Mellydia Whitening Series Skincare Review (Bahasa)

Hello BeautyFams….

Hari ini aku mau introduce kalian (dan sekaligus kasih review) skincare brand lokal: Mellydia, dalam kolaborasi dengan Surabaya Beauty Blogger.

Okay first of all, ketika aku milih skincare ataupun kosmetik untuk kolaborasi, aku hanya akan memilih yang udah pasti aman, bersertifikat, dan ngga palsu.

Ini untuk meminimize hal-hal yang tidak diinginkan dan pastinya untuk tidak menyesatkan temen-temen semua hehe 😁

Jadi setelah aku tau Mellydia ini sudah ada sertifikasi BPOM dan HALAL, aku mau untuk cobain. Ini juga jawaban buat kalian yang selalu bilang “skincare Angel pricey. Coba review yang affordable sekali-kali dong” ❤️


Ini aku dapet 1 set skincare untuk whitening dan ini untuk semua jenis kulit yah.. Aku urutkan produk knowledge dan pendapat pribadi aku sesuai langkah pemakaiannya ya..

1. Facial Foam

Sabun cuci muka Mellydia Cosmetics ini bertekstur seperti gel dan mampu mengangkat sisa kosmetik, debu, dan kotoran di wajah. Selain itu, Mellydia Facial Foam juga mengandung skin conditioning berbahan dasar bengkoang yang mampu mencerahkan, mencegah wajah kering dan kusam.

Kandungan utama dari Facial Foam ini adalah Bengkoang yang sudah dikenal sejak jaman dahulu dapat mencerahkan kulit secara alami. Memiliki kandungan vitamin C dan B1 yang tinggi, berfungsi sebagai antioksidan pada kulit. Tak hanya melindungi tapi juga mencerahkan, mengurangi flek hitam dan menjaga wajah agar tetap terasa segar.

❤️Angel says: Wanginya juga enak, menyegarkan dan menenagkan. Bersihin wajah aku tanpa terasa kering.

2. Beauty Water

Mellydia Beauty Water adalah produk praktis yang dapat digunakan kapan pun dan di manapun. Dapat digunakan saat kita merasa sangat kepanasan untuk merefreshing kulit, dapat digunakan sebelum pemakaian serum juga. Gunanya adalah untuk menyegarkan, menutrisi, dan menyiapkan kulit untuk proses perawatan berikutnya.

Kandungan spesial dari Beauty Water ini adalah:

Licorice Ekstrak. Licorice memiliki senyawa aktif bernama “glabridin”, merupakan antioksidan tinggi yang melindungi kulit dari radikal bebas. Selain itu terdapat kandungan Licochalcone, berfungsi sebagai penyeimbang minyak alami kulit. Sehingga dapat merawat kulit berminyak. Licorice juga dapat membantu mengurangi mata panda, warna kulit tidak merata dan flek hitam.

Bengkoang. Sudah dikenal sejak jaman dahulu kala sebagai salah satu tanaman yang berkhasiat mencerahkan kulit. Kandungan vitamin C dan B1 yang tinggi menjadikan Bengkoang sebagai salah satu buah dengan antioksidan, anti aging dan natural brightening.

Aloe Vera. Dikenal sebagai pelembab dan obat radang alami, aloe vera sama sekali tidak meninggalkan rasa berminyak di kulit sehingga sangat cocok digunakan untuk berbagai jenis kulit.

Vitamin C. Membantu produksi collagen dalam kulit sehingga kulit tetap sehat dan mengurangi tanda tanda penuaan. Vitamin C juga dapat mendukung pemeliharaan jaringan kulit dan mencegah kerusakan akibat sinar matahari.

Collagen. berfungsi sebagai penjaga elastisitas dan kekenyalan kulit.

❤️Angel says: Favorit aku. Aku pakai setelah facial wash dan sebelum pemakaian serum. Misalkan tengah hari terasa gerah, panas, aku pakai lagi karena bener-bener menyegarkan. Bisa dipakai sesering mungkin. Malam sebelum pakai night cream aku spray lagi juga. Selain menyegarkan, Beauty Water ini melembabkan juga.

3. Whitening Serum

Bahan utama Whitening Serum Mellydia terdiri dari dua kategori penting yaitu antioksidan dan anti-pembengkakan (anti-inflammatory) yang terkandung dalam: Licorice Extract, Collagen, dan Vitamin C

❤️Angel says: Cepat banget diserap sama kulit. Tidak menimbulkan kesan oily. Tidak perlu menunggu lama untuk bisa mengaplikasikan moisturizer.

4. Day Cream & Night Cream

Mellydia Day Cream adalah krim pelembab yang memberikan perlindungan ekstra UV filter untuk melindungi kulit dari sengatan matahari. Cocok untuk yang sering beraktivitas Outdoor.

Selain diperkaya Licorice Extract, Aloe Vera, Day Cream Mellydia juga berisi:

Shea Butter Extract sebagai agen pelembab dengan kandungan natural vitamin A dan E yang dapat memulihkan masalah-masalah kulit seperti kerutan dan bekas jerawat

Alpha Arbutin sebagai agen pemutih kulit yang menghambat proses pigmentasi kulit dari sengatan sinar matahari.

Vitamin E untuk memperlambat proses penuaan kulit dengan memblok masuknya radikal bebas ke dalam kulit (antioksidan).

Mellydia Night Cream berfungsi untuk menutrisi kulit di malam hari dan membantu menyamarkan noda hitam.

Selain mengandung Vitamin E, Aloe Vera, Licorice Extract, krim malam Mellydia juga mengandung:

Alpha Arbutin. Senyawa yang umumnya terkandung dalam buah goji beri yang dapat menghambat proses pigmentasi pada kulit.

Beeswax. Lilin dari lebah dapat digunakan pada kulit sebagai lapisan pelindung untuk menjaga kelembapan kulit tanpa menodai atau menyumbat pori-pori kulit.

❤️Angel says: krimnya tidak membuat kulit menjadi oily. Sangat ringan. Tidak menimbulkan breakouts maupun jerawat.


