than Kyoto and Osaka. It’s also more windy. Osaka weather is more nice both day and night.

Kyoto get more chill at night.

• Street foods / snacks at market are the best. Try them all. Go to: Nishiki Market Kyoto, Tsukiji Fish Market Tokyo, Osaka Shinsekai

• Budgeted Shopping Spree: GU, Uniqlo

• Souvenirs and Snacks to Bring Back: Bic Camera, Daiso, DonQ, WeGo. (WeGo Kitkat cheapest amongst all! DonQ offers more variety of snacks, Big Camera offers those looking expensive packaging for souvenirs that in fact consider affordable)

• Food To Try:

– Globefish / Fugu , poisonous if you don’t know how to cook this one. That’s why this is a mascot for Osaka. I love the sashimi more than the shabushabu. Place: Zuboraya.

– Beef tongue that taste like expensive steak: Negishi

Matsusaka beef: Matsusakagyu Yakiniku Osaka or Hanamon Tokyo,

Kobe BeefRokasen, served fine meats. Inknow it is a bit expensive but after you experience its finest taste, you know it is worth. This place consider cheaper than Hanamon and Matsusaka Yakiniku.

– Gyukatsu: Motomura (they give you hot stone to cook your gyukatsu again) , Beef Cutlet Kyoto (no hot stone, your gyukatsu meat is medium rare)

Porkloin Katsu, very tender crispy and juicy: Yutaka Tokyo . This place also serve other katsu like shrimp, squid and more.

• Place for Kids:

Tokyo: Firetruck Museum at Yotsuya Sanchome, Disneysea (Ariel Playground, indoor, perfect for summer and winter), Disneyland, Toys Museum, VenusPort

Kyoto: can’t find any specific yet, but Darren were happy at the temples, playing with birds and just running around.

Osaka: Aquarium, Universal Studio, osaka castle (outdoor playground).


That’s all about my Japan tips for you.

If you want to see more, go to my Japan Highlight on Instagram.

Please remember if you travel with kids, have no agenda.

Then you can fully enjoy the moment.

If you have many agenda on your own, you’ll be stressed as you can’t complete your own interest. I am talking because i also experience the stressful period there where my parents have not yet come and help.

It’s only me and Darren and new place: Japan. Handling everything from zero.

But the moment i put aside my own agenda (to take lots of pic, doing OOTD, eat this and that, shop this and that), i start to care about his interest and just do it ❤️

Sometimes the key also to let loose.

For example, Darren always put off his jacket. I always angry and fear that he catch a cold. But then okay, let’s do like what he wants. Once he felt cold, he approach me and asked for his jacket. The moment he felt warmer, he took it off again.

But less drama and less fighting between us.

And also to buy some chocolates, ice creams, and toys.

But still, be ready to control and say NO if it’s too much.

I don’t want to go back Japan with kids, ever, unless they’re big enough. But i willingly go back there for solo travelling or travel with bunch of adults.

Arigatou gozaimasu.

I hope this post give you insight and preparation.

Happy Holiday!

Merry Christmas 2018 and Happy New Year 2019 ❤️❤️🌈

Love,

Althea Korea Petal Velvet Series

What is the first thing come into your mind when you hear the word “Korea“?

For me, i will jump imagining K-Beauty products. Skincare, makeup. They are all good!

Some of the K-Beauty brands open their flagship stores in Indonesia but that’s still not enough.

Thank God there’s a trusted online platform where you can buy K-Beauty brands, shipping directly from Korea to your address, no tax, and have free delivery with minimum transaction spent, and many promotional discount code too!❤️

Let me introduce you to Althea Korea, my number 1 or should i say favorite platform to shop for my K-Beauty haul.

In case you have a doubt with Althea, i believe all K-Beauty enthusiast know about Get it Beauty Korean Reality Show. And yesss, they collaborating with Althea Korea so many times. This brand is legit.

With all the benefits that i’ve mentioned above, plus shopping and return policy, brand from Sulwhasoo – Laneige – Hera – Innisfree – Etude House – W Lab – to Althea’s own brand.

I were spoiled with the choices of brands, products, and discounts!

For this post, I’m gonna review Althea’s own brand, which just launching their newest series: Petal Velvet.

I got these package as i signed up to be on their Angels Community.


Althea Petal Velvet Series

• Althea Petal Velvet Sunaway

It’s a sunblock with SPF 50+PA++ that can fight UVA and UVB.

Made with natural ingredients, light weight formula and cruelty free.

This sunblock left my skin velvet matte finished, control the oil up to 9 hours! And not clogging the pores.

With Damask Rose, this sunblock smells sweet and hydrating well. Expect a cooling sensation upon application.

I am amazed how this sunblock can moisten my skin and give protection to sunrays. Andddd of course controlling my excess oil.

Not to forget, unlike any other sunblock that using white cast that makes our face become Unevenly white, this Althea Petal Velvet Sunaway is translucent and blends well with skin tone.

This sunblock is only IDR 145,000 for 55ml.

Suitable for all skin types, including sensitive skin. Worth to have!

Althea Petal Velvet Powder

Althea Petal Velvet Powder comes in 3 color choices:

Translucent : white color forms, but it won’t make your face white. The color is transparent upon application. This one suitable for all skin tone.

– Warm Beige : for all skin tone. If you want to have more coverage, i suggest to buy this color.

– Pink Lavender (Special Edition for Althea’s 3 years Anniversary) : for all skin tone, will make your skin brighter. Smell really nice.

Now that Translucent and Warm Beige powder are very common, i will only show you the picture of how Pink Lavender would be like on skin

Blends really well, isn’t it? Still looking very natural.

I love to combine this powder with Petal Velvet Sunaway daily. They give me medium coverage skin with good protection of the ultraviolet and excess sebum.

