Mengenal Lebih Jauh Young Living Essential Oil – Premium Kit

Halo semuanya. Ini kedua kalinya aku bahas Young Living Essential Oil. Kalau post pertama aku adalah ulasan jujur aku dari ngga mau pake YL itu kenapa sampe suka dan Oils apa yang cocok dipunyain kalo belum mau purchase Premium Kit nya… (click here)

Di post kedua ini, aku akan bahas tentang oils di Premium Kit Young Living.

Di sini aku akan membahas detail kegunaan dari 12 oil yang terdapat di Premium Kit Young Living, dan tentunya bukan cuman secara template dan desas desus, tapi sesuai pengalaman pribadi aku dan keluarga saat explore oil-oil ini.

Without further delay, here’s a detail review.


Oils at Premium Kit Young Living Oil:

• Frankincense

Personal Experience:

Aku pakai oil ini untuk Darren yang paling utama. Aku oleskan di ubun-ubun untuk kesehatan otak.

Kalau Darren sakit, untuk imun boosternya selain Thieves (di telapak kaki), Lemon (di spine), aku juga pakai Frankincense ini. Dioles di spine.

Jadi kalo Lemon aku gunakan kalau kondisi Darren masih ceria, tapi begitu lebih lemes, aku ganti ke Frankincense biar lebih cepet.

Untuk penggunaan aku secara pribadi, aku suka diffuse ini. Aromanya unik dan cukup menenangkan. Aromanya juga harum banget dan awet, bikin udara jadi seger.

• Thieves

Personal Experience:

Untuk pengalaman pribadi aku dan keluarga, aku udah buktikan kalau ini memang imune booster. Ngga gampang sakit dan kalo lagi sakit, cepet recoverynya.

Caranya tinggal dioles di telapak kaki.

Aku suka diffuse juga.

Thieves juga bisa digunakan buat ngebersihin kerak, cuman aku belum cobain. Kalo untuk aku, aku punya campuran DIY untuk jadi obat pel lantai.

Air + Purification + Thieves + Lemon/Orange/Lavender/Lemongrass (untuk wanginya). Lalu tinggal di pel.

Biar kumannya minim dan bersih.

Kalau lagi mau sakit tenggorokan, atau lagi sariawan, buru-buru di kumur sama Thieves biar cepet sembuh.

• Purification

Personal Experience:

Diffuse untuk menyegarkan ruangan plus karena jadi bersih, otomatis imun bertambah kuat juga.

Aku juga suka drop 2 tetes di cotton ball lalu masukin sepatu, ini ampuh untuk bikin bau di sepatu hilang.

Lalu aku pernah kena cairan tomcat dan bikin kulit melepuh. Aku oles Purification untuk menghilangkan racunnya. Ampuh, dalam 2 hari bener-bener kering. Dan setelah dioles, rasa sakit bengkak dan panas di kulit langsung mereda. Selanjutnya dibantu dengan Lavender untuk melembabkan kulit dan proses penyembuhan luka bekasnya.

• Digize

Personal Experience:

Ampuuuh banget untuk aku sekeluarga kalo lagi diare. Tinggal dioles di perut berlawanan jarum jam.

Kalau pencernaan lagi ngga bener (bukan diare yah), bisa dioles searah jarum jam.

Kadang kala aku juga diffuse, cuman ngga sering banget karena kalo untuk diffuse lebih sering yang untuk membersihkan udara sama untuk relaksasi (Lavender, Peace and Calming, StressAway, Peppermint)

• Copaiba

Personal Experience:

Begitu tenggorokan ngga enak, aku tetes langsung di bawah lidah, 2 tetes.

Bisa juga diminum dengan air putih.

Dan untuk memperkuat oil lain ini dengan sistem layer. Jadi misalnya kita lagi batuk, oles RC 2 tetes. Setelah 30 detik, dilayer dengan Copaiba. RC yang tadinya cuman 2 tetes, tubuh akan menerima fungsinya seperti kita meneteskan 4 tetes RC. Jadi lebih manjur lagi.