Okayy jadi aku cobain skincarenya Mellydia ini 14 hari. Dan sejak hari pertama, ngga ada keluhan even untuk kulit aku yang sensitive ini. For your information, kulit aku ini sensinya parah. Kalau Day 1 ngga cocok, dia langsung akan menunjukkan tanda-tandanya. Dan setelah seminggu adaptasi baru aku bisa finalised kan apa aku cocok ato engga.

Tapi kalo sejak Day 1 ngga ada masalah, kayak pake Mellydia ini, berarti ini diterima dengan baik sama kulit aku dan ngga akan ada masalah di kemudian hari juga.

Foto atas: wajah bare face, setelah melakukan serangkaian perawatan Mellydia Whitening Series. Tanpa editting sama sekali, tidak ada jerawat dan lain sebagainya.

Foto bawah: menambahkan bedak dan lipstick, tanpa produk makeup apapun tapi wajah tetap segar alami.

Dan hasil dari pemakaian secara rutin 14 hari, kulit aku tidak kusam, tidak ada jerawat, tidak kering, dan tidak menimbulkan minyak berlebih.

Point plus dari produk Mellydia ini adalah Halal, BPOM, bahannya ringan dan cepat meresap, aman, harganya affordable.

Perlu digaris bawahi bahwa Whitening Series Mellydia Cosmetics ini untuk semua jenis kulit.

Tips untuk yang kulitnya kering dan perlu pelembab yang lebih kuat, bisa diakalin dengan pemakaian Beauty Water yang lebih sering untuk menambah kelembapan kulit.

Tips untuk hasil maksimal: karena ini adalah rangkaian mencerahkan kulit, jangan lupa tetap tambahkan sunblock lagi sebelum beraktivitas di luar rumah.

Produk Mellydia ini sudah aku uji coba dan buktikan sendiri. Buat teman-teman yang pingin nyobain juga, bisa langsung ke link website:

www.mellydia.co.id

Ataupun Instagramnya di @mellydiaofficial

Aku harap sharing dan review kali ini membantu teman-teman semua yaaaah terutama yang selama ini udah nungguin review skincare affordable dari aku 💋

Have a good day everyone!

Don’t forget to follow me on wordpress and instagram @angeliasamodro

Advertisements

Looke Cosmetics Review

Halo semuanya.

Di bulan September ini, review pertama blog untuk kategori Beauty aku adalah Lip produk dari Looke Cosmetics.

Looke Cosmetics adalah brand lokal Indonesia yang berpusat di Sleman, Yogyakarta dan baru meluncurkan produk perdana mereka yaitu Holy Lip Series : yang terdiri dari Holy Lip Creme dan Holy Lip Polish.

Nah sedikit latar belakang Looke Cosmetics yah, Lip Gloss mereka ini hadir dengan tagline #CelebratingTheNewYou. Ini dimaksudkan agar kita para wanita lebih berani mengekspresikan diri (dengan arah positif tentunya) dan dapat menginspirasi sesama kita.

Lalu setiap penamaan Lip Gloss terinspirasi dari nama dewi-dewi Yunani yang sudah terkenal kuat, percaya diri, unik, dan menarik. Ini juga diharapkan memberi kepercayaan diri bagi para wanita Indonesia yang menggunakan produk Looke Cosmetics.

Okayyy sekarang ngga sabar banget bahas warna Holy Lip Series Looke Cosmetics dan kenapa Lip Gloss lokal ini patut banget dapet tempat di hati kita semua (yesssss Looke Cosmetics sudah dapet tempat istimewa di hatiku ❤️)


Varian Warna Holy Lip Series Looke Cosmetics

Holy Lip Series dibedakan menjadi 2: yaitu Holy Lip Creme dan Holy Lip Polish.

Holy Lip Creme: Hasil akhir matte, warna lebih pekat, formula ringan, tahan hingga 10 jam, multifungsi (bisa untuk lip, eyeshadow, blush on)

Sedangkan Holy Lip Polish: Hasil akhir glossy, transparent dengan micro glitter, ringan dan tidak lengkat, bisa digunakan sebagai lip dan eyeshadow topper.

Untuk variasi warnanya, Looke Cosmetics meluncurkan:

  • Holy Lip Creme Hebe

Hebe adalah Goddess of Youth. Lip Creme ini berwarna nude coral, kesannya sangat natural di bibir. Sesuai dengan maksud nama Hebe yang menampilkan kecantikan alami dengan kesan natural.

  • Holy Lip Creme Thalia

Thalia adalah Goddess of Festivity, dimaksudkan untuk kesan yang feminim, lembut, anggun, dan natural, dengan lambang bunga yang mekar. Warna dari Lip Creme ini adalah dusty pink. Sangat anggun dan lembut.

  • Holy Lip Creme Irene

Irene adalah Goddess of Peace. Dengan warna Lip Creme pink mauve – kecoklatan, warna ini sangat cocok untuk semua skin tone, terutama wanita Indonesia. Warna ini terkesan hangat, sesuai dengan namanya Dewi Kedamaian.

  • Holy Lip Creme Gaia

Warna Gaia adalah warna bata atau kombinasi peach-coklat. Warna ini cocok untuk semua skin tone juga, dan merupakan warna paling gelap dari antara Lip Creme lainnya. Ada yang tahu kenapa? Karena Gaia adalah Goddess of Earth, jadi tone warnanya adalah earth tone, yaitu peach-coklat.

  • Holy Lip Polish Luna

Lip Polish Luna berwarna pink transparant sebagai perwakilan dari Goddess of Moonlight. Memberi kemilau di bibir ketika digunakan. Bisa untuk lip gloss maupun lip topper dan tidak akan mengubah warna Lip Creme yang digunakan sebelumnya.

Why I Love Looke Cosmetics?

• Packaging Cantik

Dengan box hitam menambah kesan eksklusif. Logonya cantik banget seperti cosmic. Misterius, anggun. Packaging yang cantik ini bikin semangat banget nerima dan ngga sabar buat cobain. Cocok juga dijadiin hadiah.

• Cruelty Free, Vegan, HALAL

Kita boleh sangat lega karean produk Looke Cosmetics bersertifikat BPOM dan HALAL. Ini termasuk point yang aku cari ketika menggunakan produk lokal, supaya lebih merasa aman. Selain itu juga, bahan yang digunakan alami dan dalam proses uji coba tidak ada kekerasan terhadap hewan.