The price of this powder is IDR 60,000 for 3gr, and IDR 66,000 for the special edition Pink Lavender color.

• Milk Peel Cream Mask

This mask is my new favourite! With milky scent and whipped cream look alike form!

We only need to apply this for 1 minute and then rinse with warm water. I can feel that my skin become smoother immediately. Not to mention the relaxing and funny feeling when the mask make “bzzzzz” sound, just like a melting whipped cream.

This mask contains AHA and BHA, very gentle but effective to exfoliates the skin.

One thing that i am concern about is because this mask is for peeling, it triggers my acnes to pop out. So i can’t use it too often to keep my acne calm and sleep well. I only use this twice a month.

This mask is sold for IDR 139,000 for 50ml.

So here’s the picture of my bare face. Only using moisturizer, followed with Petal Velvet Sunaway and Petal Velvet Pink Lavender Powder:

Please note that although i am editting the color and tone, but i don’t use any beauty filters. If you zoom in, you can see my pores, a little redness on chin as well.

But hey, it’s really great to have such a velvetty skin daily!


That’s all for my review this time. I am curious with Althea face wash, toner and moisturizer now. Will purchase them soon and give it a try after my second shopping haul come.

If you want to buy product from Korea, i do suggest you to make your own Althea account and enjoy discount and free shipping ❤️

Oh each time you do a purchase, they will credit a point for you too, that you can use to deduct your amount to be paid later ☺️

And also there’s a column to leave your feedback for the products and can read other comments. So before you purchase, make sure to read those reviews too. Gonna help you to decide which product to try.

Browse and Buy from:

www.althea.kr today.

This review isn’t paid review. I write and promote the products (and website) because it’s really good! And that’s why i signed up to be in their Angels Community too.

Love,

Review Ovale Micellar Cleansing Water

Beauty enthusiast Indonesia pasti udah kenal OVALE ya..

Brand yang satu ini sudah cukup lama terkenal dan favorit di Indonesia.

Aku masih ingat jaman pertama kali mulai menggunakan skincare, aku beli cleansing water Ovale untuk step cleansing aku, lalu diakhiri dengan masker pasta dari Ovale.

Dan sampai sekarang Ovale masih setia menemani dan makin berinovasi.

Pada 16 November lalu, aku berkesempatan hadir di acara “Let’s Go Micellar” bersama Ovale Micellar Cleansing Water di Pappajack Surabaya.

Keseruan Event Let’s Go Micellar bersama Ovale Micellar Cleansing Water Surabaya
Talk Show dengan BM Ovale dan MUA Bima Chang dalam acara Ovale: Let’s Go Micellar
Me and partner winning Shopping Race at Ocale: Let’s Go Micellar Event

Di acara ini kita seru-seruan banget, selain belajar daily Makeup dengan kak Bima Chang, kita juga diberi produk knowledge banyak tentang Ovale Micellar Water, yang bikin aku jadi ngga sabar banget waktu event dan antusias segera nyobain micellar water yang praktis, bersih total dan bisa mencerahkan ini.

Yup pembersih wajah berupa Micellar Water sangat digandrungi dan booming akhir-akhir ini dan finally aku cobain juga punya Ovale dari PT. Kino Indonesia dan jatuh hati karena beda dari yang lainnya.

Aku akan share informasi itu di sini sekaligus review experience aku setelah memakai produk Ovale Micellar Cleansing Water.

Yuk langsung ke detailnya yah.


Ovale Micellar Cleansing Water

Buat aku wajah sehat itu nomor satu. Makanya aku lebih memilih invest pada skincare daripada makeup.

Kalau wajah sehat ngga perlu makeup lebay juga udah cantik maksimal.

Nah salah satu penunjang kulit sehat adalah kulit yang terjaga kebersihannya.

Dengan adanya Ovale Micellar Cleansing Water ini aku bisa mengawali dan mengakhiri hariku dengan wajah bersih dan sehat.

Bahan dasar Ovale Micellar Cleansing Water adalah air dengan teknologi micelle , kandungan di dalamnya membantu membersihkan wajah dengan cepat, juga mencerahkan wajah. Cerah di sini bukan berarti jadi putih ya. Tapi pigmentasi asli wajah kita kembali seperti semula, jadi bisa glowing naturally.

Selain itu produk ini juga sudah Dermatologically Tested, artinya di tes pada kulit manusia dan dengan kata lain, aman bahkan untuk kulit sensitif. Jadi siapa aja bisa cobain Ovale Micellar Cleansing Water dan digunakan sesering mungkin.

Ada 2 varian dari Ovale Micellar Cleansing Water:

Brightening (Pink Bottle)

Seri Brightening ini terdapat Magnolia Extract yang membuat wajah tampak lebih sehat berseri

Brightening for Acne Skin (Green Bottle)

Nah kalau yang ini cocok untuk yang bermasalah dengan jerawat. Karena selain dilengkapi Magnolia Extract untuk mencerahkan, terdapat pula kandungan Green Tea Extract yang berfungsi untuk mencegah dan menenangkan jerawat.

Produk Ovale Micellar Cleansing Water tersedia dalam kemasan 100ml dan 200ml.

Lalu apa sih yang bikin aku suka dengan Ovale Micellar Cleansing Water sampai aku rekomendasiin temen-temen buat cobain juga?

1. Praktis

Ovale Micellar Cleansing Water ini bisa digunakan untuk membersihkan dari debu maupun makeup.

Kalau kita sedang terburu-buru, tidak perlu bilas dengan air juga kulit kita sudah bersih dan siap untuk aktivitas selanjutnya.

Please take note yah walaupun praktis dan bersih maksimal, kalau kalian tidak terburu-buru, biasakan tetap cuci dengan facial wash sebagai langkah pamungkas.

Selain itu, Ovale Micellar Cleansing Water ada pilihan kemasan 100ml yang cocok banget buat travelling dan kemasan lebih besar 200ml untuk sehari-hari di rumah.

