Smoking and Acceptance

Ahhhh it’s been a long time since my last “Girls’ Talk” post.

Lately i received some questions about smoking.

Let’s talk about this based on my personal view.

•••

I never smoke. I don’t like smoke. I don’t like to smoke.

I still remember i almost lay down unconsciously when i waited for my passport in the room full of smokers. After that, i really don’t feel comfortable to be around smokers.

Thank God 99% of my friends share the same vibes with me. So i can hang out happily without worrying i’ll passed out again.

But when i was with the 1% , which is the smokers, i will tell them politely that i can’t bear the smoke. So either i will change my seating position or they will excuse themselves and smoke outside.

We keep be friend and respect each other.

•••

Now what’s the motive behind your smoking decision?

– Just Curious

– To Look Cool

– To Get Acceptance

– To Make Corporate Deals

– To reduce stress

– or it’s already a habit?

But before habit, there’s something that make you started to smoke.

Now for those who hasn’t start… I want you to think again.

Can’t you be accepted with your genuinity, funny, kind, smart, or even sloppy attitude? Must you smoke?

Isn’t there any other way to close the deal? You don’t have to smoke with them to make them like you and finally close the deal.

(Oh this is not a sweet crap. I’ve been working too. I don’t need to smoke just to close a tender)

Are you sure smoke will reduce your stress? What about going for short holiday for yourself? No budget? Staying at home can be a choice too. Or as simple as eating sweet dessert can reduce stress.

Because happiness is our own responsibility. We have to choose to be happy.

Now if you say you’re “just a social smoker”. Why should you do that? Wouldn’t they include you in the gank if you are not a smoker?

•••

Please take time to question yourself before you make a decision.

Now for my personal view…..

I do think you must take it seriously.

Smoking is cheap, but in the longterm, it cost so much. SO MUCH.

The addiction will lead to serious illness.

And not only it harmed your body, now think about your loved one as the passive smoker. Studies had proven that passive smokers face more serious health problem than the active smokers.

Do you want to see your loved ones suffer just because of you?

Oh this is not a post to intimidate or scare you or lecturing….

This is just a gentle reminder to make good decision for your life.

What you’ve done in your youth couldn’t be re-done. And for every path that you’ve taken, there’s always consequences.

Choose wisely.

For the sake of your own great life and the wellness of your beloved.

One anonymous ever asked me this one on my Ask.Fm account “do you think smoking is a sin?”

Well to be honest, there is no clear statement or verbs that saying smoking is a sin.

But there’s a verb stating that “your body is the temple of God”.

Again, with my personal view and belief, i believe we must take a good care of God’s temple.

I’ve seen one funny but touching carricature picturing that God staying inside a man’s heart, and then this man smoke. The next thing happen is… the heart, where God resides is full of smoke and He’s sad (due to lack fresh air).

I laugh at this cartoon but soon realizing that this method really works for a gentle reminder.

At the moment, i decided to take a good care of myself as the temple of God.

I don’t smoke, i don’t do tattoo (tho i admit it’s cool and i kinda like to have one, obviously!), and i always keep the rules to respect my body and not letting others to do the other way to my temple.


Now what about you? I always respect people personal choice.

I just hope you choose the best for your life. Not because of acceptance.

But because it’s who you really are 🙂

Are you trying to quit smoking? The key is commitment.

And try to do it slowly but surely.

You can’t stop at sudden. Your body, your hormon will reject it and lead to greater addiction.

Start by decreasing the number of cigarette you take daily.

I wish you all a happy healthy life, regardless what’s your choice.

Good day good day!

Advertisements

Unboxing Perfect Beauty ID Goodie Bag

Halo semuanyaaa..

Hari ini aku lagi mau share ke kalian gimana rasanya unboxing goodie bag dari Perfect Beauty ID.

Jadi the story behind goodie bag ini adalah karena Perfect Beauty ID hadir sebagai salah satu narasumber dan sponsor untuk Surabaya Beauty Blogger6th Soiree yang diadakan Sabtu 21 April kemarin.

Sedikit cerita mengenai Perfect Beauty ID yah.. Jadi ownernya namanya Gaby Tan, dia punya passion buat beauty dan dia berkeinginan untuk bisa menyediakan produk-produk beauty.

Dan dibuatlah Perfect Beauty ID sebagai tempat penjualan produk makeup dan skincare online. Brandnya lengkap mulai dari lokal Indonesia, sampai brand luar negeri.

Nah ngga hanya menjual brand-brand lain, Gaby sendiri juga meluncurkan Gaby Cosmee yang menjual eyeliner. Aku udah cobain sendiri. Ini eyelinernya hitam pekat, ngga luntur, lalu brushnya sharp dan flexible jadi perfect buat bikin wing eye. Dan hanya IDR 99.000 aja. So good! (Check here: https://instagram.com/p/BgYHgPljIQe/)

Untuk goodie bag kali ini….

TADAAA!

Banyak banget yahhh… Jadi isi goodie bagnya ada:

1 pair Perfect Lashes – Ini merupakan produk terbaru yang akan dikeluarkan Gaby secara umum. I’m happy bisa dapet dan cobain sebelum launching

2 pieces Beauvrys Black Shampoo – Black shampoo ini buat ngehitamin rambut. Ini ada vitaminnya. Cara pakainya tinggal sachet dibuka, creamnya dioles dirambut kayak lagi cuci rambut aja. Bedanya ini perlu sarung tangan.

1 Caribbean Breeze Face Sunblock Spf 50 – Caribbean Breeze uda terkenal ya brandnya. Aku tau pasti semua juga uda kenal sama brand satu ini. Sunblocknya waterproof selama 80 menit juga. Cocok banget buat swimming atau main ke pantai.

1 Caribbean Breeze Lipbalm Spf 50 – Satu lagi dari Caribbean Breeze, yang ini buat ngelindungi bibir dari sinar matahari sekaligus biar ngga pecah-pecah. Oh ya yang aku tau lipbalm satu ini bisa dipakai anak kecil juga ya kalo anaknya lebih dari 1 tahun

1 Laction Mask Litchi Mousse – Masker leci… Wangi dan seger

1 Laction Mask Polar Mint – Ini bikin seger banget sih maskernya soalnya ada mintnya. Jadi bawaannya dingin-dingin

2 Beauvrys Gold Facial Mask

1 My Beauty Diary Roe Mask – Masker caviar. Masker satu ini cocok untuk segala jenis kulit.

2 Everline Structura Mask – Ini untuk revitalizing rambut. Cocok untuk semua jenis rambut terutama kalo lagi ada bagian yang rusak.