• Lemon

Personal Experience:

Seperti yang sudah disebutkan di atas dalam pengalaman pribadi aku, aku pakai Lemon untuk imunitas. Dioles di sepanjang tulang belakang.

Lalu untuk aromaterapi karena uplifting mood banget dan aromanya yang fresh.

Aku gunakan buat DIY pembersih lantai sebagai campuran untuk wanginya.

Lalu juga minum 2 tetes dengan air putih.

Karena ini natural alamiah, jadi seperti minum perasan lemon. Fungsinya untuk support kesehatan dan pencernaan.

Lalu kombinasi Lemon + Lavender + Peppermint bisa digunakan sebagai Trio Alergi. Mengatasi alergi. Bisa ditetes langsung di kulit yang terkena alergi, dan didiffuse juga. Ampuh banget kalo buat keluarga aku.

• Lavender

Personal Experience:

Diffuse malam hari untuk meningkatkan kualitas tidur aku.

Kalau kulit kering, campur Lavender atau Copaiba ke dalam cream, supaya cepat lembab.

Seperti yang aku ceritakan di atas, aku pakai Lavender juga untuk mengobati bekas tomcat. Ampuh sekali dalam 1 minggu kulit sudah halus dan luka samar sekali.

Aku juga sering oles dan massage perlahan untuk menenangkan Darren biar tidurnya lebih enak.

Dan ini cocok banget buat kalau habis kebentur, ada memar. Cepat sekali sembuhnya.

• Peppermint

Personal Experience:

Kalau buat aku pegal, ini cocok. Bisa jadi enakan.

Kalau batuk pilek, tinggal hirup aromanya untuk meredakan hidung tersumbat, oles di dada untuk rasa hangat.

Kalau pusing, oles di pelipis, tapi agak panas jadi aku sarankan diencerkan dulu dengan VCO / EVOO / Jojoba Oil (semuanya harus yang cold pressed) atau carrier oil lainnya. Kalau dari YL ada namanya V6.

Kalau si kecil demam, Peppermint bisa bantu untuk menurunkan demam. Tinggal dioles ditelapak kaki, dan spine.

Kalau lagi mual ini juga cocok kalo buat aku. Lebih ampuh dari Aroma Ease.

• RC

Personal Experience:

Aku dan keluarga cocok banget pake RC kalo tenggorokan udah mulai sakit buat nelen makanan dan hidung mulai mampet.

Sebelum gejala berubah ke sakit beneran, buru-buru olesin ini.

Dioles ditenggorokan buat kalo mau radang.

Dioles di tulang hidung, alis, dan belakang telinga kalo blocked nose.

Kalo udah jadi batuk dan flu yang runny nose, bisa dioles di tenggorokan, hidung, alis, belakang telinga, dan di dada serta punggung.

However oil satu ini ngga manjur untuk Darren. Darren batuknya makin menjadi kalau pakai ini dan dia selalu muntahin riak. I know it’s good thing ya riaknya keluar, tapi dia muntahin dengan tersiksa banget.

Jadi aku stop kasih RC buat Darren. Aku kasih Darren Cypress, Lemon, Thieves kalo lagi bapil.

• Aroma Ease

Personal Experience:

Aroma Ease ini selalu aku oles di dada Darren kalo dia lagi mual ato sakit perut. Nah sejauh ini, kalo abis dioles si Darren ngga pernah protes mual atau muntah lagi.

Wanginya ada mint-mint nya juga.

Kalau aku secara pribadi lebih suka Peppermint kalau untuk anti mual juga, baunya lebih strong minty soalnya.

Diffuse Aroma Ease juga enak, bisa bikin tenang dengan aroma khasnya yang ada mint dan wangi kalem juga.

• Stress Away

Personal Experience:

Believe it or not, kalau untuk tidur yang berkualitas aku lebih suka Stress Away daripada Lavender. Somehow ini lebih relaxing dan aroma wanginya seperti spa.