Kemasan 100ml ini wajib banget ada di tas. Selain memudahkan kita touch up makeup, membersihkan makeup yang smudge, ini bisa juga jadi langkah awal untuk membersihkan noda makeup di baju. Bener bener praktis dan bersih setiap saat.

2. Bersih Maksimal

Benar-benar ampuh membersihkan wajah dan leher dari makeup dan debu udara. Untuk sehari-hari, cukup tuangkan secukupnya pada selembar kapas, lalu usapkan merata dari wajah hingga leher. Aku udah buktikan kalau selembar aja cukup dan bersih.

Untuk setelah makeup, aku hanya perlu 5 lembar kapas dan makeup waterproof pun terangkat sempurna. 2 kapas untuk membersihkan area mata dan bibir, 3 kapas sisanya mengangkat bersih foundation dan bedak.

Kulit bersih sehat.

Sedikit tips dari aku, kalau untuk membersihkan makeup, diamkan kapas yang sudah diberi Ovale Micellar Cleansing Water selama beberapa detik di wajah, tepuk-tepuk merata, baru diusap yah. Ini untuk cara membersihkan yang lebih gentle terutama bagi yang berkulit sensitif. Dan dijamin, makeup waterproofpun terangkat bersih.

3. Aman

Kulit aku yang sensitif juga bisa pakai Ovale Micellar Cleansing Water ini daily. Tidak ada iritasi. Lembut, ringan, dan wangi segar. Area mata juga aman yah tidak ada sensitivitas berlebih.

4. Mencerahkan

Believe it or not, dengan penggunaan rutin Ovale Micellar Cleansing Water ini, kulit kusam jadi berkurang. Kulit terasa segar dan berseri terus. Perlu diingat lagi, cerah nya bukan warna tone kulit kita naik yah jadi putih. Pigmentasi kulit kita akan jadi lebih baik. Sehingga memberikan kesan cerah, berseri, glowing alami.

5. Cepat Meresap

Ini hal yang menambah point buat aku. Selin bersih maksimal, praktis dan bikin wajah cerah, Ovale Micellar Cleansing Water ini cepat meresap. Setelah keringpun kulit tidak oily ataupun jadi yang keset banget kaku. Enak. Jadi kalau buru-buru, setelah bersihin muka dengan Ovale ngga perlu nunggu lama udah bisa apply step skincare berikutnya ataupun apply makeup lagi.

6. Mudah didapatkan

Ovale Micellar Cleansing Water juga tersedia di Guardian. Jadi gampang banget buat belinya. Ngga perlu bingung kalau kehabisan harus cari ke mana.

7. Terjangkau

Produk Ovalle Micellar Cleansing Water ini terjangkau harganya. Jadi bisa digunakan oleh semuanya. Ngga ada lagi namanya cantik itu mahal. Siapa aja bisa dapetin kulit bersih sehat dan cerah berseri.


Nah Ladies, aku sudah coba dan buktikan sendiri kalau penggunaan rutin Ovale Micellar Cleansing Water ini mencerahkan dan menjaga kebersihan kulit aku.

Setiap selesai mencuci muka pagi hari, sebelum pakai skincare aku selalu menyiapkan kulit dengan pakai Ovale Micellar Cleansing Water.

Malam hari sebelum tidur, tidak lupa juga aku pakai Ovale Micellar Cleansing Water untuk membersihkan sehingga besok pagi bisa bangun dengan wajah sehat, bersih dan cerah.

Kalian jangan lupa untuk selalu menjaga kebersihan kulit ya. Karena kulit adalah investasi seumur hidup. Sama – sama awali dan tutup hari dengan Ovale Micellar Cleansing Water.

Aku sudah buktikan sendiri kalau Ovale Micellar Cleansing Water ini worth to try banget.

Buat temen-temen yang tertarik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Ovale Micellar Cleansing Water (maupun produk Ovale lainnya), kalian bisa langsung bergabung dengan Instagram dan Fanpage Ovale Indonesia di:

Instagram: @ovalebeautyid

Facebook: ovalebeauty

Buat kalian yang ingin bertanya lagi ke aku ataupun share juga pengalaman mengesankan kalian bareng Ovale Micellar Cleansing Water, boleh banget drop comment di bawah. Because sharing is caring ❤️

Regards,

Medium Well Steak: 10 minutes simple preparation

Hohoho the jolly season is here! December!

It’s perfect to have some roasted duck, roasted chicken, and steak at home. Don’t you agree?

And today i’m gonna share my recipe (based on Jamie Oliver) how to cook Steak in super easy way.

I always imagine that to cook my own steak would require so much effort: complicated cooking utensils (not to mention the price), many ingredients, expensive meat and more. And that makes me always dine out whenever i am craving for steak.

I don’t mind pay expensive amount as long as it cooked perfectly and has that tasty juicy and tender meat.

One day my husband complained and bought me 1kg of Australian Sirloin (5 pieces, 200 grams each) and ask me to cook.

He showed me a simple video based on Jamie Oliver’s recipe and it’s so simple! And easy.

And i’m mastering the skill within the second attempt (first one: very nice and tasty, but the meat was a bit hard to swallow).

After being succeed on the second attempt and regular basis, i am now ready to share my recipe – tips – and tricks.

Who knows that tasty meat could be cook within 10 minutes without hustle?

Medium Well Sirloin Steak Made by Me

Medium Well Sirloin Steak

Ingredients:

Sirloin Meat

Blackpepper

Salt (I am using pink Himalayan Salt)

Olive Oil (I am using EVOO)

Tomato Paste

BBQ Sauce

Sugar

Potato

Cooking Utensils: Frying Pan, Stove, Knife, Food Clamp

How To Cook?

First step is to marinate the meat.