First impression aku uda excited banget liat box cantik shocking pink ini. Isinya bikin shock juga karena dimanjain dengan berbagai perawatan untuk kulit.

Dan jujur aja aku happy beyond words received so many masks!

Yesss karena masker itu akan selalu kepake yah. Berapa aja banyaknya pasti habis dan aku pasti perlu beli lagi.

Jadi aku sangat happy nerima banyak masker buat stock weekly routine aku: maskeran sebelum tidur 😍

Do you know putting a mask for 3 days straight maka kulitmu bakal langsung lebih supple, sehat, lembab? Super quick result daripada pakai moisturizer everyday. That’s why aku jadikan maskeran sebagai rutinitas wajib

Lalu diantara semua masker ini, ada 1 yang mencuri perhatian dan aku coba paling pertama: My Beauty Diary Roe Mask.

Ini untuk deep moisturizing, reviving dan firming.

Bukan berarti lainnya ngga bagus ya.. Lainnya juga sukaaa banget dan aku pakein gantian hihihi demi menjaga kelembutan dan kekencangan dan kelembapan kulit (oke fix bahasanya kok lebay 🤣)

Nahh tapi waktu lihat My Beauty Diary ini langsung tertarik dan penasaran.

Hasil pemakaiannya juga bagus loh… kulit berasa lembab, supple, lalu juga merasa kencang 🙂 Lalu satu lagi…. Mask sheet yang satu ini cukup tebal dan lembut. Lalu aromanya wangi seger enak. Suka banget!

Buat kalian yang mau cobain juga produk di atas atau belanja perlengkapan beauty lainnya, jangan lupa belanja online di www.perfectbeauty.id

Karena Perfect Beauty adalah your Online Shopping Solution! ❤️

Thank you so much Perfect Beauty ID for the goodie bag. Thank you so much juga Surabaya Beauty Blogger

Marcks Venus Beauty Gathering and Products Review

Hello beauty lovers.. Bulan April ini banyak banget Beauty Event yang aku hadirin. Dan hari ini aku mau cerita sedikit tentang Event dari Marcks Venus Indonesia yang didukung oleh Tabloid BintangIndonesia tanggal 28 April 2018, hari Sabtu lalu.

Kali ini Surabaya Beauty Blogger berkesempatan mendengar Beauty Talkshow dari Dr. Linda Astari, SpKK dan ada sesama teman influencer, Stefani Gabriela di Hotel Singgasana Jl. Gunung Sari.


Aku yakin kalo denger kata Marcks semua pasti udah tau yah. Ini terkenal banget dari jaman oma aku dulu, terutama loose powdernya. Dan bahkan aku juga masih pakai sampai saat ini.

Marcks yang merupakan keluaran Kimia Farma punya brand bernama Venus Cosmetic dimana kita bisa dapatkan produk perawatan kulit mulai dari skincare hingga makeup.

Nah pada pertemuan kali ini, Marcks Venus memperkenalkan produk terbaru mereka yaitu Anti Aging Body Serum.

Anti Aging Body Serum ini secara sepintas seperti hand body pada umumnya. Tapi apa yang membuat produk ini spesial adalah kandungannya yang bukan sekedar hand body biasa.

Dilengkapi dengan Red Algae dan Collagen yang berfungsi sebagai anti aging dan anti oxidant membuat kulit lembut, sehat, dan terasa kencang.

Selain itu, Marcks’ Venus Anti Aging Body Serum juga diformulasikan dengan bahan-bahan alami dan bersertifikat HALAL.


Personal Review of Marcks’ Venus Anti Aging Body Serum

Wanginya seger dan tahan lamaaaaaa.. Ini first impression aku dan paling berkesan banget.

Selain wangi dan tahan lama, Body Serum ini juga meresap cepat. Tidak lengket sama sekali tapi kulit tetap terasa lembab.

Jadi favorit banget!

Selain itu Venus Anti Aging Body Serum ini juga mengandung UV Protection jadi pas banget yah udahan buat aktivitas sehari-hari.

Kalau buat yang outdoor activity, akan lebih baik kalau digunakan berulang buat perlindungan maksimal.

Sejak dari event sampai hari ini, aku rutin pake ini buat body lotion 🙂

Pagi dan sore sehabis mandi. Tinggal dipencet sesuai kebutuhan, lalu diusap merata ke semua bagian tubuh, tangan dan kaki yang paling aku fokusin.

However, karena body serumnya ini wangi banget, aku rasa ini kurang cocok buat yang memproduksi keringat berlebih.

Soalnya kalo bercampur keringat, wanginya lama-lama jadi ngga seger.

Nahh buat yang takut aromanya jadi ngga enak, Venus juga punya Body Milk. Ini wanginya lebih soft dan aman walau beraktivitas dan berkeringat. Cuman yah kalo dibandingkan dengan kandungan Body Serum, tentu aja yang ini tidak selengkap Body Serum.

Tinggal disesuaikan aja sama preference kalian.

Kalau aku pribadi, aku pakai Body Milk ini sebelum tidur soalnya wanginya emang soothing.

Aku udah coba dan buktiin sendiri kalo produk lokal satu ini ngga kalah dengan produk lotion luar.

Aku juga bisa tenang karena ini produksi Kimia Farma yang udah bergerak lama di bidang farmasi. Jadi semua produknya dijamin aman. Dannn satu lagi, Kimia Farma merupakan BUMN. Jadi rasa percayanya lebih lebih hehe.

Gimana dengan kalian? Ada yang sudah cobain atau tertarik buat nyoba? Aku rekomendasikan produk satu ini ❤️ Silahkan dimasukkan dalam list kalian dan dibuktikan sendiri. Share with me your thought and experience yaaah.

Dr.Jart+ Cicapair Review

Good day to you dear readers!

Today i am excited to share my review for Dr. Jart Cicapair Tiger Grass Cream.

This cream is like magic for me because it does enhance my skin appearance as well as a good primer for my makeup.

So without further delay, let’s discuss this magic cream! 😍


Dr. Jart+ is a Korean brand skincare. I first knew this when i visited Sephora New York and looking for a sunscreen. Then i saw this Cicapair Tiger Grass.