Aku belum pernah pakai ini untuk topical application atau massage, aku selalu diffuse.

Darren juga tidurnya lelap.

Nahhh kalau kalian punya Peace and Calming, ini lebih lebih lebih relaxing lagi. Dan suasanya lebih kayak spa high end lagi. Aku biasanya gantian diffuse antara Stress Away sama Peace and Calming.

Oh ya selain diffuse, ini bisa ditetes di bantal juga. It works buat travelling kalo susah bawa-bawa diffuser.

• Panaway

Personal Experience:

Panaway ini seperti kita lagi pakai salep Counterpain. Wanginya sama persis. Bedanya ini cepet banget meresap, ngga sepanas counterpain, tapi manjur.

Begitu meresap dan rasa panas dinginnya hilang di kulit, aku udah mikir “wahh ini pasti ngga sukses. Perlu dioles berapa banyak nihh?” Eh taunya tetep bekerja walopun rasanya oilnya sudah diserap abis sama kulit kita.

Jujur aja kalau untuk didiffuse agak sedikit strong buat aku. Jadi aku biasanya pakai ini untuk topical application.

Pegel-pegel, keseleo, abis olahraga, abis kerja dan lelah, ini bisa bantu relaksasi otot.

In case kalian ngga beli Premium Kit dan pingin bisa relaks ototnya, bisa Peppermint yah. Walau ini memang lebih plong enak. Tapi Peppermint di oles agak sering dan dipijet-pijet di badan yang lelah juga enak kok.


Nah untuk detail Premium Kit adalah sebagai berikut:

Detail Paket

Name: Premium Kit

Price: IDR 2,393,000 (belum termasuk ongkos pengiriman dari Jakarta.)

What you get:

• Membership

• 12 essential oils @5ml each

• 1 roller glide

• 10 botol kecil untuk sharing @1ml each

• Buku kode etik dan member

• 1 diffuser yang dapat kita pilih antara Dessert Mist atau Dew Drop Diffuser.

Apa beda dari kedua diffuser ini?

Nah aku sendiri juga cobain 2 diffuser ini dan menurut aku berikut keunggulan masing-masing produk:

Dessert Mist on Angel’s Personal Experience:

+ ada beberapa pilihan jamnya

+ warnanya lebih banyak

+ designnya lebih elegan

lebih berisik daripada Dewdrop

lebih tahan banting Dewdrop (kalau dibawa travelling di dalam koper)

Dewdrop on Angel’s Personal Experience:

+ tahan banting, cocok buat dibawa travelling

+ tidak berisik

hanya ada 1 pilihan waktu

hanya ada warna biru

Kalau boleh suggest, aku akan tetap suggest Dessert Mist. Karena untuk travelling sebenernya yang diperlukan oilnya dioles topical aja dan massage. Kalau perlu untuk tidur, bisa ditetes di bantal langsung. Kalau melegakan pernafasan, bisa dituang dan hirup dari air panas di mangkok/baskom. Jadi tidak perlu membawa diffuser kecuali situasi mendesak.

Kalau perlu bawa, untuk durability, ya dibawa dengan box nya aja jadi aman tahan banting.


Sekian pembahasan aku mengenai Young Living Premium Kit.

Aku harap post ini membantu untuk teman-teman yang ingin tau kegunaan masing-masing oil.

Please Remember This:

1. Explore Oil karena beberapa oil punya fungsi yang sama, jadi kita perlu mencoba mana yang lebih cocok untuk kita.

2. Natural dan alamiah, boleh digunakan sesering mungkin dalam 1 hari

3. Untuk layering, tunggu minimal 1 menit sebelum dioles dengan oil lainnya

4. Untuk penggunaan bersama obat, beri jedah 1 jam

5. Untuk dilute, gunakan V6 Young Living atau carrier oil yang Cold Pressed. Bisa jojoba oil, grapeseed oil, virgin coconut oil, extra virgin olive oil.