Put the meat on plate, pour 1 tablespoon of Olive Oil and spread evenly on one side first.

After that, for 200 grams of meat, take a rich one pinch of salt, sprinkle evenly.

Take a pinch of black pepper and sprinkle evenly.

And do the same to the back side of the meat.

Personal Tips: Don’t be afraid to put extra blackpepper and salt. It won’t go too salty or spicy. The more the tastier. And the leftover broth will be great to make steak gravy if you spice up generously.

Second step is to cook the meat.

Prepare your frying pan, no need to put butter or oil again. Wait until the heat spread evenly and put the meat on.

I am using medium heat.

Fry for 4 minutes, then flip to the other side. Fry again for another 4 minutes.

While you fry, try to press every part of the meat against the pan to make sure the heat can get through.

Personal Tips: Use the knife to make a little cut on random part of the meat to make the meat tender and cooked perfectly (cooked perfectly doesn’t mean the meat will be served well done okay.)

Second tips, don’t flip too much. Just wait until 4 minutes then flip, wait another 4 minutes and flip to the fat area and fry for 1 minute.

Done!

That’s all for the meat. Place it on another plate (not the one to be used for serving) wait for it too cool down a bit – 4 minutes.

Third step, use the leftover broth and fat on the pan to make the sauce.

Taste it first, then you can spice up adding more salt and pepper. Give a pinch of sugar, 2 tablespoon of BBQ sauce (if you have), and 2 tablespoon of Tomato paste.

You may add vinegar, red wine, or parsley/rosemary a bit to enrich the flavor.

And after a few minutes cooling down, take a look at the plate on step 2. The steak will shed more broth, you can use it again for the third step here.

Mix together on pan. Cook in low heat until it drizzle.

That measurement above is for 1 pax serving.

Fourth step, is for the complement.

Fourth step should be prepared after you marinate the meat ( before you start cooking ). Complement here is the potato fries or mashed potato.

I prefer fries. It is easy to cook and make a good pairing with the steak.

Ready to be served and enjoy!

Please note that this is my preference of how well i want my meat to be. If you are looking for more medium or raw level, try to cook it on low flame.

Below is the video to show you how nice is the fat area and tender the meat is. Still have that red color on the center. Juicy.

I also made a full video how to cook this simple everyday steak on my IGTV and Youtube Channel.

Just click on those cliackable bait or here:

Instagram @angeliasamodro

Youtube Channel @angeliasamodro

After read the post and go to the video, i believe all of you could do even better than me! ❤️

The easy recipe, everyday utensils and ingredients… We all are a Jamie Oliver in disguise *wink*

Happy cooking!

By the way i am still looking for tastier recipe for the sauce (rather than what i came up myself – yashh the one that i type above. Chill guys it taste great!). If you are confident with your steak sauce recipe, be it BBQ, Mushroom, or Original…..

Do drop me link and your feedback. Would love to try and feature you too on my next post 🙂

Have a great dayyyy!!

Love,

Young Living Essential Oil: Manjur atau hanya MLM? Review

Aku yakin banget 85% orang tua zaman now pasti pernah denger yang namanya Young Living Essential Oils.

Essential Oil satu ini berasal dari Amerika yang dikembangkan oleh D. Gary Young dan memiliki grade tertinggi dalam dunia per-oil-an, Therapeutic Grade.

Dimana EO ini tidak hanya dapat digunakan sebagai wewangian/aromaterapi, tapi bisa juga diaplikasikan ke kulit untuk menunjang kesehatan/kesembuhan, bahkan beberapa EO bisa untuk dikonsumsi.

EO satu ini juga cukup pro dan kontra karena sistemnya yang berupa MLM (multi level marketing) yang membuat orang jadi ragu apakah benar berkhasiat atau sekedar sugar coat para ahli marketing dan Leader yang perlu downline banyak.

Hal ini juga yang bikin aku pertama kali ragu banget buat cobain.

1. MLM

2. Harganya mahal, lebih mahal dari biaya dokter dan obat dokter

3. Banyak yang hard selling, bukan memberi support dan testimony. (Only my dearest friend Jessica and Ce Pauline yang selalu kasih masukan dan ngajarin dan beneran testimony bukan hard selling untuk jadi member mereka)

Tapi akhirnya aku nyobain juga karena penasaran dan kepinginnya lebih sedikit memasukkan obat-obatan ke badan si kecil.

Awalnya dapet hadiah dari temen beberapa oils, dan karena aku lihat memang ada hasilnya, akhirnya aku ikutan beli pake member dia.

Berikut adalah oils yang manjur untuk Darren dan aku, review, cara pemakaian dan detailnya.


1. YL Peppermint

Aku dan keluarga pakai Peppermint untuk:

• Pegal-pegal, caranya: tuang 1-2 tetes di telapak tangan, gosok ke area yang sakit.

• Hidung tersumbat: diffuse dengan air, bisa juga dihirup langsung di botol atau tuang sedikit di telapak tangan

• Bantu meredakan demam: setelah diminumin obat, aku bantu oles Peppermint di telapak kaki.

• Batuk Pilek: gosokkan di dada dan punggung biar hangat

Pusing: tinggal oles di kepala yang pusing. Kalau terlalu pedes/panas di deket pelipis mata, dillute dengan VCO (Virgin Coconut Oil) yang cold process ya.

Mual: tinggal dihirup aja atau gosokin ke dada

2. YL Digize

Nah kalau untuk aku Digize ini beneran manjur untuk perut sakit yah, entah karena pencernaan ngga beres, salah makan, atau diare.

Caranya gampang. Kalau yang sakit perut karena pencernaan ngga beres, tuang 1-2 tetes ditelapak tangan, oles searah jarum jam di perut.

Kalau diare, olesnya berlawanan jarum jam.