My sis quickly snap the cream and put into her shopping cart and told me that this cream is a legend! A must buy item for flawless healthier skin.

The price is US$56 (after tax) for this Cicapair.

The key ingredient that makes this cream stands out from the rest is the Tiger Grass.

Tiger Grass or Cica or Centella is a grass use by tigers to help them heal the wound from battle. It is effective to promote faster healing and reduce the marks and also anti inflamation.

Wooow So good right!

Not to mention the green color cream that will change to beige / skin color after blending, making face looks flawless and healthier without putting makeup.

(As you can see on the picture above, there’s a green and beige on my hand. And when i blend it, the green color slightly fade and the finishing color is my own skin color)

If you buy this Cicapair in region other than US and UK, you won’t see the “Tiger Grass” title. You’ll only find Dr.Jart+ Cicapair Re-Cover.

Worry not, because the ingredients are all the same. It just the packaging and different title for different continents.

Now, what do i love about this Cicapair?

SPF 30

If you have follow my blog for quite long, you’ll know that i like using products with SPF not higher than 30. So this is definitely on my check list.

With SPF 30 for daily usage, my skin already protected from the UV. When i go for ourdoor activities, i will put on extra layer of Sunblock for maximum protection

Cover Redness

The coverage is no joke. Medium coverage that will make my skin naturally flawless. And it does cover the redness! Corrected unbalance skin color.

Improve Skin Appearance

This cream is ultimate cream for me. It protects skin from UV, cover redness, and with daily routine usage i can see visible enhancement on my skin. Redness fade, smoothen skin.

Yesss even if i too lazy to apply moisturizer, this cream won’t make my skin dry. It blends really well.

It doesn’t clog my pores. Doesn’t trigger any acnes and breakouts.

They don’t stated anything about healing breakouts and acnes, but i could see as i use this cream daily, there’s also speedy recovery for my acnes (Thank God for invented this cream! Life changing)

Great Primer

It controls my oil well from 8 AM – 6 PM. I only use this cream and finish it with loose powder for my daily usage.

For makeup primer, it helps my makeup stay the whole day.

I have tried using this with BB Cream, BB Cushion, Liquid Foundation, and , Cream Foundation… All works well.

With the medium coverage it gives, then i add foundation on top of it, it gives total coverage and hide my pores well.


I have been recommending this cream to my friends and many of them fall in love and experience the same great result, not to mention those from Mommies Group at Darren’s school.

Kindly zoom the picture above. You’ll definitely can spot pores on my nose, acnes on my chin, and many other skin imperfections.

But do you agree that i still look fresh with healthy skin and naturally flawless? By this not necessarily means no pores and 100% angelic face… But, means with that skin imperfections you still look good (without makeup).

Now i don’t need my foundation to cover my skin. I even went to some Events with only this cream, loose powder, eyemakeup and lipstick. I still apply foundation for more formal events though

I strongly recommend this product to all of you, from normal to dry to oily or even sensitive skin like me.

Good investment to our skin ❤️

My sis even use this Cicapair cream together with Dr.Jart+ Serum and Mask to get maximum result.

For now, i already pleased to only use this as my day cream. Let’s see what will happen in the future. I might change my skincare routine to Dr.Jart+ too. It’s an open possibility.

Have you tried this Cicapair or Dr.Jart+ other products? Do you happy with the result? Share with me by giving your link on the comment box. I would check and read.

Have a great day and stay beautiful love xx ❤️

Evoluderm Micellar Water and Face Mist Review

Hi everybody.

How’s your week?

My week has been great since it’s also my birthday week!

Have you heard about Evoluderm before? I believe many of you know this brand. Evoluderm is from France. In case you haven’t heard or tried this brand, you should give a try because Evoluderm products are like premium products in more affordable budget. I really like it!

And today i can’t wait to share with you my review for Evoluderm newly launched products: Micellar Water and Face Mist !

Thanks to Kay Collectionwhom sent me this set gift to try ❤️

Let’s head to the main topic!

• Evoluderm Micellar Water

For me, cleanse the face need to be taken seriously. I will wipe over and over until my cotton pad is white and leave no trace of dirt. This, usually makes my sensitive skin become red and irritated. Hence, i always hunt for the best remover to cleanse my face, yet gentle enough to my sensitive skin.

I try Evoluderm Micellar Water in Red Color, for dry and sensitive skin / reactive skin.

“Evoluderm Micellar Water stated to remove dirts, grime, and makeup in a minute. It contains citric acid and hydrogenated castor oil to remove dead skin cells, thus promote a healthy clear skin.”

Now what’s my personal experience using this?

I really like this Micellar Water because it’s Paraben Free! Yeayy.

Very light scented (floral fruity) and alcohol free.

The texture is very similar to water, it is light and runny and a bit foamy (when you rub it)

When it comes to wipe daily dirt (with no makeup, just moisturizer and sunblock on face) it works pretty fast. 1 wipe is enough for the whole face and neck.

When it comes to remove makeup, especially the waterproof one…. I need 4 times and sometimes more to clean the makeup.

(Picture above is the demo on my hand, from liptint – lipbalm – lipcream – eyeshadow – and waterproof eyeliner. Then, for the first wipe you can see that makeup residue can be seen clearly. Second wipe, the color is pretty much clean, but waterproof eyeliner still there. Third wipe, pretty much clean but still need another wipe. I still need the fourth wipe and wash it with soap for the best result)

If you don’t mind with wipe it over and over, then you have no problem with this Micellar Water. But if you don’t like to rub your face to often…..

My suggestion will be: use your usual makeup remover first, wash your face, then continue with Evoluderm Micellar Water before continue to apply moisturizer.

In my case, i have no problem with rubbing the cotton pad over and over because this micellar water is (surprise!) gentle enough to my skin.

No redness. No irritation. No itchy and burning feeling.

I don’t feel sticky nor drying. Thumbs up 👍🏻

But when i need to rush into something urgent, i prefer to use my usual remover (because it cleanse fast) and use Evoluderm Micellar Water for my third cleaning step ☺️

• Evoluderm Face Mist

Who doesn’t like to spray face mist here? I am a big fan of face mist because it’s really refreshing and helps to hydrate my skin. I have so many Face Mists on my drawer because i could use it daily and run out fast.