6. Kalau bingung apakah oil boleh dicampur, atau diminum, atau oles dibagian mana, berkonsultasi dahulu

7. Kalau terkena mata jangan dibilas air dulu. Diencerkan dengan dikompres carrier oil dulu, lalu baru dibilas dengan air.

8. Kalau belum join dengan group support, semua oil tanpa terkecuali bisa dioles di telapak kaki.


Post kali ini disponsori oleh Healthy Wealthy Oils. Tapi jangan diragukan keabsahannya ya, karena dari pertama blogging sampai sekarang, aku ngga pernah nulis bohong, semuanya selalu dicoba dan pengalaman pribadi. Ada downside pasti akan diberitahu juga.

Kayak minus nya tadi tetap aku tulis di atas, ada yang ngga cocok juga tetap aku sampaikan.

Buat temen-temen yang mau berkonsultasi secara langsung, bisa ke:

Instagram: healthy.wealthyoils

Leader: Yuki Hadiwidjaja – YL Silver Leader

Whatsapp: 0877.7180.8009

Address: Supermal Karawaci, Gedung E-Center, UG floor, Unit C6

Website: www.myyl.com/healthy-wealthyoils

Healthy Wealthy Oils juga punya support group di mana nantinya bisa saling share pengalaman dengan oil, membaca testimony, sekaligus kalau ada pertanyaan dan ingin tahu “resep” dan blending oil juga bisa di dalam group.

Jadi bukan cuman punya oil lalu clueless ngga ada yang support.

Karena sekali lagi oil ini adalah hasil journey masing-masing saat explore.

Happy oiling!

You’re welcome to drop any comments related to Young Living, i’ll try to reply and share more.

Or you can visit my instagram @angeliasamodro. I put my YL Review on Highlight.

With Love,

Advertisements

Althea Exclusive: Pore Purifying Serum Cleanser and Body Sparkling Mist

Hello everybody! This my very first Beauty Review entry for 2019.

So excited to share with you my new found love from Althea Korea, as well as special link to get you, YES YOU, Special Discount (please read until finish).

Yesss, it’s their new exclusive items:

Pore Purifying Serum Cleanser and Sparkling Body Mist ❤️

Without further delay, let’s dive in my honest opinion about these 2 babies.


Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Okay i got a bit confused reading the name at first. It’s because i was wondering “wait, is this cleanser? But serum? Or maybe this is a toner?”

This is cleansing oil with a serum inside.

WOW!

As the cleanser, i totally agree that this Pore Purifying Serum Cleanser has a good job for deep cleanse! Removes dirt and makeup instantly.

And with serum inside, this cleanser totally gentle for sensitive skin and nourish the skin well.

The form is like any other cleansing oil, consist of thick water with a little oil feeling.

Upon application, yes, i can feel it glides smoothly on my face, little oily.

But once i rinse with water, it perfectly gone. No excess oil on face, no sticky feeling on face, nor a dry and thick stretchy skin.

Praise you, Althea ❤️

Now how to use this one? It’s very simple!

Step 1: wet your face

Step 2: pour the cleanser

Step 3: massage evenly on face

Step 4: wash with water

Sometimes, just sometimes, when i lazy to remove my makeup, i’ll pour this Pore Purifying Serum Cleanser to my cottonballs and wipe my makeup the way i use micellar water. And it works!

Now this is the great points why you should try this too:

+ Serum inside

+ Deep cleanse

+ Gentle

+ Non sticky, non oily, nom drying

+ PH balance

However as i used this twice daily, morning and night, i got little purging on my chin. (After 3 days straight of usage).

And i try them until 1 week straight.

Then i know that this “deep cleanse” maybe isn’t really my thing, i reduce the frequency to 1 time a day only. And my skin back to normal. Great again, and no problem of using this cleansing oil. Until today ❤️

No more purging, no breakouts. (I didn’t even use acne patch or acne medicine to cure. Because i know this is just purging, the way my skin reacted to something new. No harm. So chill. And yes after the right amount, problem solved!)

