Beauty Redefined with Shiseido

Hello.

If you follow my blog, then you already know that few weeks ago i’ve posted about Beauty Service at Shiseido Counter and bring home a wonderful red box consists of 6 items from Shiseido. Both the best selling and the newest collections were inside the box ❀️


As i promised earlier that i am going to do a review about the products, so here i am today. Fulfilling my words πŸ™‚

But before we start, let me give you a short Event Report when i attended Beauty Redefined Event on Thursday, 15 June 2017 at Atrium Pakuwon Mall Surabaya. It was the biggest pop up store for beauty bazaar in Surabaya.

The event started around 7 p.m and it was fun, filled with informative tips about beauty as well as knowledge about Shiseido products.

On one occasion, MC of the event called one lady, named Michelle from Australia. She gave testimony that she used Shiseido Ultimune for 2 weeks and had already felt the big difference. She likes it ❀️ [Wait for my review down below. I have prepared it for you]

Michelle gave testimony about Ultimune Serum

After held a talkshow with the audience, MC guided us for tour to each booth on the Bazaar. There were:

β€’ Skin Sensor Check Booth – We can get free skin check here to know about our skin firmness, moisture level and more. After a deep screening and consultation, The Beauty Consultant will introduce you to the right Shiseido products to answer your skin need.

β€’ Play Makeup Room – We can try many make up products here. From lipstick, eyeshadow, to the latest collection of mascara and cushion! ❀️

β€’ Makeup Booth by Professional – Here the makeup artists will help you to do touch up or even do the makeup from your bare face situation.

β€’ Massage Booth – Expect a relax moment here. From face to hand massage. Definitely refreshing!

β€’ Styling Booth by Shiseido Team – Here, The Team will makeover your hair, from a curl to another hair style, and of course all the products were from Shiseido Hair Series. I love the serum. It made my dry hair become manageable.

β€’ Ring Light Photobooth – A booth for you to take picture using the ring light after enjoying the treatment series from Shiseido Pop Up Store. Pampering kinda day!❀️

Got my hair styled with the professional team
Trying out the lipstick on makeup playroom
The newest cushion from Shiseido

It was really amazing event. I got the chance to wear kimono and took the picture before i went home ❀️

β€’β€’β€’

Now let’s start with the products review ❀️

β€’ Shiseido Ultimune Concentrate

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate is all time favorite best seller products.

I used this serum 2 times a day, morning and evening after cleansing, before i apply my moisturizer. After applying this serum on half of the face, i can notice a huge difference between the 2 areas. Area which has been covered by this serum is supple and smooth as compared to the other area ❀️

I love the scent of this product. It isn’t a powdery or flowery scent, i can’t really describe what smell is that, but one thing i know, the scent is good and fresh.

Daily use of Ultimune will help make skin visibly brighter, softer, and more hydrated.

It claims that wrinkles and lines will appear less visible too if you use this product regularly.

No wonder Michelle, one of the audience during the Event likes it. I love it too ❀️

β€’ Shiseido Shampoo & Scalp Essence

Do you know that many professional and premium salons use Shiseido Adenovital series?
It’s super recommended to grow more baby hair which lead to thicker hair.

I haven’t tried this two products long enough so i can’t really tell you the result or seeing many new baby hairs. 

However i wanna discuss the scent. Shiseido shampoo smells really good ❀️ and the essence has a mentol/mint scent.

I feel great after usage.

β€’ Shiseido 7 Lights Powder Illuminator

The powder is one of the latest products for Shiseido Makeup and definitely my favourite ❀️ 

It consists of 7 different colors. Soft rainbow color and comes with super soft brush applicator.

Perfect to make face skin looks radiant and shimmer.

I also use this for highlighter and blush on.

The result is soft and natural. Super recommended πŸ‘πŸ»

β€’ Shiseido Full Lash Multi Dimension Mascara


The brush is super gentle! I surprised that it’s easy to be applied even on very thin and short lashes like mine. 

After i google more about this mascara, i just knew that Shiseido’s easy to use peanut shape brush exclusively bends 30 degrees and rotates 360 degrees and works with the natural curve of the eye to lift and fan from the root.

So don’t worry if you want to bend the brush, it won’t break 😊

For perfect result, don’t forget to use Eyelash Curler first.

β€’ Shiseido Eyebrow Styling Duo

My crush ❀️ i love this Eyebrow Styling Duo.