Evoluderm Face Mist could “Refresh our skin in the midst of hot weather, prolong our makeup with sea salt face mist. Sea salt will energize, hydrate, and revitalize our skin.”

What’s so different between Evoluderm Face Mist and others?

Here, Evoluderm uses Sea Salt. Other brands usually only use spring water and added a natural fresh scent on it (or no scent).

With this sea salt on the ingredients, believe it or not, you will feel like you’re going to the beach when you spray this on your face and neck. It has a little bit of ocean scent!

Not to mention that sea salt could energize and hydrate our skin too.

I couldn’t agree more to what’s stated there. Because indeed, i have proven that this Face Mist really refresh my skin. I feel energize and skin hydrate well.


That’s all about my review for Evoluderm newly launched products.

If you curious about this, Evoluderm Indonesia is available at:

Kay Collection Stores

Kay Collection Website (www.kaycollection.com) . Kay Collection has world wide shipping service too!

All Guardian Indonesia Stores.

If you’re not living in Indonesia and want to try these products, Evoluderm also available in Guardian Stores in your country . Or do check their official instagram and website to purchase.

I hope you all have a great day and thank you for reading❤️

Gloskin Blogger Gathering

Haloo..

Hari Sabtu kemarin, tanggal 24 Maret 2018, aku dan Blogger Surabaya lainnya berkesempatan datang di klinik Gloskin Mayjen.

Gloskin ini beralamat di Ruko Grand Sungkono A8 176-178 (Jl. Mayjend Sungkono)

081222599908 (nomor ini tersedia juga layanan whatsapp sehingga mudah berkonsultasi dan membuat janji temu)

Pada kesempatan kemarin, kami dikenalkan mengenai Treatment yang ada di Gloskin sekaligus tour kliniknya.

Ternyata, Gloskin sudah berdiri sejak 2012 oleh Dr.Nanang di Jakarta.

Gloskin sendiri juga menerima banyak penghargaan dari excellent service clinic, mengisi banyak acara beauty di televisi maupun majalah.

Kami, para Blogger Surabaya diberi produk knowledge oleh Dr. Intan dari Gloskin.

Dr. Intan menjelaskan bahwa Gloskin memiliki 2 Perawatan: Basic dan Advanced Treatment.

Basic Treatment meliputi:

Facial

Peeling

Laser

PRP

Whitening Program

Slimming Program

Dan Produk kecantikan Gloskin

Sedangkan untuk Advanced Treatment, ada:

3D & 4D Thread Lift

Botox

Advanced Dermal Filler

Jawline Shapping

Chubby Cheek & Double Chin Treatment

Dan Sweatfree Treatment untuk mengurangi keringat berlebih

Lebih jauh lagi, Dr. Intan menjelaskan bahwa treatment yang banyak peminatnya selain filler dan botox adalah PRP (Platelet Rich Plasma) dimana treatment ini menggunakan plasma darah pasien sendiri untuk menstimulasi collagen, menghilangkan kerutan alis, mengurangi pori-pori, menyembuhkan bopeng dan flek ringan.

Ada juga Dermaoxy untuk melembabkan kulit, dan Black Pearl Peeling untuk kulit berjerawat.

Bagi yang bertanya, Apa sih kelebihan Gloskin, kan banyak banget klinik kecantikan sekarang ini…

Tim Gloskin dipastikan melayani pelanggan dengan ramah. Selain keramahan, Dokter dan Perawat adalah tenaga ahli dan berpengalaman sehingga pelanggan bisa tenang.

Segala obat dan produk juga diracik oleh Apoteker berpengalaman.

Dari segi kenyamanan tempat, Gloskin juga menyediakan ruangan yang bersih, nyaman, peralatan steril dan modern.

Ada juga ruang bermain anak sehingga para Ibu dapat melakukan perawatan dengan tenang dan si kecil bermain dengan aman.

Satu lagi, produk yang dibuat oleh Gloskin semuanya memiliki BPOM.

Dan setelah berkeliling Gloskin Mayjend dan mendapat penjelasan mengenai treatment Gloskin, pada hari Rabu 4 April 2018 aku mendapat kesempatan mencoba Glowing Facial Treatment nya.

Glowing Facial ini adalah basic facial di Gloskin. Apa bedanya basic facial Gloskin dengan tempat lain?

Di Gloskin, basic facialnya, Glowing Facial, kita sudah mendapatkan perawatan lengkap yaitu:

Cleansing – scrub – massage – mikrodermabrasi (pengangkatan sel kulit mati) – uap – ekstraksi – HF (high frequency) – serum – masker.

Massage nya di sini relax banget. Cocok buat preparation hati sebelum proses ekstraksi dimulai.

Selama proses ekstraksi, kalo aku jujur namanya facial pasti ada sakitnya ya. Terutama untuk komedo membandel. Apalagi aku tipe yang jarang dan ngga berani facial. Jadi kebayang kotorannya numpuk gimana.

Bukan sampe yang sakit bikin bengkak dan nangis kok, cuman air mata ini tetep merembes keluar sedikit-sedikit *haha*

Tapi ya rembesan air matanya sebanding dengan kulit bersih setelah facial. Komedo hitam-hitam hilang.

Jadi lebih glowing mukanya.

Selama facial juga terapis Gloskin nya selalu menanyakan “apa ada yang sakit? Apa ada yang perih?” Supaya kita tetap merasa nyaman selama proses treatment. Mereka juga selalu memberitahu apa yang sedang dilakukan di wajah kita supaya kita teredukasi dengan langkah treatmentnya .

Service dan pelayanannya memuaskan.

Bagi teman-teman yang tidak sabar mencoba melakukan perawatan di Gloskin, Gloskin terdapat di 13 kota besar di Indonesia:

Jakarta

Bekasi

Tangerang

Surabaya

Malang

Gresik

Bali

Banjarmasin

Makassar

Balikpapan

Mataram

Kalian bisa juga mencari informasi tentang Gloskin di:

Website www.beautifulgloskin.com

Instagram @gloskinclinic

The Help, The Debt, and The Responsibility

Good day to you dear friends 😊

Today’s topic will be umm quite serious, but i guarantee that you will get my point easily as usual.

And again i am sharing not to show you that i’m perfect, but this is for my reminder also 🙂

Soooo…

Lately, people around me were struggle about the topic that i’m going to discuss with you.