Aku pribadi suka sama bau Digize walaupun ada yang ngga suka. Jadi kadang aku diffuse untuk aromaterapi.

3. YL RC

RC ini buat aku dan keluarga manjur sekali untuk sakit tenggorokan. Jadi sebelum jadi radang atau batuk, buru-buru oles ini di tenggorokan.

Langsung sembuh.

Kalau udah terlanjur jatuh sakit, proses pemulihannya juga lebih cepet.

Selain di tenggorokan, kalau lagi flu, bisa oles ini di:

Belakang telinga, sepanjang tulang hidung, dada, punggung.

Kebetulan Darren agak alergi sama RC jadi aku harus dillute dengan VCO dan olesnya ngga boleh di dada dan punggung dia.

Aku cuman olesin di belakang telinga dan tulang hidung.

4. YL Thieves

Aku suka pakein Thieves ini untuk support immune Darren. Tinggal dioles 1-2 tetes di masing-masing telapak kaki.

Aku ngelihat progress recovery dia kalo lagi sakit jadi cepet banget.

Atau kalau keliatan uda mulai ada virus bapil, aku juga cepet-cepet olesin. Sejak rutin, aku merasanya Darren ngga gampang sakit dan ngga gampang tertular juga di sekolah.

Selain dioles di telapak kaki untuk immune booster, Thieves bisa di diffuse. Tapi buat aku dan Darren baunya agak pekat. Jadi biasanya kalo takarannya adalah 6-7 tetes untuk diffuse, aku cuman kasih 4 tetes.

5. YL Lemon

Untuk Lemon, kalo buat Darren aku gunain ini untuk immune booster. Caranya tinggal dioles 1-2 tetes di spine dia.

Kalo lagi demam, kalo lagi batuk pilek, tinggal kasih ini. Jadi kuatin immune di telapak kaki dengan Thieves, kalo dibadan pake lemon. Thieves panas takut anaknya ngga kuat.

Aku juga suka pake Lemon ini untuk diffuse. Aroma ruangan jadi seger.

Kalo ada sampah pampers kadang kan baunya suka agak menyeruak gitu, aku tetesin juga 1-2 drop di tempat sampah. Jadi seger.

Nah selain itu juga kalau Darren batuk berdahak, karena ngga cocok pake RC riak nya makin banyak, aku kasih Lemon di dada juga.

6. YL Lavender

Lavender bisa untuk tidur nyenyak, merelaksasi, kalau terbentur memar juga bisa pake ini tinggal diolesin, lalu buat diffuse.

Nah ada campuran ajaib buat penderita alergi (termasuk Darren dan suami aku).

Lavender + Lemon + Peppermint, perbandingannya sama semua yah.

Jadi misal 10 tetes Lavender, 10 Lemon, 10 Peppermint. Pokok harus sama.

Diracik di botol drop lain.

Ini menghasilkan yang namanya Trio Allergy.

Bisa di diffuse (3 drops each kalo belum dicampur di 1 botol)

Bisa dioles juga di bagian yang alergi (aku suggest jangan didaerah wajah ya kalo anak kecil. Kalo mau di area wajah, dioles Virgin Coconut Oil dulu biar ngga panas).

Ini ampuh dan manjur banget.


Selain 6 oils di atas, aku juga pakai oils lainnya. Masih dalam tahap pengenalan dan coba-coba mana lagi yang cocok.

Jadi kalo budgetnya berat buat beli langsung Premium Kit yang isinya 12 oils @5ml + diffuser atau merasa sayang beli belum tentu cocok, kalo mau hemat dan punya P3K di rumah, aku suggest 6 oil tersebut.

Ada oils selain 6 ini yang cocok banget juga tapi sifatnya adalah sebagai tambahan dan ngga wajib punya, kayak Peace and Calming buat lebih tenang dan nyenyak ketimbang stress away atau lavender. Ada Panaway yang efektif juga buat pegel-pegel (tapi bisa Peppermint yang lebih affordable). Ada purification yang bisa buat udara seger juga ngilangin racun gigitan serangga.

Tapi 6 EO tadi adalah best dan must have nya kalo buat aku.


Nah kalo sekarang ditanya ada ngga yang ga works buat aku dan Darren?

Lemongrass yang digadang-gadang menambah nafsu makan anak ngga works sama sekali buat Darren.

Uda aku oles rutin ditelapak kaki, uda diffuse juga.

Uda ngikutin mesti berapa sering, mesti dioles spesifik di mana.

But i don’t hate ato despise Lemongrass yah. Untuk overall wellness Lemongrass ini bagus. Jadi aku diffuse buat uplifting mood, tambahin ke resep makan, dicampur sama air hangat buat bantu jaga kolestrol!

Awalnya RC juga ngga works loh buat Darren sampai Ce Pauline kasih resep cara yang bener baru works buat bapilnya.

Jadi aku rasa cara sangat penting yah dan explore mana yang cocok dan engga.


Young Living Oils ini organik. Cara kerjanya slower than conventional medicine.

Supaya bisa manjur, kuncinya adalah telaten (sabar, tekun) dan rutin.

Karena natural dan organik, ini aman dipakai sesering mungkin kok.

Lalu kita pasti tau yah ada beberapa kelompok yang sampai disebut ekstrim karena bener-bener menggantikan obat dengan YLO. Pokoknya no obat, only YLo.

Jangan dijadikan patokan atau sandungan.

Ketahuilah limit masing-masing dan keyakinan masing-masing.

Aku punya temen kalo anaknya demam ngga dikasih obat, dioles YLO aja. Anaknya fine. Walau emang turunnya agak lambat tapi manjur.

Kalau aku, aku takut nanti keburu step/kejang. Jadi kalo demam panas, aku kasih Tempra duluan.

Selanjutnya baru aku maintain dengan oil buat bantu cepet dan ngurangin obat.