The pencil is thin, sharp, it’s perfect to make a natural eyebrow strokes. The color is soft and light. If you need more definition on the eyebrows, i do suggest to press a bit so the color will get darker.

I used the powder to blend and smoothen the color even more. Especially on the edge near nose.

That’s all about the review. Are you ready to see how the result turns on my face?


What do you think?

I personally love everything on that picture. It’s natural, soft, and fresh.

Thank you Shiseido for giving me the chance to try your wonderful products. I really like it ❀️

Beauty Service at Shiseido Counter

Hello beauty lovers. Happy Monday to all of you ❀️

This afternoon, i want to share with you my personal experience with Shiseido.

On Saturday, June 3rd 2017, i was invited to try Shiseido Beauty Service at Metro Ciputra World Surabaya.

This beauty service is a service open for public, this is a session where people can experience or try Shiseido products prior to purchase. 


All you need to do is come there [You can make your appointment at Metro CW or SOGO TP] and tell them you want to try Shiseido Beauty Service. Then, they will prepare things for you to try.

It’s a good service that Shiseido offered because we can have personal experience before deciding which product we should buy and eliminate the doubt whether our skin will show some side effects or not.

On this occasion, i tried the newest series of Shiseido, the skin brightening series – White Lucent ❀️


After the Beautycian prepared all Shiseido White Lucent Series, she began to clean my whole face and start the treatment. It’s massage time! ❀️



She started by cleaning my face using Shiseido White Lucent Brightening Cleansing Gel. My skin feel smooth and no sign of irritation. 

Then she continued with White Lucent Luminizing Infuser. This is a toner for our skin. We use this to prevent skin problems.

Then she pampered my eyes area with Shiseido Ultimune Eye. This is one of the oldest and all time best seller products from Shiseido.

After a gentle massage around the eyes, she gave me Ultimune Power Infusing Concentrate. It’s a serum. And this is another all time best seller from Shiseido. People usually take this serum home together with the Ultimune Eye.

After the serum dried, it’s time for another massage. This time using Shiseido White Lucent Brightening Massage Cream. Simply massage it for 2 – 5 minutes on face.

Time to use White Lucent Micro Targetting Spot Corrector.

If the Luminizing Infuser is for prevention, this targetting spot corrector was designed to heal the problems.

And finally time to apply the day cream, White Lucent All Day Brightener with SPF 36. With this day cream, we don’t need to apply another layer of sunscreen cream.

And that was the end of my first beauty service session: massage.

Time to share with you the second session, Makeup Retouch.


My makeup was done by Shiseido Team. What do you think about it?

If you want to re-create my look, here’s the products:


The beautycian used Glow Enhancing Primer as a primer to make my makeup last longer, and she applied Shiseido Synchro Skin Lasting Foundation in Neutral 2 for me.

This foundation is very light, however it has great coverage.

Next, she used White Lucent OnMakeup Spot Correcting. This to cover my panda eyes and other imperfection such as acnes and redness. She used this as highlighter and concealer too. And for your info, this is one of the newest products Shiseido has!

For shading, she used powder in Medium 2.

And here’s what she used for my eyebrow:


I personally love the eyebrow pencil. It feels like having a korean shading. The color is soft. Even after i put more and more layers on it, still look natural.

You can zoom in the picture and show them if you want to try the products i used.

After my beauty service ended, i have a toured to know Shiseido newest series. So here it is:


And thank you to Shiseido and Kak Ical from 7D Organizer i can bring home a package of Shiseido newest products as well as its best seller.


I am a happy lady! Thank you for having me ❀️

And expect a review for these 6 items on my wonderful red box soon ❀️❀️❀️

Hair Beauty Dating with Natur (Bahasa)

Halo semua. Ini adalah latepost banget buat aku yah.

Aku mau sharing soal Event yang aku datangi tanggal 20 Mei 2017 lalu.

Berlokasi di 1903 Society Complex Surabaya, ini merupakan acara dating para Beauty Bloggers dan Influencers Surabaya dengan Natur 


Kita yang di Indonesia tentunya sudah ngga asing yah sama nama Natur ini.

Cuman di jaman aku dulu, Natur lebih dikenal dipakai sama ibu-ibu buat ngerawat rambut mereka. Kalo anak muda jarang pake Natur karena emang aromanya masih tradisional dan jamu banget.

Nah konsep baru Natur ini yang diperkenalkan saat Beauty Dating kemarin.

Natur sekarang scentnya sudah fresh, wangi dan enak. Bukan lagi wangi jejamuan seperti dulu.