They struggle about helping their friends/relative who want to lend some amount of money.

The struggle comes because they’re afraid this money thingy will end the friendship if the person they give the money disappoint them. It’s a common trust issue.
what do i personally think about it? I will divide it into 3 subs: The Help, The Debt, and The Responsibility

Here you go!

•••••

The Help

Let us help with sincerity. If you feel like helping, help without terms and conditions.

Give your help freely without thinking what the benefit or what you get in return. Don’t think about the “pay back” day.

Give, and forget.

Let your help, goodness, and sincerity be count in Heaven. Because God never sleeps.

The person you help today might not be the one who will help you in time of need. But by helping others, surely God will send the other bunch to help you when you need it the most.

I don’t say this to look good or holy coz i am totally not. But i speak based on my experience.

I never lose a good thing or become unfortunate by helping others. Yes though most of them end up disappoint me, God is never! Always. And forever.

He pours me with more blessings and favors. So i will not stop doing good things as long as i could do it.

The Debt

Give them gradually if you think you can’t trust them.

For example, they need $500. You can give them $200 first. If they really show you the fact that they really need the money, you can always give it again.

Now how will you know if they really need those money or not?Social media!

90% of the people post their activities on social media. Or if they not, their friends will tag them.

Be a creative and smart stalker lol!

People in need won’t go around having fun, dine in expensive places, buy expensive things, on vacation, and else.

Or you can always give them the full amount. But if they come to ask more money, and you see that their life is good, you can make an excuse.

That’s how i do it all the time.

I’m not being picky, not sincere, or stingy.

I do reallt think that It’s a smart and wise move.

It’s good to teach and help people free from their bad habit of lending money.

The Responsibility

Be grateful if there’s people who help you.

They may not in the state of settle down as you think you know, yet they care and spare it for you. (Even if they are settle down and rich, you still need to show some manners)

So you must be responsible!

It is a good thing to still reward yourself for the hardwork, or show some love to your loved ones by buying them presents or treat them a good meal.

It is normal if it is happen twice a week, once in a month, or even lesser.

But if you hang out every weekend, spending big sums to fulfill your desire… Whom you think will trust you and help you again? I don’t say that you need to look poor and miserable. Just act accordingly.

If you can afford to have fun, you should give a good intention of paying them back.

Gradually if you can’t give it full amount yet.

Or at least, text them and discuss about your responsibility.

It’s NOT THEY MUST HELP. It’s YOU MUST RETURN.

Please have conscience.

The person who help you may waive it and tell you not to repay the money. But unless so, it is still your responsibility.

I always reject if they repay the money. If they insist, i will receive it and whenever they need help, i will always be there and never think about how they gonna pay that back this time.

My parents teach me to help and never think about it. I have prepared my mental whenever i give.

Still, i am a human. I respect good intention, moral and ethic.

My parents also teach me never to forget the responsibility i carry if someone help me and i always do that.

And that’s why i have high expectation and want to be treated just equal to how i treat people, or….. i will lose hope and respect toward you. Until you show your good intention.

•••

That’s my personal view and belief about this case.

Disappointed many times, but i still give chance to people. I can’t just judge them all on the same weight.

That’s why i need to be wise and smart about it.

Give, as long as i can give. But if they don’t show they really need it and never have a good intention about it, i won’t give second chance.

But i will always help others.

The problem with people nowadays is they always think that YOU MUST HELP.

And FORGET that THEY MUST NOT ONLY RECEIVED.

If you realized how much God has added more and more to those who are generous, you must realize too that consequences also exist for those who ignore.

It’s not only my belief or the lesson that my religion has taught me.

It is the law of the nature.

Applied to all mankind whether you like it or not.

So let us all be good and treat other as how you want to be treated. Have conscience. Have moral. Have ethic. And good manners.

Have a good day ❤️

Let’s stay connected: Instagram | Facebook

Good Skincare Under 100K (BAHASA)

Hello semuanya..

Hari ini aku mau review beberapa produk yang aku belinya ngga sengaja dan ternyata bagus banget! Oh and they’re so affordable juga! Jarang banget kan ya ada produk dengan harga yang terjangkau tapi bagus banget.

Jadi aku cukup surprise dan ngga sabar buat bagiin reviewnya, karena ternyata kulit super sensitive aku akhirnya ketemu sama produk yang affordable dan bagus… Praise God! ❤️

Okeee tanpa berbasa basi, produk pertama adalah:

• POND’S ACNE SOLUTION Face Wash

Sabun cuci muka satu ini ternyata endesss banget!

Harganya yang sangat cocok dikantong (belasan ribu sampe 20 an only) baik anak sekolahan sampe emak-emak, bikin ini jadi new favourite!

Setelah pemakaian, kulit ngga terasa kering dan kaku kok. Sangat lembut, enak.

Untuk scentnya sendiri yang natural yah bukan tipe wangi wangi juga bukan yang bau obat atau charcoal atau bau mud gitu engga kok.

Nah untuk kulit sensitive aku, jerawat yang ada ngga makin merah meradang. Juga bukan langsung kempis hilang sih. Tetep perlu dibantuin sama obat jerawat dan makan yang bener.

Cuman rasa gentle sabunnya dan cukup bersihnya bikin jadi suka.

Oh selain ini ngga bikin jerawat yang ada memerah, ini juga ngga promote new acnes kok 🙂

One important thing, ngga bikin kusam!!!! Haha

I have finished one tube now dan beneran happy with this 🙂

So, yes yes yes for this!

✔️ Affordable

✔️ No dull face

✔️ Gentle

• ERHA 21 Sunscreen Gel

Sunscreen Erha ini ada beberapa macam yah. Karena kulit aku oily, aku ambil yang tipe oily ini (warna kuning tulisan tube nya)

SPF 25 PA++ untuk UVA dan UVB.

Harganya 70 ribuan only for 30 gram.

Sukaaa banget karena ini super light! Cepet meresap. Ngga bikin makin oily. Ngga clog di pores juga. Berasanya kayak pake air aja dimuka.

Warnanya putih, texturenya ngga kayak gel sih, kayak cream tapi more watery dan light feelnya.

Lalu sunscreen yang satu ini dilengkapi vitamin E dan Pro Vitamin B5 untuk perlindungan extra bagi kulit kita dari photo damaging sun ray, dan pastinya menutrisi juga yah.