• Variasi Warna Banyak

Pilihan warna yang banyak dapat aku mix and match sesuai dengan kebutuhan, baik untuk casual, maupun acara formal dan event. Belum lagi semua shade Holy Lip Series ini boleh dikatakan cocok untuk skin tone wanita Indonesia. Jadi sangat memudahkan sekali!

• Tahan Lama, Tidak Luntur, Pigmented

Sekalipun digunakan untuk makan dan minum, Holy Lip Series Looke Cosmetics bisa tahan lama dan tidak stain/transfer. Setelah makan, untuk lebih amannya dapat diaplikasikan sekali lagi. Tanpa pengaplikasian ulangpun, aku sudah buktikan Holy Lip Series bisa tahan hingga 8 jam. Cocok banget buat tampil on point seharian tanpa perlu ribet touch up.

Bukti Foto Staying Power Looke Cosmetics

Atas: Setelah selesai makeup jam 9.30 pagi

Bawah: Kondisi lipstick di bibir jam 5.30 sore, tanpa retouch sama sekali.

• Ringan dan Multifungsi

Ringan banget feelnya ketika digunakan. Tidak membuat kering. Lalu multifungsi bisa untuk perona pipi, eyeshadow, lip gloss dan topper juga. Jadi cukup punya Holy Lip Series sudah bisa membuat full face make up look.

• Paraben Free

Sudah tidak diragukan lagi yah aku udah say No to paraben selama 1.5 tahun dan aku beyond happy ketika tau selain bener-bener bagus, long lasting, variasinya banyak, ternyata Looke Cosmetics juga bebas paraben! Tanpa pengawet. Yeayyy!!

Lengkap sudah kepuasan dan kecintaan aku buat Looke Cosmetics.

• Rasa Mint dan Aroma Tart

Nah ini preferensi aku yah. Ketika diaplikasikan, ada rasa mintnya. Jadi berasanya seger sekali. Lalu aroma Lip Creme dan Lip Polish Looke ini seperti butter pada tart. Menggugah selera 💋☺️

Jadi kalo ditanya apakah aku bakal rekomendasikan ini?

Jawaban aku adalah YESS!!!

Lalu kalo ditanyain warna terfavorit aku…. Ummm walaupun agak susah nentuinnya aku milih Thalia untuk kesan sweet dan Hebe untuk sehari-hari ❤️

Surprise banget dengan produk lokal yang kualitasnya sama seperti barang Internasional lainnya 👍🏻 Wajib punya banget apalagi warnanya warm dan natural semua, cocok untuk segala jenis skintone.

Untuk teman-teman semua yang ngga sabar buat buktiin sendiri keunggulan dari Looke Cosmetics, kalian bisa ikutan memiliki produk perdana Looke Cosmetics melalui website:

www.lookecosmetics.com

Dan Instagram: @lookecosmetics

Thank you for the collaboration, Surabaya Beauty Blogger! Semua review ditulis jujur tanpa adanya kebohongan dan semua foto tidak menggunakan editting merubah warna lipstick dan wajah.

Savvy Minerals Review + Makeup Inspiration

Last Saturday, 14 July 2018, i was invited on Afternoon Talkshow about “Healthy and Wealthy with Savvy Minerals and Young Living Essential Oils” hosted by Surabaya Beauty Blogger, WomanBlitz, Healthy Wealthy Oils and Oils Holic.

I believe many of us has heard about Young Living Essential Oils, the pioneer of therapeutic grade essential oils. And last year, they launched their first ever mineral makeup collections under Savvy Minerals brand.

And because it still under Young Living which believe on the natural things, we can expect non toxin – non synthetic – no paraben – no filler products, plus, infused with essential oils.

All Savvy Minerals products come in powder so that they don’t need to put paraben (liquid tend to expired faster). And though it comes in powder, all the products could be use to create perfect makeup for daily to glam party look.

Here’s the picture of me getting a glam look makeover . Full face makeup using Savvy Minerals

I got Eyeshadow colour 406, Lipstick colour 602 – Daydream and Lavender Lipbalm (for winning the quiz) during the Event.

So let’s head on to my review and scroll below to see me creating Daily Makeup Look using Savvy Minerals products that i got.


Eyeshadow 406

It’s not that difficult to apply powdery eyeshadow. Just bear in mind to always tap the brush first, or the dust will drop messily on face.

The eyeshadow has a bit of shimmering finish. Yess a bit because the blink isn’t too obvious, but definitely not matte either. I need to add more swatches (gradually) in order to get the darker shade. And finally it become the combination of purplish grey smokey kinda color.

Maybe it will be easier if i put on eyeprimer to help boosting the color ☺️

The eyeshadow is blend-able! Easy to blend and mix and match with other color, even from other brand.

And it is also easy to remove with any makeup remover.


Lipstick 602 Day Dream

It has metallic finish. The color is frosty pink. I used the word frosty because of the metallic effect. But as it get more mature on the lip, the color will slightly change to darker shade. But for me, i personally think it’s too pale for me. Even if i keep adding the color. So my best tips will be combine it with other lipstick color.

This lipstick could moist my lip well (castor oil is the key here). If you have dry or chapped lip, i suggest you to put on lipbalm first for easy and smooth application.

Oh i can easily wipe clean my lips 🙂 Also, this lipstick don’t stain. Good one!


Now let’s play with the makeup.

I created this Daily Natural (plus faux age spots) look to test the products. While everyone getting crazy with cute little fake freckles all around the face, i choose bigger one to make it relateable.

To achieve the look, i used:

Face: Dr. Jart+ Cicapair Cream, after makeup all done, i use Innisfree No Sebum Powder.

Eyes:

Step1: brush over Naked2 Urban Decay “Bootycall” all over eyes.

Step2: use Savvy Minerals Eyeshadow 406 on outer crease, blend blend and blend. Add the color gradually to build up the color.

Step3: use CityColor Highlighting Powder Intense Exposure on the inner crease. And on the arch of the brow.

Step4: add Kanebo Black Liquid eyeliner and put on eyelashes to add more drama.