Wanginya sudah berubah, tapi khasiatnya semakin ditambah.

Sekarang selain Shampoo, Conditioner, dan Tonic yang sudah dikenal, Natur juga meluncurkan Serum.

Serum ini gunanya adalah melindungi rambut dari kerusakan, mengembalikan vitamin dan kesehatan rambut. Serum Natur juga berfungsi sebagai pelindung sebelum kita menggunakan curling iron maupun catokan.


Pada kesempatan kali ini juga, Tim Natur menjelaskan ke kami semua kalau produk Natur harus digunakan lengkap dan satu seri.

Produk Natur tidak didesign untuk bisa digabung-gabung dengan produk lain.

Ketika kita gunakan produknya lengkap satu seri, maka mereka menjamin hasil akan terlihat dalam 14 hari penggunaan.

Namun ingat kata kuncinya yah.. Harus rutin dan emang satu rangkaian.

And who’s excited for the new formula of Natur? My mom ❀️

Karena emang mama aku pengguna setia Natur. Jadi goodie bag yang aku bawa pulang langsung diterima dengan happy. 

Sedikit cerita kalau mama aku rambutnya mengalami kerontokan. Saking parahnya sampai beberapa taun rutin ke dokter untuk perawatan.

Sekarang akar rambutnya udah ngga rapuh, lalu juga pori-pori yang kosong udah numbuh rambutnya.

Mami aku juga uda stop pakai perawatan dokter karena hasilnya juga udah baik. Jadi mami ngelanjutin pake Natur lagi.

Buat my mom, Natur ini enak. Karena ngga mengandung banyak busa alias detergent.

Lalu juga selalu merasa fresh, bersih. Lalu juga dengan Natur mami aku ngerasa rambutnya bagus dan membantu ngurangin kerontolan banget. Makanya my mom setia sama Natur.

So i am happy for her juga kalo mami aku jadi seneng goodie bagnya boleh dia pake 😊

And here’s a few pictures from Natur Event:


Thank you for inviting and choose me as the winner of Boomerang Challenge ❀️ Ini kedua kalinya aku menangin Challenge saat Event loh hahaha Dewi Fortune lagi di samping aku kayaknya nih 😍

Check my boomerang challenge here:

https://instagram.com/p/BUTsOCkBjKx/

Ceritanya aku pake filter Mahkota. Karena rambut kan emang Mahkota perempuan yah 😊 Lalu kibas-kibas rambut sehat karena pake serumnya Natur πŸ˜‚ Do you think it’s cheesy or creative? 

However this boomerang post bikin beberapa orang jadi bilang “Kamu ternyata bisa gila ya.. kirain kamu cuma tipe yang kalem-kalem aja” πŸ˜‚

Well, lagi gila atau kalem semuanya memang diri aku kok. Tanpa topeng πŸ™‚

Tapi momentnya kan harus disesuaikan kapan gilanya, kapan kalemnya, kapan galak dan tegesnya kan 😁😁😁 

Okay maafkan intermezzo panjang ini.

Sekian sedikit cerita tentang Hair Beauty Dating with Natur .

Kalian bisa juga cobain rangkaian terbaru dari Natur dengan membeli di toko-toko terdekat ❀️

New Weapon to Fight Acnes

Hello ladies.

Today i am very excited as i type this on blog.

I want to give you my new favourite “weapon” to fight acnes and redness!! Thank God for this ❀️

If you have followed me for quite a while, you know that i have been discussing about my favourite product to fix my acnes [or you can click here if you haven’t] , so this new post will be the updated version and my new recommendation for all of you.


Hate U Red Spot from Koelf Cosmetic

I believe not many of us have heard about this brand before, or at least me.. I haven’t heard this name before.

This is a Korean Brand. I got this from Elsyoung when i have another collaboration with Surabaya Beauty Blogger . 

Elsyoung is a first hand shop from Korea. All the products are guarantee to be authentic and safe.

To be honest with you, the first time i received this package i didn’t have much expectation because i have already pleased with my previous acne treatment products and didn’t think this product could beat ’em.

Turns out that i am totally wrong about that.


Hate U Red Spot is a liquid solution with a beige color, contains sulfur powder that over the ages has been known to be one of the cure of acnes, tea tree leaf oil, and ginko leaf extract.


As you can see on the above pictures, i have quite acnes and redness. Perfect time to prove that this product is worth to be told β€οΈπŸ‘πŸ»

The texture is like liquid foundation, plus it has beige colour. After i put on the troubled areas, i gently pat it and the formula blends easily on my skin.