Ada ngga di sini yang kalo pake sunscreen lalu suka keluar jerawat kecil-kecil selaen aku? I used to experience that, most of the time. Makanya aku picky banget sama yang namanya suncreen. And well, this one ngga promote acnes sama sekali.

So greattt!!

Kalo ditanya SPF 25 cukup ngga si? Well aku ngga suka pakai produk dengan SPF di atas 30. Jadi buat aku ini cukup.

Soalnya ke satu, aku ngga yang lalu berjemur di bawah matahari terus-terusan. Dan kedua, primer atau foundation yang aku pake juga ada SPF lagi. Jadi cukup si buat aku.

So this is a yesss for me..

✔️ Affordable

✔️ Light

✔️ No comedos, no acnes

✔️ Terserap cepat dikulit

✔️ Ngga ganggu pemakaian makeup

Downside: – None, super love this!

You can buy this di Erha Apotechary di mal-mal terdekat.


Ini adalah 2 produk baru yang aku coba secara ngga sengaja dan ternyata bagus.

Kalo ditanya, will i continue buying this dan move on dari face wash atau sunscreen aku yang lama?

My honest answer will be……

Face wash: i still love Cetaphil so so so so much! Jadi i’m going to continue with Cetaphil. Tapi pernah aku bahas kan kalo aku suka Cetaphil nya yang khusus dan ngga masuk indo, jadi kalo stock abis, dan yang dari luar belom nyampe ke alamat aku….. yes, i’m gonna buy Pond’s lagi. Coz why not? Aku uda buktiin bagus dan suka.

Sunscreen: as compared to my previous sunscreen seharga IDR 800K, yeahhhh aku bakal change to Erha21 haha! Save some more!

Karena ya itu tadi sih emang bagus, affordable, lalu juga makeup setelahnya uda ada SPF lagi. Lalu sebelom sunscreen, skincarenya juga uda yang aman jadi dipastikan kulit uda terlindungi. (Why terlindungi? Karena aku tau kok banyak yang bilang brand ini nanti bisa bikin kecanduan, kulit malah ngga bagus, dll. But this is just sunscreen so i am confident and trust the brand)

So that’s all about temuan bagus aku kali ini.

Ask me anything and share with me your experience too! I really love to see some feedbacks and read your story ❤️

With Love,

The Power of Essential Oils

Essential Oils have become a trend since 2017.

Many beauty influencers as well as mommies were purchasing these oils to boost the immune and detox their skin.

Because of the hype, i really curious to try how good the essential oils are but never really bought until recently (because some also multi level marketing, that’s what hinders me from buying. I am afraid that the price isn’t worth the hype)

Till one fine day, Darren won a Peppermint Young Living Oil from @the.essential.oils .

So i now, have the chance to prove it myself.


Young Living Peppermint Essential Oil

The Peppermint claimed to be excel in following areas:

Reduce fever

Allergy Relief

ADHD Support

Anti-itch

Sinus Care

Joint Therapy and

Natural Energizer.

You can either dillute it, diffuse it as aromatherapy, or even apply topically, and drop few into your beverage.

I used the Peppermint for natural energizer and better respiratory when dealing with cold, cough and fever.

I pour 6 drops to my diffuser (bought this at @bunnyandclouds instagram. Mini, 7 warmth lighting, high area coverage, not noisy, auto shut off when water runs out) and put it on standby mode for 4 hours.

And how was it?

It really relieved the respiratory. The menthol was strong and delightful!

I totally love the smell and feeling.

It gives pleasure to my joint muscles.

But i do not drink or eat this, nor use it for anti itch, sinus care, ADHD, fever and allergy relief.

If you just heard about Young Living, this brand claimed to have the highest grade of oils. That’s why you can even drink few drops of the essential oils.

Now that this is not yet approved by FDA , do not used as the substitute of your doctor prescription.


After sometimes diffusing the peppermint, i find new hobby to lift up my spirit with fresh scent!

So i browse what could be better than Peppermint, and many said that i need oils for immune booster.

People will purchase Melrose, Purification, Thieves YLO for immune booster.

Thieves is about IDR 515k for 15 ml if you’re a member, Purification is around IDR 285K.

I don’t know about Melrose price, but i guess we need to spend IDR 1 mil to get perfect immune booster.

Now i am going to introduce you Indonesian local brand, Belli To Baby by JAMU.

Jamu has been widely known for their herbal medication and i am excited to know they has EO that they claimed could be used topically and aromatically too.

So i bought their immune booster oil, cost IDR 198k for 10ml.

The oil consist of:

Eucalyptus

Tea Tree

Lavender

And Lemon.

Claimed to strengthen the body system, better skin, better respiratory and safe for baby.

The lavender and eucalyptus smell are the strongest here. I can directly identify the scent when i open the lid.

And today i have been diffusing this oil for quite long time and Darren’s immune also good.

He had a cough week ago and usually with the medicine intake, it will take 4-7 days for full recovery. But within 3 days, he has been doing well.

How happy mommy is! I don’t need to spend 1 mil or more for immune booster.

Please take a note that i don’t think oil was the medicine here. Darren recovered faster than before, but i do keep an eye to his meals, drinks, and the oil was just an additional.

By additional means this is not a must. I believe oral vitamins, or natural vitamins like good balance food and fruits and veggies, enough rest, and clean atmosphere still take 90% of it 🙂

I am highlighting that he’s doing well with Belli To Baby just to let you know that it doesn’t necessarily means we need to purchase the highest grade of oils or the expensive one.


After immune booster oil that has lavender, tea tree, eucalyptus and a lil bit of lemon on it….. i still have one more favorite scent.

Lemongrass Young Living Essential Oil

Lemongrass is good for:

Metabolism

Skin

Freshen the air

Detox

Anti cancer

And again, because this is from YLO, you can apply topically, pour into food and beverage, or diffuse.

For me, diffusing is favourite way to enjoy the oil!

My appetite always good even before using the oil, so i don’t see any wonder of this on myself.

I do apply the oil on Darren’s feet and stomach. They said it can help to boost appetite (it’s no longer a secret that Darren doesn’t like eat!!)

So was it work on Darren?

He did eat well and a lot! But is it because of YLO? I don’t think so.

I diffuse only once a week to refresh the air in the room. And apply on tummy and feet only once.