Brow: fill the brow using Naked2 Urban Decay “Blackout”

Highlight: nose – upper lip – cheek bone using City Color Highlighting Powder Intense Exposure

Shading: nose – jaw bones – forehead using LT Pro Shade and Tint Kit 02

Lips: Savvy Minerals Daydream Lipstick

Blush: VOV Minerals 01 Blending Coral

Freckles: using Savvy Minerals Eyeshadow 406

And….. VOILA

What do you think of the makeup? Can we agree to put the word “legit” for this?

I have proven that Savvy Minerals products could be use nicely both for daily and glam look. Ohh by the way, those big freckles looking real but still nice.

I am pleased ❤️

So are you going to try Savvy Minerals products too?

If you need more information about Savvy Minerals or Young Living oil, you can go to their official website at:

www.youngliving.com

https://www.youngliving.com/en_US/products/c/savvy-minerals-by-young-living

Or whatsapp to:

Yuki: +62877-7180-8009

Pauline: +6281-21761-6112

Xoxo

Keep in touch with me by following this blog or head to my instagram account @angeliasamodro

Clinelle Caviar Gold Series Review

Good day to all of you my blogging family! 🙂

Today i want to share my review for Clinelle Caviar Gold series.

I believe that my fellow friends from Hongkong, Singapore and Malaysia have already knew this brand before. If you new to this brand, Clinelle is under PT EIG Dermal Wellness. And EIG (Esthetics International Group) has 30 years of experience in skincare industry. And thank God that Clinelle also entered Indonesia’s market through Guardian, so you and me today, can try this wonderful drugstore skincare.

So when i was contacted to review Clinelle’s new line: Caviar Gold, i screamed happily!

First is because my friends already told me how great Clinelle products are. Second, it’s Caviar Gold. One of the most wonderful (and expensive) ingredients for beauty regime alltogether in one!

Clinelle Caviar Gold line is formulated and manufactured in Korea. It has extravagant formula of caviar and gold to boost collagen, promote natural brightening, skin firming and lifting.

So let’s start the review.


I will break down the review using a sequence order, which showing you step by step of using these products.

Clinelle Caviar Gold Firming Cleanser

Facial cleanser is the first step.

I clean my face with this 2 times daily: morning and evening.

This cleanser comes with easy squeeze tube with flip cap. It has runny gel with specks of gold, foamy and could cleanse my skin well without skin being dry after the wash. Oh tips from me, squeeze a little only because this could easily spill. You don’t want to waste it ☺️

Clinelle Caviar Gold Firming Lotion

Use this Firming Lotion as the second step. Actually this is not the lotion you imagine. This is a toner.

It is run smoothly like water, just a bit thicker. My skin absorb this quite fast and it is refreshing to use.

Clinelle Caviar Gold Firming Serum

I really love this serum! The tiny gold balls are wonderful to see. Not to mention the effectiveness of this product too.

The consistency is light, not so runny as compared to the toner (lotion). Hydrating, absorb quickly into the skin, non greasy and non sticky feeling. This is a great serum to get supple skin.

Clinelle Caviar Gold Firming Eye Serum

I feel that this eye serum consistency is thicker than the face serum and lotion. Tips: pump a bit only or it will be such a waste. I only need a little to massage this on my eyes area and instantly feel refresh and relax!

Oh i totally surprise that my eyemakeup works well with this product, so i can use it morning and evening too! Before, i only apply eye serum/cream at night before if i apply under my makeup, it will ruin the look. So this is great!

Clinelle Caviar Gold Firming Cream

This cream comes in gold hollow plastic jar with small spatula. It has milky texture.

At first i was afraid that this cream would make my skin become too oily, but i can relax because it didn’t happen. It’s well moist but it won’t trigger the produce of extra oil 😁

Clinelle Caviar Gold Firming Mask

I can’t review how well the mask is, because i only have 1 sheet here. For a mask, i need to test like 1 month or once a week. But if you ask me how hydrating is this mask, i could tell you that this mask also moisture my skin well.

So after 2 weeks of routine usage, this is my conclusion: The usage of full range of Clinelle Caviar Gold products a bit too rich for me. I need to reduce the amount if i apply all of them onto my face. Skin is well hydrated. No irritation. No breakouts. I feel that my face is brighter than before. And it kinda has some blurring effect on my pores which so great!


Now before recommending this to other, let me show you my Pros and Cons.

The Pros:

Packaging

I believe at the first time you see my picture, you will say this line is looking gorgeous and luxe. And with the gold and black color box, plus the words “Dermatologically tested & Paraben Free”, we can’t help ourself to take this one home. Because this was what happened to me.

So thumbs up for the packaging. Perfect idea for gift set.

Effectiveness

[The picture above is my bare skin after using the products for 2 weeks]

Works well for my sensitive and oily skin with some adjusted amount of usage. I think it works better for normal or dry skin.

Hydrating the skin, refresh the skin. Reduce visibility of big pores. Brighter the skin.

Paraben Free

I always have that extra point for product which contain no paraben ❤️

Price

Facial Cleanser 100ml – IDR 99k

Firming Lotion 180ml – IDR 229k

Firming Serum 30ml – IDR 339k

Eye Serum 15ml – IDR 339k

Firming Cream 40ml – IDR 329k

Firming Mask 1sheet – N/A

For a drugstore product, i can say that this line is targetting the middle-up class.

The Cons:

As i have sensitive and oily skin, I need to reduce the amount i use for each products onto my face to lessen the richness so it won’t trigger whiteheads. After i adjust the amount, i can use full products range without concern it will trigger something else ☺️

Angelia’s Recommendation:

If you have normal or dry skin: full range of this products will work great for you.

If you have oily skin like me: you might need to reduce the amount or buy the items you think are necessary.

If i have to pick few products only (in other words, my favourite product): i will recommend you to pick the Firming Serum and Eye Serum. Must have!!👍🏻


So that’s all about my review. I hope you know this products better by reading my review and has no doubt when you make your purchase.

You can get Clinelle products at nearest Guardian Stores in your city or check their website at www.clinelle.co.id

Evoluderm Micellar Water and Face Mist Review

Hi everybody.

How’s your week?

My week has been great since it’s also my birthday week!

Have you heard about Evoluderm before? I believe many of you know this brand. Evoluderm is from France. In case you haven’t heard or tried this brand, you should give a try because Evoluderm products are like premium products in more affordable budget. I really like it!