Not only it blends easily, it is also has a high coverage, conceal well!❀️ I just need to apply thin layer of CC Cream and voila, my redness are well covered!

Hate U Red Spot is wonderful in my opinion! It concealed better than any concealer or primer. Plus it contains with extracts to soothe acnes. What else i can ask?

It serves both as medicine to fight acne as well as a cosmetic to help you look flawless and say good bye to the redness.

Now, how long does it take to cure acnes?

In my case, i need more than a week. I know this consider long as i  apply this twice daily (day and night), and still the result is a bit slow as compared to my previous products.

But let me highlight this, though i apply for quite a long time, the troubled areas don’t get dry, darker, and dull.

This, i can’t find on my previous product. Usually whenever i face “naughty acnes” that hard to be removed, as i applied the formula repeatedly, affected areas will get darker and dry.

So two thumbs up for Hate U Red Spot by Koelf Cosmetic πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

After experiencing the good result on my own skin, i decide to google more about this product to see if there’re any reviews about this. And yeahh i’m not the only satisfied customer.

Many have tried and prove it themselves. So i better take my words back about “not many have heard this brand” sentence πŸ˜†πŸ™πŸ»

I can assure you that i have already using this product for quite long now and promote this to my sister too.

So if you want to try on your own, you can buy this online at:

www.elsyoung.com

Or Instagram @elsyoungid

That’s all about the new magic tool: Hate U Red Spot.

Now i want to introduce you to new masks from Petitfee (i also got this from Elsyoung)



Gold & Snail and Black Pearl & Gold Mask.

Without a routine usage i can’t really tell you whether these masks can really serve the purpose written on the package.

But one thing for sure, the mask sheet is thick, not like any other brands.

But that’s all i can say about the difference. 

And the common thing about this mask is you can feel cooling and soothing sensation that make you relax 😊

Is it worth to buy?

I guess any mask is worth to buy. Despite all the ads and marketing tagline they tried to influence us, mask can really help to soothe and hydrate our skin with routine usage. Not to forget it also help to prevent aging and promote supple skin.

So you are very welcome to try this brand of mask or continue your previous products.

But don’t forget to try the Hate U Red Spot from Koelf Cosmetic. Coz this is magic magic magic ❀️ *singing happily*

New Beauty Apps: House2House (Bahasa)

Halo Beauty Enthusiast di Indonesia.

Ada kabar gembira buat kita semua.

Sekarang telah hadir applikasi baru yaitu House2House yang siap menjawab kebutuhan kita dalam hal kecantikan.

House2House ini telah diluncurkan di GooglePlay pada 1 Mei 2017 dan dapat digunakan oleh semua pengguna Android nusantara.

Nah, apa sih yang membedakan House2House ini dengan aplikasi lainnya?

Pertanyaan ini terjawab ketika saya diundang menghadiri Soft Launching pertamanya pada tanggal 21 Mei 2017 di Hotel Ciputra World Surabaya.


Jadi awal mulanya, House2House ini dibuat karena adanya kendala/kesulitan untuk mencari jasa Make Up Artist (MUA) maupun jasa lain yang berhubungan dengan kecantikan.

Kalau kita search menggunakan hashtag (#) kan akan muncul semua, kita pasti kebingungan buat buka satu per satu, catat nomor telpon dan sebagainya, nah di House2House Indonesia ini semua sudah terintegrasi dalam aplikasi.

Ada portofolio, whatsapp, ada price list, dan bisa chat langsung/appointment assistant, dan ada level of expertise MUA di dalam apps.

Jadi kita tidak membuang banyak waktu lagi.

Hal lain yang sangat menonjol adalah kita tidak hanya bisa melakukan booking untuk waktu mendatang, kita bisa langsung cari jasa MUA di hari itu juga, untuk saat itu juga.

Hal ini dimungkinkan dengan adanya fitur Real Time Nearby Option.

MUA tinggal meng-ON kan fitur ini saat tidak ada job, dan alhasil kita bisa melihat MUA yang available saat itu juga.

Ini adalah inovasi yang luar biasa buat saya. Biasanya saya harus booking jauh-jauh hari untuk mencari jasa MUA yang bagus. Karena seperti yang kita tau, jasa makeup di salon umum biasanya hanya standard saja. Jadi pada saat Soft Launching saya sangat excited mendengarkan penjelasan dari Bapak Hermanto selaku CEO House2House dan juga Bapak Deddy Poerwanto.