Tapi beda cerita kalau batuk pilek. Buat aku batuk pilek itu hal yang wajar dan bukan menakutkan. Jadi aku ngga kasih obat duluan, tapi oils jalan dulu. Kalo beberapa hari ngga getting better dan makan/istirahat si kecil mulai keganggu, aku kasih obatnya sambil bantu oils.

Pokoknya key nya adalah balance dan kepercayaan masing-masing.

Bisa dijadikan pengganti obat, bisa juga untuk berdampingan dengan obat. Tergantung masing-masing case.

Kalau EO diminum tapi juga konsumsi obat, jangan lupa beri jarak 1 jam yah. Kalau untuk dioles, bisa dilakukan kapan aja tanpa jarak dengan obat dokter yang diminum.

That’s all untuk review aku buat Young Living Essential Oils.

Dari yang pesimis sampai akhirnya aku juga jadi user.

Di sini aku ngga akan share contact number dan rekrut downline yah.

First karena ini untuk review biar yang diluaran sana punya gambaran tentang YL dan ngga takut cobain, second aku juga bukan member hehe aku beli lepasan pakai member temen jadi ngga bisa punya downline dan memang tidak menekuni di sini ya. Aku pengguna seperlunya aja.

Ini beneran untuk review jujur aja kalau ternyata emang EO ini works ☺️

Oh ya sebelum ditutup, mungkin ada yang uda nyobain tapi ngga cocok terus, YL ini oilnya buanyakkk banget dan some oils fungsinya mirip.

Aku mungkin cocok oil A untuk sakit XX, kamu mungkin cocoknya sama oil B untuk nyembuhin sakit yang sama.

So explore aja 🙂

Hope this post helps you ❤️ Para calon pengguna yang galau apakah ini beneran bagus atau sekedar MLM belaka.

You can drop me comment kalau mau bertanya. Yang bisa aku jawab pasti aku bantuin.

With Love,

Stay Healthy and Active with Absolute Hypoallergenic

Hi everyone. You know i count myself blessed as i have the opportunity to share information on my blog channel and got readers from all over the world.

That’s make me promise myself to provide you with more positive and informative articles, from skincare – makeup – motivation – travelling – fashion and more.

And today i want to share with you about feminine hygiene.


Feminine hygiene is very important, however this also the one that we often neglect.

I can count by fingers how many times i use feminine wash during my teens. Very rare! I always think that as long as i use clean toilet, clean underwear, my intimate area is healthy and hygiene.

But as i got older, i know that the more active, the more activities we do and busy we are, the more sensitive and prone to infections (and irritations) our intimate area is.

We can fight the external like clean the underwear, using toilet seat sanitizer, eat clean and healthy. But we can’t run from the job and activities.

In order to keep my intimate area healthy, i can’t depend on the sanitizer and clean clothes only.

I need extra care, extra protection. This is when i discover Absolute Hypoallergenic

Yes, there are a lot of feminine hygiene wash out there, we got to be smart and read the ingredients to choose the best product.

Because after all, it’s our intimate area we’re talking about. We cannot just randomly buy feminine hygiene wash without being educated what’s inside the products.


Absolute Hypoallergenic

Absolute Hypoallergenic distributed by KINO (PT. Kino Indonesia).

Absolute Daily Feminine Wash has 2 variant:

Aloe Vera and Biolacto Active (Green Packaging) for Naturally Soothing.

This one formulated with milk extract (Biolacto Active) to maintain balance of normal flora in feminine area to prevent itching and odor. It is also enriched with Aloe Vera extract to moisten skin around feminine area.

Collagen and Biolacto Active (Pink Packaging) for Youth Revitalize

The milk extract ingredients with pH 3.5 maintain balance in our feminine area, where the Collagen meant to enhance skin softness around feminine area.

As you can see on the pictures above,

Absolute has 2 types of feminine wash form:

1. Foam

The foam very fluffy, light. The scent is good. It cleanse my intimate area well and easy to rinse with water.

2. Liquid

The liquid glides smoothly like water, the color is almost transparent. Leaving my feminine area fresh and clean.

I love to use the foam wash at home, and bring the liquid for travelling as the bottle is smaller and more compact.

Now what makes Absolute Hypoallergenic stands out from the rest on the market?

– As the name goes “Daily Feminine Hygiene”, this feminine wash is safe to be used on daily basis.

Paraben Free! I am beyond happy to know that the soap i use for my intimate area does not contain preservatives! Not that paraben is dangerous. Paraben is common ingredients in cosmetic industry, to help the product last longer . It just my personal preference and definition to be more healthy.

pH 3.5 is perfect for our intimate area

Hypoallergenic and Dermatologically tested. This means that Absolute feminine wash is suitable even for sensitive skin. We can use the soap worry free!

Refreshing flowery scent to keep feminine area smells good. Do you know that some soaps are smell really nice but after we sweat out, the smell become stuffy. This don’t happen when i use Absolute Hypoallergenic.

– Choice of soap forms, we can choose whether we want the foamy cleanser or liquid cleanser

Easy to use.

For foam: press the pump, apply foam on intimate area, wait for few seconds and rinse with water.

For liquid: pour on the palm, mix with water, apply on intimate area, wait for few seconds, rinse with water.

– Good ingredients such as collagen, aloe vera, and milk extract.

Safe and proven to prevent bad odour, irritation, and itchiness.

For me, i do really love using Absolute Hypoallergenic. I have already pointed out why i like them and it would be more perfect if there’s no SLS on it.


To the dearest women out there… Let us care more about our intimate part and be extra diligent.

Keep the feminine area clean help us to prevent Fluor Albus, bad odour, cancer and more. The benefits are all ours.

So let’s care more.

For more information about Absolute Hypoallergenic, kindly click the active link below:

Instagram: @absolute_women

Facebook: https://www.facebook.com/AbsolutelyWomenID

Love,

KL in 4D3N Budget Trip

Hello November!