Product Details:

Name: Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Price: IDR 120,000

Size: 150ml

Key Ingredients: Mint Leaf Extract, Jojoba, Tea Tree Leaf Extract

Where to get: Althea Website


Stay Fresh Body Sparkling Mist x Titi Kamal

I wonder if this body mist also available widely for other countries, because Titi Kamal is Indonesian actress. And it will be such a miss if they cannot have this one.

Because this body mist is definitely Angel’s APPROVED!

This body mist scent combines floral and fruity aroma.

But from the very first sprayed, i could smell Peach out of this body mist.

Great points for this would be:

+ It’s very handy, light, perfect to be carried inside the bag for touch up.

+ Refreshing fragrance: fruity floral sweet scent

+ Eliminate bad odour

Yesss, what make this Angel’s approved is because i went for BBQ and i didn’t like when my body smells ashy.

So i sprayed this on my neck and my arms and puffff! BBQ smell were gone!

The sweet smell linger on me.

Once again, Praise you oh Althea for such a formula.

Oh please take note this is a body mist so you cannot expect a long lasting experience.

The scent stayed for 2 hours indoor (with aircond). But because it’s very handy, you can reapply whenever you want.

Product Details:

Name: Stay Fresh Body Sparkling Mist

Price: IDR 127,000

Size: 100ml

Key Ingredients: Damask Rose Water, Orange Flower Extract, Magnolia Flower Extract, Fresh Peach

Where to get: Althea Website


I haven’t experience any disappointment during my shopping with Althea.

Althea always packs the goods safely, sending it in timely manner , not to forget, offers best deals and wide range of products.

And Althea own brand line is da bomb! Always offer affordable price with magic ingredients that WOW-ed me.

I mean, whenever i find a product that is really great on my skin, will usually a bit pricey on the tag. But not here. I can experience goodness in affordable form ❤️

So have you sign up for Althea website? I encourage you to do so.

And here’s a Special Link to get you more DISCOUNT:

https://vrlps.co/fPZiPj3/cp

So if you are sign up, within 30 days from your signed up date, if you purchase anything, you can use the code “NEW-ID” for 15% OFF (maximum IDR 50,000).

And you can also get another 50% OFF Althea Makeup line, by signing up from the link above or click here, and share the link to your friends and family also ❤️

You can browse the reviews for each product written by all customers across the world before buying, and most importantly: to experience better shopping, directly shipped from Korea by yourstruly ❤️

Share with me if you have tried any of Althea’s products as well as your excitement or curiosity towards these 2 babies.

Here’s another link for my review of other Althea’s Exclusive: Petal Velvet Series and Milk Peel Mask

Have a wonderful day, fellas!

Althea Korea Petal Velvet Series

What is the first thing come into your mind when you hear the word “Korea“?

For me, i will jump imagining K-Beauty products. Skincare, makeup. They are all good!

Some of the K-Beauty brands open their flagship stores in Indonesia but that’s still not enough.

Thank God there’s a trusted online platform where you can buy K-Beauty brands, shipping directly from Korea to your address, no tax, and have free delivery with minimum transaction spent, and many promotional discount code too!❤️

Let me introduce you to Althea Korea, my number 1 or should i say favorite platform to shop for my K-Beauty haul.

In case you have a doubt with Althea, i believe all K-Beauty enthusiast know about Get it Beauty Korean Reality Show. And yesss, they collaborating with Althea Korea so many times. This brand is legit.

With all the benefits that i’ve mentioned above, plus shopping and return policy, brand from Sulwhasoo – Laneige – Hera – Innisfree – Etude House – W Lab – to Althea’s own brand.

I were spoiled with the choices of brands, products, and discounts!

For this post, I’m gonna review Althea’s own brand, which just launching their newest series: Petal Velvet.