And today i can’t wait to share with you my review for Evoluderm newly launched products: Micellar Water and Face Mist !

Thanks to Kay Collectionwhom sent me this set gift to try ❤️

Let’s head to the main topic!

• Evoluderm Micellar Water

For me, cleanse the face need to be taken seriously. I will wipe over and over until my cotton pad is white and leave no trace of dirt. This, usually makes my sensitive skin become red and irritated. Hence, i always hunt for the best remover to cleanse my face, yet gentle enough to my sensitive skin.

I try Evoluderm Micellar Water in Red Color, for dry and sensitive skin / reactive skin.

“Evoluderm Micellar Water stated to remove dirts, grime, and makeup in a minute. It contains citric acid and hydrogenated castor oil to remove dead skin cells, thus promote a healthy clear skin.”

Now what’s my personal experience using this?

I really like this Micellar Water because it’s Paraben Free! Yeayy.

Very light scented (floral fruity) and alcohol free.

The texture is very similar to water, it is light and runny and a bit foamy (when you rub it)

When it comes to wipe daily dirt (with no makeup, just moisturizer and sunblock on face) it works pretty fast. 1 wipe is enough for the whole face and neck.

When it comes to remove makeup, especially the waterproof one…. I need 4 times and sometimes more to clean the makeup.

(Picture above is the demo on my hand, from liptint – lipbalm – lipcream – eyeshadow – and waterproof eyeliner. Then, for the first wipe you can see that makeup residue can be seen clearly. Second wipe, the color is pretty much clean, but waterproof eyeliner still there. Third wipe, pretty much clean but still need another wipe. I still need the fourth wipe and wash it with soap for the best result)

If you don’t mind with wipe it over and over, then you have no problem with this Micellar Water. But if you don’t like to rub your face to often…..

My suggestion will be: use your usual makeup remover first, wash your face, then continue with Evoluderm Micellar Water before continue to apply moisturizer.

In my case, i have no problem with rubbing the cotton pad over and over because this micellar water is (surprise!) gentle enough to my skin.

No redness. No irritation. No itchy and burning feeling.

I don’t feel sticky nor drying. Thumbs up 👍🏻

But when i need to rush into something urgent, i prefer to use my usual remover (because it cleanse fast) and use Evoluderm Micellar Water for my third cleaning step ☺️

• Evoluderm Face Mist

Who doesn’t like to spray face mist here? I am a big fan of face mist because it’s really refreshing and helps to hydrate my skin. I have so many Face Mists on my drawer because i could use it daily and run out fast.

Evoluderm Face Mist could “Refresh our skin in the midst of hot weather, prolong our makeup with sea salt face mist. Sea salt will energize, hydrate, and revitalize our skin.”

What’s so different between Evoluderm Face Mist and others?

Here, Evoluderm uses Sea Salt. Other brands usually only use spring water and added a natural fresh scent on it (or no scent).

With this sea salt on the ingredients, believe it or not, you will feel like you’re going to the beach when you spray this on your face and neck. It has a little bit of ocean scent!

Not to mention that sea salt could energize and hydrate our skin too.

I couldn’t agree more to what’s stated there. Because indeed, i have proven that this Face Mist really refresh my skin. I feel energize and skin hydrate well.


That’s all about my review for Evoluderm newly launched products.

If you curious about this, Evoluderm Indonesia is available at:

Kay Collection Stores

Kay Collection Website (www.kaycollection.com) . Kay Collection has world wide shipping service too!

All Guardian Indonesia Stores.

If you’re not living in Indonesia and want to try these products, Evoluderm also available in Guardian Stores in your country . Or do check their official instagram and website to purchase.

I hope you all have a great day and thank you for reading❤️

Purbasari Hi Matte Lipcream Review

Hello beauty lovers ❤️ How are you today?

I am so excited to share with you my review for Purbasari Hi-Matte Lipcream.

Purbasari is a local brand from Indonesia selling skincare and beautycare products. Its lipstick has been a famous and most wanted since the past one year.

And today, thanks to Surabaya Beauty Blogger, i got the chance to try it by myself, for their collaboration project with Purbasari.


We all know that a lipstick could make a total different change to someone’s face.

Therefore, we must find the right lipstick to enhance our beauty.

This, including to find the right color, right formula and ingredients.

And i am pleased to have this box set of 5 colors from Purbasari Hi-Matte Lipcream HYDRA series.


Why Purbasari Hi-Matte Lipcream?
Lip cream gives a matte finished on lip, gentle, not easily stain, and long lasting as compared to other type of lipsticks.

I personally love Purbasari Hi-Matte Lipcream because:

• The Color Variance is Great

img_5458
I could use them from casual to formal gathering.

For a daily look, i prefer 01 Vinca and 02 Azalea.

For attending event, or to look stand out without being too much, wear 03 Lantana and 04 Zinnia.

Now, for more formal gathering, glamorous, and bold makeup, 05 Freesia is the Queen!

• Leave No Stain
When a brand claimed that its lipstick leave no stain, i always a bit skeptical about it.

But Purbasari Hi Matte Lipcream does proof that they’re not only sugarcoat and selling the product.

It really leave no stain.

The color stay on my lip even i drink water, juice, tea, eating oily food, and then wipe it with tissue.

Hence it leads to another point from me which is:

• Long Lasting
Purbasari Hi Matte Lipcream is really pigmented and long lasting. But not to worry, you can remove this easily with makeup remover later on.

I clumsily left a smudge on my blouse and to my surprised, it was easy to clean with water and detergent.

• Moist
Upon application, it feels moist on lip. No crack on lip after the usage. It is really safe and healthy. It contains Vitamin E too.

• Affordable
The price ranged at IDR 55,000 depends on which store you make your purchase for one lipcream with netto 6.5 g.

• HALAL

It may not be a signifacant need in other countries. But in majority of Moslem country such as Indonesia, having this “Halal” certification means a lot.

As it is doesn’t really affect me, but i am glad to share this so that people will know and have no doubt when buying this.

Later on, i found out that Purbasari Hi Matte Lipcream was produced and proven to contain antioxidants & UV Filter. It is long lasting, fast drying and high coverage.

Couldn’t argue with the statement because i have proven it by myself ❤️

Now let’s see how the color turns on my lip:

• The Casual – Daily Look

• The Date & Hangout Look

• The Glamorous LookIMG_5630 What do you think about them?