Untuk masalah price list yang tercantum, semua sudah termasuk jasa mereka ke lokasi yang kita tentukan. Iya lokasi yang kita mau. Tidak harus di rumah, bisa di kantor dan di mana saja.

Lalu harga melalui House2House tidak lebih mahal ya. Sesuai harga standard masing-masing MUA dan payment di House2House juga sangat mudah. Kita tidak perlu menyiapkan uang cash yang banyak dan repot-repot ambil uang terlebih dahulu dan ada program cicilan juga untuk meringankan.

Nah di aplikasi ini tidak hanya jasa MakeUp Artist yang diandalkan. Tapi semua yang berhubungan dengan beauty. Ada Perawatan seperti Creambath, Potong Rambut, Perming, Coloring, dan lain sebagainya dan semua *sekali lagi* bisa dilakukan di lokasi yang kita tentukan, tidak harus di rumah.

Ini praktis banget ya, misal dari kantor mau ada acara ngga sempet balik rumah, bisa minta bikin hairdo atau dipijat cantik dulu rambutnya di kantor πŸ˜†

Tidak hanya menawarkan kemudahan mencari jasa mengenai Beauty, aplikasi ini menghadirkan berita terkini beserta tips-tips juga seputar dunia kecantikan. Untuk hal ini, House2House Indonesia bekerja sama dengan WomanBlitz .

Pada saat Soft Launching kemarin, selain mengenalkan tentang aplikasi House2House dan cara menggunakannya, ada Demo Makeup juga dari MUA kondang Imel Vilencia.


Nah setelah penjelasan tadi di atas, saya yakin masih ada yang bertanya-tanya “Kalo harganya sama aja antara House2House sama kontak langsung ke MUA dan jasa kecantikan lainnya, lalu apa asiknya?

Ijinkan saya merangkum keunggulan House2House dalam beberapa point di bawah ya:

β€’ Easy Payment karena:

1. Ada Instalasi/Cicilan . 

2. Tidak diperlukan cash karena dibayar melalui Deposito Account House2House (Rekening Bersama) dan dapat juga melalui Credit Card

3. Ada seasonal discount/promo

β€’ Easy Communication karena:

Ada data lengkap (ngga perlu malu tanya harga lagi karena semua tercantum), testimony, bisa chat langsung

β€’ Real Time Nearby Option – booking tidak perlu jauh-jauh hari, bisa mencari saat diperlukan.

β€’ Beauty News – Tidak melulu memesan jasa, kita bisa mendapat edukasi seputar kecantikan juga

β€’ Semua Yang Berhubungan Dengan Kecantikan Ada Di Sini (MakeUp, Perawatan, etc)

β€’ Aplikasi terintegrasi untuk semua pelanggan dan penyedia jasa di Indonesia – Benar-benar inovatif dan memudahkan buat saya. Kalau ada acara di kota lain, tidak perlu pusing lagi cari MUA dan jasa kecantikan lainnya

Mungkin ada pertanyaan lain seperti “Kan keluar di GooglePlay juga baru, jadi aman ngga aplikasinya?

The answer is YES. Hingga hari ini, House2House sudah mencatat 300 pendownload, ada 20 penyedia jasa yang sudah bergabung dan mulai melakukan transaksi via aplikasi. Selain itu sudah diuji dan tidak ada error.

Nahh info terakhir adalah buat teman-teman yang mau bergabung sebagai Penyedia Jasa Kecantikan di House2House syaratnya apa?

Semua bisa bergabung yah, tinggal sertakan portofolio, pendidikan, pengalaman kerja. Tim House2House akan menerima kalian. Tapi sekali lagi, mereka akan memberikan Level of Expertise berdasar portofolio. Seiring berjalan waktu, semakin banyak rating/review dari User, Level kalian akan naik juga.

Lalu buat yang ingin mencari dan menggunakan jasa kecantikan , all you need to do is:

1. Install here https://play.google.com/store/apps/details?id=com.housetohouse

2. Daftar (kalau tidak menemukan email di inbox, cek spam yaaa)

3. Search and make appointment

Gampang kannn! 
Ayo download sekarang juga! Ada PROMO KHUSUS appointment dari tanggal 1-31 mei 2017 , cukup ketik “house2house” di kolom voucher code maka kamu akan mendapat potongan sebesar IDR 50,000 .

Kay Collection x BCL Road To Japan

Hello beauty enthusiasts!