I don’t apply it on his skin ever more.

And don’t diffuse daily.

Nah if you ask me why he eats a lot lately, i think every child has a phase in their life. Moody, picky eaters, and after they pass the phase, they will eat well again. And now, his teeth also almost complete, and this promote to easy munching too.


That’s all about the health benefit. Now what about beauty benefits?

Lemongrass also believe to improve better skin complexion.

And i don’t see that this oil works for my skin.

Now if you ask me, how many times we need to use the oil…..

I will say, only if needed.

I don’t think it’s good to breathe the aromatherapy every day, even the purest oil has something on it. Come on!

Natural (fresh air) is the best!

So if you think you or your loved ones feel tired, exhausted.. Then it is good time to diffuse the oil.

Or three times a week to freshen the air on your home is also acceptable.

I don’t see it is necessary to diffuse everyday, everynight.

And most of the oil families use it almost daily and treat this eo as an alternative medicine.

I do believe that what makes you healthy and your immune improves aren’t the oils, but the habits.

It’s no way you will be healthy if you don’t tidy up the room, clean it, and eat balance food. Diffusing, drink the oil won’t help.

The oils here just an additional booster.

But again, i put the choice and action for you to take 🙂

Oh before i forget, i have read many companies that sell EO are now stated that it is PURE, COULD USE TOPICALLY, and DIFFUSE.

Remember that eo isn’t meant to be on direct contact with sensitive skin.

You need to dillute with natural oil like jojoba, grapeseed, or cold pressed extra virgin olive oil. (Unless your skin is not sensitive, then you can use it directly on skin. Please put small amount to test first)

•••

Every family is unique. One might doing well with just a local brand essential oil. One might need the highest grade of oil. Many don’t even need oils to promote their better health.

Just use and buy what you believe is good for your family.

That’s what matter isn’t it? ❤️

I can derive my conclusion now…. Essential oil….

I love to have them to lift up my mood, my spirit and freshen the air.

I don’t treat eo as something that works wonder like medicine (but this is nature and organic) no no no…

It just a “supplement” in special condition 🙂

And what is a supplement? It means an additional only. Not a must.

Stay clean and healthy! Eat well, rest well, exercise well!

That’s the cheapest key to longer happier and healthier life ❤️ not buying specific essential oils 🙂

Have a great day!

Xoxo,

Kuliner surabaya

Hello… Apa kabar semua? Karena banyak banget yang selalu nanyain recommended places buat kuliner di Surabaya, kali ini aku mau bahas yaa. (For my overseas friends who is planning to visit Surabaya, drop me comment or email me, i will give you the list on English)

List nya bakal berdasarkan my favorite! Bisa jadi itu list most of Surabaya people juga, or only my group and family.

Check it out and give a try 😁👍

L O C A L | F O O D S

Kalo ke Surabaya, ngga afdol kalo ngga cobain makanan – makanan di bawah ini. Soalnya, cuman Surabaya yang punya nihhh…

1. Rawon Setan Jalan Tunjungan

Dinamain Rawon Setan karena dulu bukanya malem-malem banget. Aku cukup suka makanannya. Gurih.

Rawon + nasi + kerupuk udang + telur asin + es jeruk

Itu yang bakal aku pesen.

Secara tempat, ini depot tanpa AC si.. Jadi mungkin aga gerah dikit. Ngga terlalu luas juga, jadi perlu antri. Dan mohon ngga duduk berlama-lama yaa.. Harganya cukup affordable kok. Per orang kalo makan kayak aku gitu sekitar 50 ribuan. (*bila harga belum naik yaa)

2. Lontong Kupang Jalan Rajawali

Kupang itu jenis kerang. Banyak tempat di Surabaya jual Lontong Kupang ini, tapi kalo ngolah kupangnya ngga bersih, bisa sakit perut.

Walaupun ini makannya di depot panas dan sempit, tapi makanan di sini bersih. Rasanya juga paling enak. Ini terkenal banget.

Biasanya kalo makan, kita panggilnya lontong kupang + sate kerang yaiyyy enak banget. Minumnya, teh botol sosro! Lol

Kombinasi paling tepat. Kalo weekend ini super rame dan ngantri. Ngantrinya sembarangan juga, jadi mohon sabar dan jangan kebawa emosi kalo diserobot orang yaa.

3. Boncafe Steak

Steak Jawa Belanda yang cuman ada di Surabaya. Udah sejak jaman dulu dan sampai sekarang selalu rameee. Buka branch di area mana aja juga selalu rame.

Karena berupa resto, harganya juga udah mulai berasa.

Favorite picks:

Gammon Steak (steak daging babi)

Cordon Bleu (steak daging sapi dibungkus bola roti)

Spicy Tenderloin (for me, aku suka yang sirloin lebihan)

Spring Chicken/Chicken Brandy (disiram brandy, yum yumsss)

Atau legendary Chicken Steak.

Price start di 90 ribuan before tax, ngga termasuk minuman juga.

4. Nasi Cumi Depan Pasar Atom

Nasi cumi ini banyak juga di Surabaya. Aslinya dari depan Pasar Atom dan cuman ada malem hari. But now, mereka buka mulai pagi. Kalo biasa cuman bisa take away karena makanannya istilah jawanya super ngemper (not even depot ya… Beneran di pinggir jalan gitu doang) sekarang dia perbaikin tempat. Ada meja kursi dan lampu cukup terang. Jadi banyak yang makan sana.

Kita pesennya biasa nasi cumi campur/lengkap lalu jangan lupa pesen Es Kacang Hijau Goyang Lidah tepat di sampingnya. Enak pake banget! Sambel pedes ditambah es kacang ijo…. Segerrrrr

Ngga sampe 50ribu juga kok seorang.

5. Bebek Pak Janggut PTC

Bebek goreng yang super tender dan empukkkk, dengan sambel super mantab dan bumbu kuning yang luar biasa haujek!

Aku kalo makan nasinya bisa 2 piring lol.

Minumnya, es sirup jumbo, es teh manis jumbo, atau es sinom jumbo… Heaven on earth! Tapi kolestrol menanti yaaa ahahahahaha…

Bebeknya start 25ribu belum termasuk nasi putih. Siapin tissue buat bersihin keringet atau ingus yang keluar gara-gara too spicy.