If you ask me which one is my favourite from Purbasari Hi Matte Lipcream Hydra Series, i will confidently say that i like 02Azalea. The color is pink choco nude, my forever crush for lippie.

Now if you wish to try and purchase Purbasari Hi Matte Lipcream, you can get them at:

Giant/Hero

Cosmetic Store & Supermarket

Or you can purchase them online and look for GOC Shop at:

BliBli:

https://www.blibli.com/merchant/goc-shop/GOS-15185 

Qoo10:

https://www.qoo10.co.id/shop/GOCShop?cit=438653508

Tokopedia:

https://www.tokopedia.com/gocshop?source=universe&st=product

Bukalapak: https://www.bukalapak.com/goc_shop

Shopee

: https://shopee.co.id/goc_shop

Elevenia: http://www.elevenia.co.id/store/goc-shop-26886819

Lazada:

http://www.lazada.co.id/goc-shop/

That’s all about Purbasari Hi Matte Lipcream. It worth the buzz. Super recommended.

If you have tried Purbasari Lipcream, you can share with me by dropping your blog link below 🙂

Let’s stay connected ❤️

XX

Angelia 💋

 

**Disclaimer: Items are given, not purchased by myself. But it doesn’t affect my justification and review of the products. This article written with honesty and dignity as a blogger.

Vions Beauty Korean Shading

Hello semuanya…

Jaman sekarang uda bukan rahasia lagi kalo eyebrow adalah hal yang harus dikuasai para wanita yah.. Entah gambar sendiri, shading, tato ataupun sulam.

Nah aku sendiri termasuk yang punya zero tolerance for pain. Jadi buat aku, sulam / shading adalah hal yang aku hindari. Walopun hati pengen bangetttt biar bisa “i woke up like this” dengan alis selalu cetar gitu, tapi ngga kesampean karena nyali kecil. Aku cuman bisa improve skill gambar manual pake pensil.

Nah tepatnya 16 Juni 2017 kemarin, aku nekad banget keluar dari comfort zone aku dan ngeberaniin diri buat Korean Shading.

Buat yang tanya Korean Shading itu apa sih… Korean shading ini hasilnya nanti natural banget kayak kita pake pensil alis biasa. Lalu bentuknya block gitu yah. Bukan yang guratan-guratan. Untuk hasilnya bisa bertahan 1-2 tahun tergantung perawatan masing-masing. Korean shading 3 hari awal bakal “jelek” karena tebal dulu warna dan bentuknya. Setelah itu peel off dan super natural.


Nahhhh
…. aku korean shading sama Vions Beauty by Silviana Ong ❤️

Yang di Surabaya pasti udah pada tau yah. Rata-rata baik influencer, blogger, sampe orang umum shading dan eyelash extension di cece cantik satu ini.

Maka dari itu abis rajin stalking hasil shading Vions Beauty dan konsultasi via chat, aku coba buletin tekad dan ngeberaniin diri buat bikin appointment dan di shading sama Silvi.

Yukk kita bahas detail pengerjaan Korean Shading ini yah ❤️


Jadi step awal yang dilakukan adalah gambar alis. Di sini Silvi bakal bikin yang sesuai bentuk wajah kita. Boleh request juga. Proses gambar alis ini pake pensil alis biasa.

Ini agak take time yah karena harus dipastikan sesuai sama wajah dan hati kita ❤️

I do suggest buat kalian lebih kritis dan jangan malu ato sungkan ngutarain keinginan kalian.

Meskipun itu berarti minta Silvi ganti bolak balik gambar alisnya. Jangan ragu dan sungkan.

Masalahnya shading ini 1-2 taon loh. U gonna live with it. Jadi make sure bentuknya kamu cocok.

Silvi juga akan nanya berkali-kali “uda suka belum? Uda cocok? Coba dilihat lagi” dengan super ramah dan sabar.

Untuk aku sendiri cukup cepet. Soalnya tipe alis yang kita suka sama. Jadi Silvi tinggal sesuaiin bentuknya biar lebih rapi dan perfect ❤️

Nah langkah keduanya adalah pemberian obat. Ini untuk anastesi.


Setelah itu ditunggu 15-20 menit baru mulai sesi pengerjaan.

Waktu Silvi bilang dia mau mulai, dia nunjukin kalo jarum yang digunakan adalah baru. Jadi jangan takut kena penyakit ato ngga steril 😊

Saat itu aku mulai deg-deg an si. Aku facial aja juga pake anastesi. Dan itu masih nangis kesakitan. Aku ngeri gitu.

Ternyata waktu dimulai, NGGA SAKIT SAMA SEKALI! Aku juga surprised banget 😆

Silvi yang notice aku awalnya gugup lalu jadi santai juga nanya “gimana? Ngga sakit kayak bayangan awal kamu kan yah?” Aku jadi tersipu malu hahahhaa *lebay* 🤡


Pengerjaannya kurang lebih 2.5 jam. Aku agak lama karena sensitive yah kulitnya. Jadi ada darah yang keluar dan Silvi harus stop, kasih obat lagi, tunggu kering lagi, baru mulai kerjain lagi.


Walau ada darah yang keluar tapi ngga sakit kok. Ada perih dikit kayak kalo tangan ngga sengaja kegores pinggiran kertas. Gitu aja.

Aku yang cupu dan ngga tahan sakit banget bilang ini super nyaman dan ga sakit, aku yakin kalian malah lebih tahan banting 💪🏻

Setelah selesai semua, aku dikasih vitamin gel. Gel ini selain untuk ngobatin juga untuk peel off shading yang tebel banget.

Kalau ngga ada acara atau kebutuhan mendesak, sebaiknya dipakai 1x sehari, malam sebelum tidur. Tinggal dioles di alis. Ini supaya warnanya juga lebih tahan lama.

Tapi kalau buru-buru mau cepet say byebye to alis Sinchan karena ada acara, boleh dipakai sehari 3x.

Aku sendiri karena terdesak uda mau pergi liburan, biar fotonya kece, aku pakai 3 kali sehari: pagi setelah mandi, sore setelah mandi, malem sebelum tidur.