Last Saturday I was invited to attend Kay Collection Gathering with Beauty Bloggers in Surabaya.


The gathering was held at Zest Hotel Jemursari and started around 10.30 AM.

I love the ambience at Zest Hotel Jemursari. The hotel doesn’t look like other budget hotel which super minimalist in decor and furniture. Here you can feel relaxing and good furniture + design too.

And one more thing that i love from Zest Jemursari is the flexible 24hrs check in and check out. Take example if you check in your room at 8 PM, many other hotels will sign you out at 12 PM the next day. But in Zest Jemursari, your check out will be 8PM too. Definitely 24 hours. β€οΈβ€οΈπŸ‘πŸ»

For more info about Zest, click this link:

https://goo.gl/r94y86

Back to the gathering…

Ci Sophie from Kay Collection started it with products introduction from Kay Collections which led to the launching of their new collection: BCL


In case if you wonder what Kay Collection is, it’s a beauty shop that sells beauty products from brand like Masami Shouko, Dolly Wink, Tangle Angle, etc. I bet you’ve heard beauty brands that i mention above right?

Kay Collection has both official store (offline) and online (worldwide shipping). So you can buy directly from website or by visitting their stores and try the products directly. You can check their website at www.kaycollection.com or instagram @kaycollection .

After a brief introduction, mic was passed to Kak Amanda to give product knowledge about BCL cosmetic.

BCL is beauty brand from Japan. They have instagram account @bcl_company_official


As a cosmetic brand, BCL has CC Cream, various lipstick, eyebrow products, eyeliners, and cheek cream aka blush on. 

What i love about BCL products is most of them served more than one purpose. Take example of the Beauty Mines Cream Rouge, it can be used for cheek and lip too!

Then the eyebrow products.

It can be used both for filling your eyebrow and for shading!

Perfect product for travelling. We can look fabulous without the headache of bringing all cosmetics around.

As you can see in the picture above, these are my favourite from BCL launching yesterday: Brow Lash Ex, CC Gel, Cream Rouge, and Loose Powder (Mint/Green Color).

Brow lash: it gave super natural color and result on my eyebrows. Blend well. Definitely better than the product i used before.

CC Gel: light, high coverage, blend easily on skin, and it has SPF PA! Who doesn’t love that?

Loose Powder: i tried the green/mint color because it’s suitable for acne and oily skin, which is so meee! 
Cream Rouge: ❀️❀️❀️❀️❀️ Best of the best. As i mention earlier, this cream could be used for cheek and lip.

And this cream rouge is totally amazing! My favourite. Why?


Because, during the Makeup Challenge, i didn’t have time to clean all my makeup. So what i did is just simply adding layers on top of my makeup.

As you all know, if you apply cream on top of skin which has powder, the result will usually crack, the powder will clot, or the cream blush can’t blend evenly on skin.

And these didn’t happen to me. The cream blush blend perfectly on my powdered skin! Perfect.

And turns out that this cream also everyone’s favourite too.

So i do recommend you to try BCL Cream Rouge β€οΈπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Visit their instagram and check where you can buy its products. Or you can buy from KayCollection website (worldwide shipping). For my friend in Indonesia, you can buy through KayCollection instagram or KayCollection Store. And also SOGO. BCL has its counter there!

The good thing about Kay Collection x BCL does not stop here because you can win a trip to Japan!! 3D2N trip ❀️

There will be 3 winners who can win this awesome trip. 1 Blogger/Vlogger + 2 Regular Customers.

Period entry is from 13 May – 13 August 2017.

How to join this competition:

β€’ If you’re blogger/vlogger:

Review BCL products on your blog/vlog channel. Or you can simply create a look using BCL products.

Don’t forget to post on your instagram account your link of review and put #KayRoadToJapan #BCLBrowLash and follow+mention @kaycollection.

There’s no limit of entry. The more you post, the bigger your chance to win this trip!

β€’ Regular Customer:

Buy 2 BCL products in one bill. 1 bill equals to 1 lucky draw entry.

The more you purchase, the greater your chance to win!

All winners will be emailed and mentioned on Instagram in August 2017❀️

So what are you waiting for? Best of luck!!πŸ™πŸ»πŸ‘πŸ»

Frozen Age Skincare Review & Pre Launch Surabaya

[Dear my english speaking friends, kindly scroll below for the product review in English]

Hari Sabtu tanggal 6 May 2017 kemarin menjadi hari special bagi para Beauty Enthusiasts di Surabaya.