I got these package as i signed up to be on their Angels Community.


Althea Petal Velvet Series

• Althea Petal Velvet Sunaway

It’s a sunblock with SPF 50+PA++ that can fight UVA and UVB.

Made with natural ingredients, light weight formula and cruelty free.

This sunblock left my skin velvet matte finished, control the oil up to 9 hours! And not clogging the pores.

With Damask Rose, this sunblock smells sweet and hydrating well. Expect a cooling sensation upon application.

I am amazed how this sunblock can moisten my skin and give protection to sunrays. Andddd of course controlling my excess oil.

Not to forget, unlike any other sunblock that using white cast that makes our face become Unevenly white, this Althea Petal Velvet Sunaway is translucent and blends well with skin tone.

This sunblock is only IDR 145,000 for 55ml.

Suitable for all skin types, including sensitive skin. Worth to have!

Althea Petal Velvet Powder

Althea Petal Velvet Powder comes in 3 color choices:

Translucent : white color forms, but it won’t make your face white. The color is transparent upon application. This one suitable for all skin tone.

– Warm Beige : for all skin tone. If you want to have more coverage, i suggest to buy this color.

– Pink Lavender (Special Edition for Althea’s 3 years Anniversary) : for all skin tone, will make your skin brighter. Smell really nice.

Now that Translucent and Warm Beige powder are very common, i will only show you the picture of how Pink Lavender would be like on skin

Blends really well, isn’t it? Still looking very natural.

I love to combine this powder with Petal Velvet Sunaway daily. They give me medium coverage skin with good protection of the ultraviolet and excess sebum.

The price of this powder is IDR 60,000 for 3gr, and IDR 66,000 for the special edition Pink Lavender color.

• Milk Peel Cream Mask

This mask is my new favourite! With milky scent and whipped cream look alike form!

We only need to apply this for 1 minute and then rinse with warm water. I can feel that my skin become smoother immediately. Not to mention the relaxing and funny feeling when the mask make “bzzzzz” sound, just like a melting whipped cream.

This mask contains AHA and BHA, very gentle but effective to exfoliates the skin.

One thing that i am concern about is because this mask is for peeling, it triggers my acnes to pop out. So i can’t use it too often to keep my acne calm and sleep well. I only use this twice a month.

This mask is sold for IDR 139,000 for 50ml.

So here’s the picture of my bare face. Only using moisturizer, followed with Petal Velvet Sunaway and Petal Velvet Pink Lavender Powder:

Please note that although i am editting the color and tone, but i don’t use any beauty filters. If you zoom in, you can see my pores, a little redness on chin as well.

But hey, it’s really great to have such a velvetty skin daily!


That’s all for my review this time. I am curious with Althea face wash, toner and moisturizer now. Will purchase them soon and give it a try after my second shopping haul come.

If you want to buy product from Korea, i do suggest you to make your own Althea account and enjoy discount and free shipping ❤️

Oh each time you do a purchase, they will credit a point for you too, that you can use to deduct your amount to be paid later ☺️

And also there’s a column to leave your feedback for the products and can read other comments. So before you purchase, make sure to read those reviews too. Gonna help you to decide which product to try.

Browse and Buy from:

www.althea.kr today.

This review isn’t paid review. I write and promote the products (and website) because it’s really good! And that’s why i signed up to be in their Angels Community too.

Love,

Review Ovale Micellar Cleansing Water

Beauty enthusiast Indonesia pasti udah kenal OVALE ya..

Brand yang satu ini sudah cukup lama terkenal dan favorit di Indonesia.

Aku masih ingat jaman pertama kali mulai menggunakan skincare, aku beli cleansing water Ovale untuk step cleansing aku, lalu diakhiri dengan masker pasta dari Ovale.

Dan sampai sekarang Ovale masih setia menemani dan makin berinovasi.

Pada 16 November lalu, aku berkesempatan hadir di acara “Let’s Go Micellar” bersama Ovale Micellar Cleansing Water di Pappajack Surabaya.