Oh ya, setelah shading uda boleh cuci muka loh. Jadi ngga perlu takut muka kucel atau takut kalo cuci lalu hasilnya sia-sia.

Yuk lihat hasil shading aku day by day dari jadi Sinchan sampe super natural 😊

Sekitar alis masih merah semua. Bentuk alis tebal dan kaku
Tidak ada bekas kemerahan. Warna masih tebal, bentuk mulai natural
 

Bagian depan alis sudah mulai peel off
Peel off 90% sisa bagian belakang saja
Kiri: Sudah dengan makeup tipis tanpa menambahkan pensil alis lagi. Foto kanan: zoom in bentuk dan warna shading setelah 100% peel off

Sukaaa banget 😍

By the way, Kalian pasti sering denger katanya saat mau peel off itu gatel banget, aku ngga ngalamin yah. Gel yang dikasih itu juga vitamin biar ngga kering. Jadi nyaris tanpa gatal. Kalo gatel mungkin cuman dua detik. Tinggal ditekan tekan bentar aja uda hilang.

Gimana… Jadi pada pengen shading juga ngga? 😍😍😍

Eyebrows on fleek

Ini beneran hemat waktu makeup. Aku suka banget. Mana Ce Silvi super ramah loh. Ditanyain apa aja juga dijawab. Dia juga telaten banget bikinnya.

Super recommended 👍🏻

Untuk Korean Shading seperti ini, Pricelist hingga end July 2017 adalah:


Lalu Vions Beauty juga menyediakan Eyelash Extension, BB Glow Treatment. Tinggal konsultasi aja dan book treatment yang kalian mau.

Aku udah suka dan cocok banget. Bakal balik Vions buat retouch-retouch biar ngga ribet lagi kalo makeup ❤️ selamanya hahahahaha *happy beyond measured*

Let me sum up this review dengan kasih tips and tricks buat Shading alis:

1. Browse first hasil pengerjaan / portofolio nya

2. Make sure bentuknya kalian beneran suka

3. Siapin mental buat jadi “jelek” di hari awal

4. Jangan dikelupasin sendiri, biarin peel off natural dibantu sama vitamin gel nya
5. Hindari pemakaian produk skincare yang mengandung whitening di daerah alis supaya hasil tahan lama

6. Hindari pemakaian masker di daerah alis
Quite easy right?

I got so many compliments for my korean shading ❤️ I hope this review jadi bantu kalian buat punya gambaran soal shading eyebrow itu seperti apa dan jadi berani juga 😊

Do contact Vions through instagram @vionsbeauty or line official @vionsbeauty (menggunakan “@”)

Kalian  ngga akan kecewa ❤️🙏🏻 

Thank you for making my eyebrows effortlessly on fleek, Vions Beauty .

Beauty Redefined with Shiseido

Hello.

If you follow my blog, then you already know that few weeks ago i've posted about Beauty Service at Shiseido Counter and bring home a wonderful red box consists of 6 items from Shiseido. Both the best selling and the newest collections were inside the box ❤️


As i promised earlier that i am going to do a review about the products, so here i am today. Fulfilling my words 🙂

But before we start, let me give you a short Event Report when i attended Beauty Redefined Event on Thursday, 15 June 2017 at Atrium Pakuwon Mall Surabaya. It was the biggest pop up store for beauty bazaar in Surabaya.

The event started around 7 p.m and it was fun, filled with informative tips about beauty as well as knowledge about Shiseido products.

On one occasion, MC of the event called one lady, named Michelle from Australia. She gave testimony that she used Shiseido Ultimune for 2 weeks and had already felt the big difference. She likes it ❤️ [Wait for my review down below. I have prepared it for you]
After held a talkshow with the audience, MC guided us for tour to each booth on the Bazaar. There were:

Skin Sensor Check Booth – We can get free skin check here to know about our skin firmness, moisture level and more. After a deep screening and consultation, The Beauty Consultant will introduce you to the right Shiseido products to answer your skin need.

Play Makeup Room – We can try many make up products here. From lipstick, eyeshadow, to the latest collection of mascara and cushion! ❤️

Makeup Booth by Professional - Here the makeup artists will help you to do touch up or even do the makeup from your bare face situation.

Massage Booth – Expect a relax moment here. From face to hand massage. Definitely refreshing!

Styling Booth by Shiseido Team – Here, The Team will makeover your hair, from a curl to another hair style, and of course all the products were from Shiseido Hair Series. I love the serum. It made my dry hair become manageable.

Ring Light Photobooth – A booth for you to take picture using the ring light after enjoying the treatment series from Shiseido Pop Up Store. Pampering kinda day!❤️

It was really amazing event. I got the chance to wear kimono and took the picture before i went home ❤️

•••

Now let's start with the products review ❤️

Shiseido Ultimune Concentrate

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate is all time favorite best seller products.

I used this serum 2 times a day, morning and evening after cleansing, before i apply my moisturizer. After applying this serum on half of the face, i can notice a huge difference between the 2 areas. Area which has been covered by this serum is supple and smooth as compared to the other area ❤️

I love the scent of this product. It isn't a powdery or flowery scent, i can't really describe what smell is that, but one thing i know, the scent is good and fresh.

Daily use of Ultimune will help make skin visibly brighter, softer, and more hydrated.

It claims that wrinkles and lines will appear less visible too if you use this product regularly.

No wonder Michelle, one of the audience during the Event likes it. I love it too ❤️

• Shiseido Shampoo & Scalp Essence

Do you know that many professional and premium salons use Shiseido Adenovital series?
It's super recommended to grow more baby hair which lead to thicker hair.

I haven't tried this two products long enough so i can't really tell you the result or seeing many new baby hairs. 

However i wanna discuss the scent. Shiseido shampoo smells really good ❤️ and the essence has a mentol/mint scent.

I feel great after usage.

• Shiseido 7 Lights Powder Illuminator

The powder is one of the latest products for Shiseido Makeup and definitely my favourite ❤️ 

It consists of 7 different colors. Soft rainbow color and comes with super soft brush applicator.

Perfect to make face skin looks radiant and shimmer.

I also use this for highlighter and blush on.

The result is soft and natural. Super recommended 👍🏻

Shiseido Full Lash Multi Dimension Mascara


The brush is super gentle! I surprised that it's easy to be applied even on very thin and short lashes like mine. 