Ini dikarenakan ada Pre-Launch produk kecantikan dan kesehatan baru bernama Frozen Age.


Yuppp.. Nama ini sangat baru dan asing yah ditelinga. Waktu diundang ke Eventnya juga aku sampe harus googling dulu ini produk dari mana, produk seperti apa. Dan rata-rata reviewnya berasal dari Singapura atau Amerika.

Ini karena ternyata rupanya Frozen Age yang skincare memang dibuat di Amerika. Sedangkan untuk supplement kesehatannya berasal dari New Zealand.

Nah untuk Indonesia sendiri, sejak Juli 2016 lalu produk Frozen Age sudah hadir di indonesia. Lalu mereka membuka headquarter di Jakarta pada September 2016. Dilanjutkan dengan launching produknya di Bali, Batam, Makassar, Jogja dan Surabaya.

Jadi ngga heran yah walau namanya masih asing, ternyata Instagram Frozen Age Indonesia sudah diikuti oleh beberapa ribu orang.

Nah sekarang kita semua pasti bertanya-tanya jadi “Apa keunggulan Frozen Age?” “Apa yang membedakan dengan produk lain?” “Berapa harganya?” Dan paling crucial “Bagaimana resultsnya?”

Setiap produk Frozen Age memiliki kandungan grow factor stemcell. Kandungan ini tidak ditemukan di produk lainnya. Dengan adanya Grow Factor Stemcell ini maka vitalitas kulit akan dipicu untuk lebih sehat lagi sehingga dengan sendirinya segala masalah kulit teratasi

Bukan dari bergantung dengan obat dan produk mereka, tapi dari dalam diri kita yang produksi cellnya sudah lebih baik lagi.
Semua produk Frozen Age juga 100% HALAL.

Produknya diformulasikan untuk all skin type: oily, dry, normal, sensitive, combination, acne prone. Cocok dari remaja hingga orang tua.

Bahkan cleanser nya dapat digunakan untuk anak berusia 3 tahun.

Produk Frozen Age sendiri tidak harus dipurchase secara lengkap atau set. Dapat dibeli terpisah sesuai kebutuhan sambil kita tetap melanjutkan produk skincare sebelumnya yang kita sudah cocok.

Untuk hasilnya, dalam pemakaian 100% rutin dan teratur, kulit akan terlihat cerah, kencang, lembab hanya dalam 3 minggu saja.

Kuncinya adalah rutin.


Aku sendiri cukup beruntung karena ditunjuk untuk live demo. Jadi bisa merasakan sendiri perbedaan dan hasilnya.

Yang aku paling suka adalah Cleanser dan Toner + Moisturizernya.

Cleanser ini mengangkan semua makeup, bahkan yang waterproof sekalipun dengan sangat mudah dan cepat. Cukup 1x pump, dioleskan dengan gerakan memutar di area yang mau dibersihkan, maka kotoran muka kita akan diikat dan tinggal kita peel off seperti gel. Tidak sakit sama sekali. Sisanya cukup bilas dengan air dan bersih 100%.


Toner dan moisturizernya sangat fresh di wajah. Lalu dalam sekali demo, aku udah ngerasain kalo kulit pipi aku jadi kenceng kenyal.

Lalu kulit aku cukup oily yah. Biasa kalo pake makeup cukup sejam aja udah keluar semua minyaknya. Ini setelah makeup aku dihapus dan dipakaikan perawatan Frozen Age, lalu aku ulang lagi makeup aku, hasilnya jauh lebih matte

Aku beneran wowwww banget.

Pertanyaan paling pentingnya sekarang adalah harga ya πŸ˜†

Unfortunately, segment market Frozen Age adalah middle – middle up class.

Produknya dibanderol dengan minim harga IDR 390,000 – 3,950,000 (untuk set lengkap) ☹️

Walaupun hasilnya fantastis, tetep biayanya lumayan yah. Harus beneran nabung dulu.

Kalau ada rejeki, aku beneran saranin cleanser, toner sama moisturizernya. Yang lainnya yahhh ngga terlalu berbeda kok sama produk brand lain.

β€’β€’β€’β€’β€’

Update per 13 May 2017

Setelah 1 minggu rutin menggunakan Frozen Age, kulit muka aku terlihat lebih sehat, lembab. Tapi seperti kebanyakan produk kecantikan, ada efek purging.

Purging ini dimana produk membuat wajah mengeluarkan jerawat dari dalam untuk penyesuaian.