Keseruan Event Let’s Go Micellar bersama Ovale Micellar Cleansing Water Surabaya
Talk Show dengan BM Ovale dan MUA Bima Chang dalam acara Ovale: Let’s Go Micellar
Me and partner winning Shopping Race at Ocale: Let’s Go Micellar Event

Di acara ini kita seru-seruan banget, selain belajar daily Makeup dengan kak Bima Chang, kita juga diberi produk knowledge banyak tentang Ovale Micellar Water, yang bikin aku jadi ngga sabar banget waktu event dan antusias segera nyobain micellar water yang praktis, bersih total dan bisa mencerahkan ini.

Yup pembersih wajah berupa Micellar Water sangat digandrungi dan booming akhir-akhir ini dan finally aku cobain juga punya Ovale dari PT. Kino Indonesia dan jatuh hati karena beda dari yang lainnya.

Aku akan share informasi itu di sini sekaligus review experience aku setelah memakai produk Ovale Micellar Cleansing Water.

Yuk langsung ke detailnya yah.


Ovale Micellar Cleansing Water

Buat aku wajah sehat itu nomor satu. Makanya aku lebih memilih invest pada skincare daripada makeup.

Kalau wajah sehat ngga perlu makeup lebay juga udah cantik maksimal.

Nah salah satu penunjang kulit sehat adalah kulit yang terjaga kebersihannya.

Dengan adanya Ovale Micellar Cleansing Water ini aku bisa mengawali dan mengakhiri hariku dengan wajah bersih dan sehat.

Bahan dasar Ovale Micellar Cleansing Water adalah air dengan teknologi micelle , kandungan di dalamnya membantu membersihkan wajah dengan cepat, juga mencerahkan wajah. Cerah di sini bukan berarti jadi putih ya. Tapi pigmentasi asli wajah kita kembali seperti semula, jadi bisa glowing naturally.

Selain itu produk ini juga sudah Dermatologically Tested, artinya di tes pada kulit manusia dan dengan kata lain, aman bahkan untuk kulit sensitif. Jadi siapa aja bisa cobain Ovale Micellar Cleansing Water dan digunakan sesering mungkin.

Ada 2 varian dari Ovale Micellar Cleansing Water:

Brightening (Pink Bottle)

Seri Brightening ini terdapat Magnolia Extract yang membuat wajah tampak lebih sehat berseri

Brightening for Acne Skin (Green Bottle)

Nah kalau yang ini cocok untuk yang bermasalah dengan jerawat. Karena selain dilengkapi Magnolia Extract untuk mencerahkan, terdapat pula kandungan Green Tea Extract yang berfungsi untuk mencegah dan menenangkan jerawat.

Produk Ovale Micellar Cleansing Water tersedia dalam kemasan 100ml dan 200ml.

Lalu apa sih yang bikin aku suka dengan Ovale Micellar Cleansing Water sampai aku rekomendasiin temen-temen buat cobain juga?

1. Praktis

Ovale Micellar Cleansing Water ini bisa digunakan untuk membersihkan dari debu maupun makeup.

Kalau kita sedang terburu-buru, tidak perlu bilas dengan air juga kulit kita sudah bersih dan siap untuk aktivitas selanjutnya.

Please take note yah walaupun praktis dan bersih maksimal, kalau kalian tidak terburu-buru, biasakan tetap cuci dengan facial wash sebagai langkah pamungkas.

Selain itu, Ovale Micellar Cleansing Water ada pilihan kemasan 100ml yang cocok banget buat travelling dan kemasan lebih besar 200ml untuk sehari-hari di rumah.

Kemasan 100ml ini wajib banget ada di tas. Selain memudahkan kita touch up makeup, membersihkan makeup yang smudge, ini bisa juga jadi langkah awal untuk membersihkan noda makeup di baju. Bener bener praktis dan bersih setiap saat.