Oh my goshhh finally i finish compiling my KL trip which happen on August 2018.

That was an escape trip from the hectic routines that my friend and i had. We randomly opened Traveloka, found best deal and off we go.

Without delaying the details, here’s our 4D3N itinerary on Budget Trip to explore Kuala Lumpur. I also put every cost that we spent to help you calculate your own budget for the trip. Enjoy!


Ticket and Hotel

We flew with Lion Air, the tix price including 20kgs baggage allowance and 4D3N stay at Citin Seacare Pudu Hotel.

The price above was for 2 people. So 1 pax for roundtrip ticket Surabaya – Kuala Lumpur – Surabaya and hotel for 3 nights were only IDR 2.2 million. Very cheap!

Citin Seacare Hotel is a budget hotel that strategically located at Pudu. It is also near MRT and only 8 minutes drive to KLCC, 5 minutes to Bukit Bintang.

Grab from hotel to that place is around RM 5-8 only per trip.

The hotel is not big, but the room is quite spacious as compared to other budget hotel i went before. Enough space to walk within the room with our luggage opened on the floor, proper space for shower, decent room with window and moderate cleanliness. TV cable, desk, drawer, free coffee-tea-and bottle water. They serve breakfast too.

Img src: Google. My room just too messy, i can’t take picture

Please bear on mind that they provide bath amenities except tooth brush and tooth paste. (And from what i know, it’s actually the same on every budget hotel at KL)

KFC and many convenience stores are just walking distant. Very perfect for traveller.

For all of you who like to go on a budget trip, this bundling is perfect. But if you’re not on a budget savvy mode, you might get a lil shock. It’s been a while since my last budget trip (coz i travel with my parents most of the time, so we usually stay at nice hotel 4 stars minimum and fly with nice airline too). But this one was acceptable tho i got a bit uneasy at the beginning.

Now the itinerary….

Day 1

We landed in KL around 3pm and grabbed to the Hotel (RM 80), after settle down a while, we went to KLCC (RM 5) to catch the sunset and take picture with the Twin Towers as a background.

The kiasu us reluctant to buy Fish Eye Lens at first and lying down on the street just to get full picture of the towers. We gave up and finally bought 1 at RM 30 resulting in adoration and satisfaction to get the picture above. (So don’t forget to buy one, it is important. We learnt our lesson hardway LOL)

We had our dinner at foodcourt inside the mall, Hainan Chicken Rice Malaysia style that cost us RM 7. The soup and rice tasted differently from Singaporean style, but i consider this as delicious as well!

After dinner, we continue to do window shopping at the mall. I managed to buy Durian Pancake (been craving for this. But i forgot how much it cost)

We call it the night around 10 pm, get back to the hotel for rest. (Grab RM 8).

Day 2

Cafe hunting start today. As we were still full of excitement, i plan to travel a bit far and save the near one for later.

We travel to Kota Damansara to hop on Rimba & Rusa cafe at Sunway Nexis. Grab from our hotel cost RM 30-45.

Too bad it open at 12 pm so we cross the street to have our breakfast at hawker there. Nasi lemak of your choice, RM 11.

And we back for a dessert at Rimba & Rusa. Creme brulee for me, and banana split for Mindy-my friend, cost us about RM 60.

Img Src: Google. But this what actually we had that day

Next, we grabbed to Sunway Geo (RM 45) to hop on La Fleur x Uniqorn Cafe.

The cutest above all!

I can’t remember the exact price, but definitely not expensive. Their latte is very addictive. My matcha is very rich, intense, but sweet with the right amount of milk. The cake is good for photo, not my recommendation. Would love to try their waffle next time.

You can stay hours there because this cafe has many cute spots like ball pit, unicorn costume, and lot of unicorn plushies. The owner and staffs are very friendly.

And we travelled back to KL city (RM 45) to have dinner at Lot 10 Bukit Bintang Foodcourt. We had Ba Kut Teh and Oyster Omelette while meeting some friends from Althea Korea HQ: Sidney and Eros .

Oh Lot 10 FoodCourt is very famous as they have many stalls for local food which taste great.

We head to Pavillion KL for green tea dessert at Nana, shopping haul and went VNC and grabbed back to hotel. The grab cost RM 13 because of peak hour.

Day 3

I plan to go to Thean Hou Temple, Dataran Merdeka and do a little shopping at Sungai Wang and Fahrenheit and end the trip by chilling at nice lounge.

So in the morning, we go to TheanHou Temple.

That was my first time being at a temple. It’s gorgeous! This temple has a lot of photo spots. You are free to take picture, just don’t make the noise and make sure you wear something appropriate, coz after all, it’s a temple for religious activities. We need to respect them.

Downstair, there’re stalls selling goodies and foods. But we’re heading to Chocha Foodstore at Petaling Jaya for our brunch.

Img Src: Pinterest

I called this place a hidden gem in the bustling city of KL because at the front door you’ll see an old hotel signage with a chinese name. Just when you enter the door, you will greeted with vintage semi outdoor makan place with everything antiques and retro.

Meals start at RM 24 ( i ordered CFC – it’s marinated chicken, and my friend ordered Aglio Olio Duck) and you can have free water. Taste good. I definitely love the place and the food! Recommended!

Then we went to Dataran Merdeka for photo taking and little walk near the Mosque.

We spent 1 hour there under the bright and hot sun, and went straight to Sungai Wang and continue to Fahrenheit for final shopping.

The price is mostly affordable, maybe i went at the wrong fashion season, so the clothes there weren’t in my interest and ended up bought one cute pink off shoulder top and eye masks at Watson (this is bomb!! I will review it for my Beauty category!❤️ Must have)

And before the night end, as per my local friend recommendation, we went to Martini on 57 (located beside Mandarin Oriental Kuala Lumpur) for chilling.