Apa purging ini tanda tidak cocok? Bukan. Purging tanda penyesuaian. Kalaubtidak cocok efeknya adalah iritasi, merah, gatal, perih.

Setelah masa purging selesai, aku cukup lega dengan muka yang bersih tanpa jerawat. Sisa menghilangkan bekas kemerahannya aja.

Sedikit disayangkan tapi yah, seandainya tidak perlu fase purging akan lebih bagus. Karena biasanya ketika jerawat mulai muncul orang sudah akan cemas dan siap berhenti menggunakan produk tersebut.

β€’β€’β€’

Nah itu tadi seputar skincare dari Frozen Age .

Produk unggulan berikutnya adalah supplemen kesehatan berupa tablet minum Deer Placenta.

Kenapa Deer? Menurut dokter dan ahli, yang paling menyerupai struktur regenarasi cell manusia adalah rusa, lalu diikuti oleh domba.

Deer placenta ini adalah healthy supplement. Tidak menimbulkan kecanduan. Supplementnya tidak didesign untuk harus dikonsumsi rutin.

Hasil utama yang bisa langsung terasa adalah ketika kita dipadati banyak aktivitas, badan kita jadi ngga gampang drop.

Ini jujur dari testimony mereka yah. 

Ada artis Indonesia, Marli Tampubolon yang adalah loyal customer Frozen Age dan sudah membuktikan manfaat Deer Placenta ini.

Aku sendiri ngga cobain πŸ˜ŠπŸ™πŸ»

Pertanyaan terakhir mungkin adalah “Kalo diformulasikan di Amerika dan New Zealand, apa bisa cocok dengan kulit Asia?”

Kata mereka IYA. Sudah diformulasikan untuk all skin type, termasuk untuk kulit wajah Asia dengan suhu kelembapan dan panas yang berbeda dari Amerika dan New Zealand.

Aku sendiri percaya, mengingat kulit aku super sensitive. Gampang merah dan gatel. Dan selama demo bukan itu semua yang aku rasain, tapi bener-bener bagus dan terasa bedanya.

Buat yang penasaran, mau coba – kepoin – atau konsultasi dulu…

Frozen Age dapat kamu peroleh melalui:

Instagram @frozenageid

Website www.frozenage.id

Tokopedia www.tokopedia.com/frozenage


_____ Frozen Age Product Review and Pre-Launch in Surabaya _____

Saturday, 6 May 2017 marked as exciting day for Surabaya Beauty Enthusiasts as we were invited to the Pre-Launching of Frozen Age Indonesia .

For my friends who live in America, Singapore and New Zealand, you probably have already familiar with this brand.

Frozen Age products contain Deer Placenta and certified as 100% HALAL.

Why Deer Placenta? Recording to the doctors and experts, Deer placenta cell is the closed one with human placenta cell and by using this, could help us to generate the cell within more quickly to solve our  skin imperfection.

Frozen Age products also suitable for all skin type, including the super sensitive one. And can be used from teenager to adult.

I was lucky enough to be called in front for LIVE DEMO to show how this product really works.


First of all, Ms Stephanie as the owner of Frozen Age Indonesia cleaned the makeup on my face using Refreshing Cleanser.

This is the best cleanser i’ve ever tried. You just need small amount of it and clean your makeup (even waterproof) with circular motion, and all the dirts bind into one gel that you can easily peeled it off.

No rubbing, no redness, no itchy, no burning sensation.

After that you just need water to wash and puffff 100% clean!

I have the example pictures for you here and i showed my mom how this cleanser works:


Second, spray the hydrating toner. Wait until it dries.

Then apply cooling essence. This essence give me super relaxing and fresh feeling.

Next, apply moisturizer on face. Right after my skin fully absorbed the moisturizer, i can feel that my skin is tighter! Wonderful ❀

I do really love this one.

And last one, is the protection sunscreen. The color is beige, textured like liquid foundation. Perfect to blend in to make up.

All the products from Frozen Age do not necessarily need to be purchased in one full package.

We can buy whatever we think we need and leave others.

I will strongly suggest you to try Cleanser + Toner + Moisturizer.

What about the price?

Unfortunately the products price is a bit high. Tho it is more affordable than SK-II but still, need to save pennies first.

They targetted middle to middle upper class.

Price varies as low as IDR 390K – 3,950K (for purchase in one set).

So do you want to try this?

I am definitely saving money to buy cleanser-toner-and moisturizer. *motivated to work hard*