6. Kwetiau Medan & Mie Keriting Apeng

Ini wajib banget buat dicoba dan pasti uda sering denger semua kan. Banyak yang demen banget sama kwetiau siram/gorengnya. Tapi my fav, Mie Keriting!! Aku bisa makan 2 mangkuk sendirian haha lalu masi dabao (take away) sebungkus lagi hahaha.

7. Baso Kalianyar, Baso Ketabang Kali, Baso Pak Djo, Baso Kota Bonnet, Baso Rindu Malam, Baso Sidodadi Malang

Okayy itu nama baso-baso ngetop di Surabaya.

My fav pick adalah Baso Petra Kalianyar + es kacang ijo! Pelepas dahaga dan laper di siang hari. Super duper favorit.

1 porsi isi 10 baso + es kacang hijau will cost you around 30.000 rupiahs.

8. Zangrandy

Ice cream tempo doeloe ini aslinya dari Surabaya. Tapi uda buka cabang di beberapa kota lainnya. Sayangnya waktu berkunjung ke kota lain itu, tastenya beda banget sama yang Surabaya. Tetep the bestnya ya makan di Surabaya.

Orang-orang tua paling demen sama Cream Soda Kopyor

Kalo aku, Macedonia Chocolate! Ice cream plus brandy, it’s fantastic!

Bisa juga cobain legenda lamanya kayak Banana Split, Twilight (err harusnya bener kok namanya) atau Tutty Frutty.

9.Ayam Goreng Pemuda

Ayamnya ayam kampung digoreng tapi bukan pake tepung. Tetep crispy dan enak. Yang asli bisa ditemuin di Gwalk Citraland. Yang lainnya adalah saudaranya, anaknya, atau dari team dapur mereka yang uda buka sendiri.

10.Bakwan Dempo 19 atau Kapasari

Ini dari keluarga yang lalu buka sendiri/sendiri kalo aku ngga salah inget. Mesti cobain halus, kasar, sama usus isi goreng. Ini enakkkk banget. Kuahnya juga beda dan enak 🙂

Yang bukan orang Surabaya mungkin bingung antara Bakwan dan Baso yahh.. Di Surabaya kalo bakwan itu kuahnya selalu bening. Tanpa lemak. Kalo bakso, kuah kaldunya pasti bukan kayak clear soup.

Kalo bakwan rata-rata pasti bakal ngelianya ada sejarah dari buyut pake rantang peranakan gitu.

Nahh sebenernya masih ada kayak Soto Madura Wawan, Soto Madura Tapak Siring, Tosoto, Soto Lamongan Cak Har, Sego Babat Mbok Lemu, Nasi Udang Bu Rudy, Bu Kris Penyetan, Nasi Babi Makam Peneleh (eh ini surprisingly lebih enak daripada beberana nama besar Bigul di Bali lohhh..) dan lain-lainnya. Cuman kalo waktu ngga memungkinkan, makanan di atas yang selalu aku bawa buat my guests dari kota/negara lain. Yang lainnya bisa digojekin buat supper, cemil-cemil atau bawain pulang ke tempat asalnya (jika memungkinkan dibawa)

Next adalah…

C A F E

Tempat hits anak muda Surabaya. Punya interior yang cozy, glam, lucu, dan cocok buat foto-foto seharian penuh.

Untuk harganya ngga kalah sama Jakarta. Rata-rata start di 80k (non steak), dan ada juga yang masih affordable start di 40k (non steak).

Cuman untuk taste sendiri, hampir semua cuman rata-rata aja. Bagus di tempat dan bombastis di harga aja.

Dari sekian banyakkkk, ini yang aku pikir beneran bagus dan layak di makan terus ya. Bukan cuma sekedar foto cantik.

1. Avenue Java Paragon

2. Domicile

3. Society Complex

4. De Soematra (rsvp only)

5. Citrus Lee (rsvp only)

6. Gozadera

7. La Rucolla

8. Noach Cafe N Bistro

9. 17 Lounge Harris Hotel

10. Sky36

11. Confit

12. Catura

13. Ore

14. DS Bistro

15. Domi Deli

16. Hummingbird

17. Mediterraneo

18. Butter and Bean

19. Carpentier ORE

20. The Cafe Java Paragon

21. Tutto Bono

22. Platinum Grill

23. Brassery

24. Goods Diner

25. Briosse

26. La Reia Cake

B B Q | J A P A N E S E K O R E A N

1. Gojumong

2. Magal

3. Kintan

4. Gyukaku

5. Chung Gi Wa

6. Djang Gem

S T E A K S

1. Angus House

2. The Meatshop

3. Carnivor

P E R A N A K A N:

1.Sabindo

2.My Kopi-O

3.Oey Kopitiam

S E A F O O D

1.Layar

2.Bandar Jakarta Surabaya

3.Beatus

D I M S U M

1. Ahyatt Abalone

2. Kowloon

3. Maystar

Nahhh itu seputar makanannya. Lalu sekarang:

G O O D I E S

Biasanya kalo dari Surabaya, yang dibawa adalah:

1.Spikoe Resep Kuno (You can find this di Hokky Supermarket or freshly order ke nomor telpon mereka 082216760199)

2.Sepiku Lapis Legit Livina

3.Almond Cookies (Olino dan banyak brand lagi. Ada di supermarket gede juga and some punya stores sendiri)

4.Bandeng Asap Bogajaya

5.Pia Sari Murni (di Pecinan, Jembatan Merah)

6.Pia Gaya Bali (Pecinan, Jembatan Merah)

7.Roti Jerapah (081330459998)

8.Kerupuk Udang Nyonya Siok

9.Sambel Bu Rudy

Oleh-Oleh yang aku sebutin tadi bisa dicari di jalan Genteng Kali. Itu sepanjang jalan toko oleh-oleh semua. Ada beberapa produk yang emang hanya dijual di store brand tersebut yahh atau made by order.

Sebagian besar bisa didapet juga di Hokky Supermarket.

Semua informasi yang aku tulis might not relevant later yah. Just google it first atau cari di Instagram untuk informasi lebih akurat tentang alamat, telpon, pricing, dan all other details karena pasti berubah seiring waktu.

I hope you have a pleasant stay in Surabaya, The Heroes’ City

Do let me know which one is your favourite. Do get trouble planning your itinerary? Drop comments! I’ll guide you 🙏🏻❤️

Xoxo,

Angelia S