The lounge has direct view to the Twin Towers and KL city. Breathtaking!

You must wear smart casual attire with no jeans, no slippers and no sandals. No children under 17, and no photo taking with professional camera. The security quite strict with the rules. We saw some groups were banned to enter because they didn’t comply with the dressing rules.

I strongly recommend this place for chilling. Beside the breathtaking view, the price and tax were not that expensive. The music also great! Not just a loud music that you can’t barely enjoy moving your body with.

1 beer, 1 cocktail, 1 fries platter and 1 sandwiches platter plus the service and tax cost about RM 170.

I would recommend you to order their Pizza, which cost only RM 32 for one whole pan! We thought the pizza will be serve per slice only, and we regret that! It’s huge and cheap.

Day 4

We woke up late and packing to catch our flight back to Indonesia today. Not much to do. We even ate cup noodle for breakfast and lunch to save time.


Our trip ended there.

But there’re lot of things we haven’t done and try.

We should go to Genting, Melaka, Astaka Morocco Putrajaya, and more.

If you travelling with kids, Sunway Lagoon definitely is a must!

In KL city, we should try more local food at Jalan Alor Bukit Bintang.

I mean, the last time i went to KL was 15 years ago! KL has changed a lot. The little angel who went to KL before can only recognize the Twin Towers and Sungai Wang 🤣

At the end of the trip i spent RM 700 in total (food, little shopping, grab, convenience strores)

So im rupiahs, my total expense was around IDR 3.6 million. Affordable for a short escape!

If you want to save more, use public transport like Bus and MRT. I believe you can save quite a lot. And eating at hawker trying all the local food will count also!

Little tips for you too….

If you’re travelling with casual tourist attire, you won’t have problem. But if you’re on a photo hunting like us, with colorful outfit and makeup on (tho it’s consider less makeup as well), many will stare at you. Some will try to get near you, telling flirty joke and flirty song.

That shocked me a bit because i imagine Malaysia as more modern and open country than Indonesia. In Indonesia, i never get that strange look, but here people staring at us.

Just be prepared, you might want to bring jacket or cardigan to show less.

We didn’t see and experience pickpocket, but still you must put attention on your belonging coz our local friend got robbed.


That’s all for my budget savvy KL Trip. I tried to be precise with the price and details to give you clue for estimating your own budget.

I hope this itinerary will help many of you in planning your holiday at KL.

If you want to have a look of my visit there, head to my Instagram Account (click here) and go straight to “KL” Highlight.

If you have been there, you can also share your itinerary here with me. Would love to read and keep that for my next visit.

Have a great day!! ❤️

Love,

Angelia Samodro

Koko Black by Exoticon Contact Lens

Hi everyone.

Today i come up with new review. I’ve talked a lot about makeup, skincare, fashion, but never share with you about contact lens.

So here we are today, reviewing new contact lens from Exoticon, named Koko Black.

I got this as a collaboration between Surabaya Beauty Blogger and X2 Softlens and SpecSymbol

That was the package they sent me. But today i’m gonna focus on Koko Black.

For your information, my eyes are very sensitive, easily red and tired, so i am really picky about the contact lens i wear. Till date, i only wear 4 brands including Exoticon.

Yess this is my second collaboration. I have proven that their contact lens very comfy and suit my sensitive eyes, even to be worn all day long during Winter. Hence, when SBB announce the collaboration, i quickly signed up again ❤️

Okay let’s head to the main topic.

Koko Black by Exoticon

The newest contact lens series of Exoticon bring us the deep black color for eyes to achieve bigger, brighter, and natural eyes look.

Koko Black has 4 different black colors:

Jet Black

Gothic

Marble

and Stone.

This lens is Big Eyes Series with:

8.6 base curve

– contain 42% water

58% polyhema

– and diameter of 14.5

– with full cast mold technology system

Koko Black power range ready from Plano until -10!!

With detail : Plano until -6 (step -025), -6 until -10 (step -050).

Wow, this is amazing as they can serve to almost every power range! Everybody could try and wear the lense.

I got my Koko Black in Jet Black.

This is my first time having a black contact lens. The fact that my eyeball color is dark brown that look like black (unless you put on special attention on the color), make me always purchase either transparent or bright colourful lens like brown, blue, gray.

I was pretty nervous how it will look like and taraaa…..

First Picture: Bare Face, Second Picture: With Makeup On

That’s how it look like. First picture is my bare face while wearing Koko Black lense, and second picture with light makeup on.

I put on the contact lens for almost one full day from 10 AM to 8 PM.

I didn’t need to use my contact lense drop to keep my eyes moist throughout the day.

As expected, i experience NO irritation, redness, or tired eyes as i wear the lens.

Please take note that i have sensitive eyes, so this is Angel Approved! Eyes were all fine.

What about the lense power? I could see clearly and comfortably both under the sunshine and moonlight.

Also, this lense is thin but not vulnerable. When i put it on my eyes, it didn’t feel heavy, harsh. I feel like i wear nothing.

When it comes to the time to put off the lense, i could easily pluck it off and i didn’t experience tired looking eye after that.

Very satisfied!

I personally think that this Koko Black Jet Black lense is beautiful and comfortable. It does really enhance my look, especially with a makeup on.

I do think that diameter 14.5 a little bit too large for my small eyes, so i don’t look fresh on bare face. But it is totally fine and nice with makeup on.

Oh this contact lens also suitable for FX Makeup! Perfect to create your spooky Halloween makeup too.

No doubt that i will recommend Koko Black for those who love to have bigger eyes look with natural deep black color.

I have proven that this lens is comfortable even for sensitive eyes like mine.

So if you want to try, don’t forget to purchase from their official online store at www.spexsymbol.com

Have a great day!