After i google more about this mascara, i just knew that Shiseido’s easy to use peanut shape brush exclusively bends 30 degrees and rotates 360 degrees and works with the natural curve of the eye to lift and fan from the root.

So don't worry if you want to bend the brush, it won't break 😊

For perfect result, don't forget to use Eyelash Curler first.

• Shiseido Eyebrow Styling Duo

My crush ❤️ i love this Eyebrow Styling Duo.

The pencil is thin, sharp, it's perfect to make a natural eyebrow strokes. The color is soft and light. If you need more definition on the eyebrows, i do suggest to press a bit so the color will get darker.

I used the powder to blend and smoothen the color even more. Especially on the edge near nose.

That's all about the review. Are you ready to see how the result turns on my face?


What do you think?

I personally love everything on that picture. It's natural, soft, and fresh.

Thank you Shiseido for giving me the chance to try your wonderful products. I really like it ❤️

Let's stay connected : Instagram | Facebook | Pinterest

Urban Street Style x Levi’s

Hello friends!

Today i want to share with you my OOTD when i had my photoshoot for Levi’s x Sunglass Planet by Optik Tunggal Campaign last May 2017.

The theme for the photoshoot was Urban Street Style.

I am so happy because this style is really my everyday style.

So here’s my first look:



Sunglass: LEVI’S LS 99043 CO1P BLK

Playsuit: Black Kimono Playsuit from Instagram @Javaincloth

Scarf: Random No Brand Scarf with Zebra Prints

Blazer: Grey color from Uniqlo

Shoulder Bag: Charles and Keith

Second look:


Sunnies: LEVI’S LS 98040 CO4P 49 GOLD

Top: Black Sabrina from instagram @ikaletsshop2

Bottom: Long Cullote in White from instagram @frupi_ig

Pouch: Instagram @egie.room

Sandal: VNC

Necklace: Choker from instagram @lovelinastore

Third look:


Eyewear: LEVI’S LS 91093 CO2P 52 MBLK

Outer: Black Long Cardi from Instagram @classycorner.id

Top: Basic Crop from Pull&Bear

Jeans: Zara Basic

•••

I love how easy it is to mix and match things from my wardrobe for this theme.

Old top suddenly become fashionable with a touch of cool eyewear.

And look at this picture below:


Do you think we slay this look?

I really love this shot. We took it effortlessly.

Good weather, good lighting, and this is it ❤️ Almost look like professional models.

My friend here, Claresta, even said that we’re Kelly and Kendal Jenner copied. ROFL! Pardon our thick skin by saying that 😂


•••

So that’s all about this fashion style.

You can definitely re-create this look easily and slay your day ❤️😎

If you happen to live in Surabaya, Indonesia, you can go to Sunglass Planet by Optik Tunggal at Pakuwon Mall.

Simply show this picture (or on my instagram account) or state this code: ANG/SP PKW/517 to get IDR 100K OFF for your purchase there ❤️

Stay connected with me. Kindly show some love by following or subscribing to this blog.

And don’t forget to follow me on Instagram @angeliasamodro 😘

Have a good day, 

XOXO

Beauty Service at Shiseido Counter

Hello beauty lovers. Happy Monday to all of you ❤️

This afternoon, i want to share with you my personal experience with Shiseido.

On Saturday, June 3rd 2017, i was invited to try Shiseido Beauty Service at Metro Ciputra World Surabaya.

This beauty service is a service open for public, this is a session where people can experience or try Shiseido products prior to purchase. 


All you need to do is come there [You can make your appointment at Metro CW or SOGO TP] and tell them you want to try Shiseido Beauty Service. Then, they will prepare things for you to try.

It’s a good service that Shiseido offered because we can have personal experience before deciding which product we should buy and eliminate the doubt whether our skin will show some side effects or not.

On this occasion, i tried the newest series of Shiseido, the skin brightening series – White Lucent ❤️


After the Beautycian prepared all Shiseido White Lucent Series, she began to clean my whole face and start the treatment. It’s massage time! ❤️



She started by cleaning my face using Shiseido White Lucent Brightening Cleansing Gel. My skin feel smooth and no sign of irritation. 

Then she continued with White Lucent Luminizing Infuser. This is a toner for our skin. We use this to prevent skin problems.

Then she pampered my eyes area with Shiseido Ultimune Eye. This is one of the oldest and all time best seller products from Shiseido.

After a gentle massage around the eyes, she gave me Ultimune Power Infusing Concentrate. It’s a serum. And this is another all time best seller from Shiseido. People usually take this serum home together with the Ultimune Eye.

After the serum dried, it’s time for another massage. This time using Shiseido White Lucent Brightening Massage Cream. Simply massage it for 2 – 5 minutes on face.

Time to use White Lucent Micro Targetting Spot Corrector.

If the Luminizing Infuser is for prevention, this targetting spot corrector was designed to heal the problems.

And finally time to apply the day cream, White Lucent All Day Brightener with SPF 36. With this day cream, we don’t need to apply another layer of sunscreen cream.

And that was the end of my first beauty service session: massage.

Time to share with you the second session, Makeup Retouch.


My makeup was done by Shiseido Team. What do you think about it?

If you want to re-create my look, here’s the products:


The beautycian used Glow Enhancing Primer as a primer to make my makeup last longer, and she applied Shiseido Synchro Skin Lasting Foundation in Neutral 2 for me.

This foundation is very light, however it has great coverage.

Next, she used White Lucent OnMakeup Spot Correcting. This to cover my panda eyes and other imperfection such as acnes and redness. She used this as highlighter and concealer too. And for your info, this is one of the newest products Shiseido has!

For shading, she used powder in Medium 2.

And here’s what she used for my eyebrow:


I personally love the eyebrow pencil. It feels like having a korean shading. The color is soft. Even after i put more and more layers on it, still look natural.

You can zoom in the picture and show them if you want to try the products i used.

After my beauty service ended, i have a toured to know Shiseido newest series. So here it is:


And thank you to Shiseido and Kak Ical from 7D Organizer i can bring home a package of Shiseido newest products as well as its best seller.


I am a happy lady! Thank you for having me ❤️

And expect a review for these 6 items on my wonderful red box soon ❤️❤️❤️