2. Bersih Maksimal

Benar-benar ampuh membersihkan wajah dan leher dari makeup dan debu udara. Untuk sehari-hari, cukup tuangkan secukupnya pada selembar kapas, lalu usapkan merata dari wajah hingga leher. Aku udah buktikan kalau selembar aja cukup dan bersih.

Untuk setelah makeup, aku hanya perlu 5 lembar kapas dan makeup waterproof pun terangkat sempurna. 2 kapas untuk membersihkan area mata dan bibir, 3 kapas sisanya mengangkat bersih foundation dan bedak.

Kulit bersih sehat.

Sedikit tips dari aku, kalau untuk membersihkan makeup, diamkan kapas yang sudah diberi Ovale Micellar Cleansing Water selama beberapa detik di wajah, tepuk-tepuk merata, baru diusap yah. Ini untuk cara membersihkan yang lebih gentle terutama bagi yang berkulit sensitif. Dan dijamin, makeup waterproofpun terangkat bersih.

3. Aman

Kulit aku yang sensitif juga bisa pakai Ovale Micellar Cleansing Water ini daily. Tidak ada iritasi. Lembut, ringan, dan wangi segar. Area mata juga aman yah tidak ada sensitivitas berlebih.

4. Mencerahkan

Believe it or not, dengan penggunaan rutin Ovale Micellar Cleansing Water ini, kulit kusam jadi berkurang. Kulit terasa segar dan berseri terus. Perlu diingat lagi, cerah nya bukan warna tone kulit kita naik yah jadi putih. Pigmentasi kulit kita akan jadi lebih baik. Sehingga memberikan kesan cerah, berseri, glowing alami.

5. Cepat Meresap

Ini hal yang menambah point buat aku. Selin bersih maksimal, praktis dan bikin wajah cerah, Ovale Micellar Cleansing Water ini cepat meresap. Setelah keringpun kulit tidak oily ataupun jadi yang keset banget kaku. Enak. Jadi kalau buru-buru, setelah bersihin muka dengan Ovale ngga perlu nunggu lama udah bisa apply step skincare berikutnya ataupun apply makeup lagi.

6. Mudah didapatkan

Ovale Micellar Cleansing Water juga tersedia di Guardian. Jadi gampang banget buat belinya. Ngga perlu bingung kalau kehabisan harus cari ke mana.

7. Terjangkau

Produk Ovalle Micellar Cleansing Water ini terjangkau harganya. Jadi bisa digunakan oleh semuanya. Ngga ada lagi namanya cantik itu mahal. Siapa aja bisa dapetin kulit bersih sehat dan cerah berseri.


Nah Ladies, aku sudah coba dan buktikan sendiri kalau penggunaan rutin Ovale Micellar Cleansing Water ini mencerahkan dan menjaga kebersihan kulit aku.

Setiap selesai mencuci muka pagi hari, sebelum pakai skincare aku selalu menyiapkan kulit dengan pakai Ovale Micellar Cleansing Water.

Malam hari sebelum tidur, tidak lupa juga aku pakai Ovale Micellar Cleansing Water untuk membersihkan sehingga besok pagi bisa bangun dengan wajah sehat, bersih dan cerah.

Kalian jangan lupa untuk selalu menjaga kebersihan kulit ya. Karena kulit adalah investasi seumur hidup. Sama – sama awali dan tutup hari dengan Ovale Micellar Cleansing Water.

Aku sudah buktikan sendiri kalau Ovale Micellar Cleansing Water ini worth to try banget.

Buat temen-temen yang tertarik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Ovale Micellar Cleansing Water (maupun produk Ovale lainnya), kalian bisa langsung bergabung dengan Instagram dan Fanpage Ovale Indonesia di:

Instagram: @ovalebeautyid

Facebook: ovalebeauty

Buat kalian yang ingin bertanya lagi ke aku ataupun share juga pengalaman mengesankan kalian bareng Ovale Micellar Cleansing Water, boleh banget drop comment di bawah. Because sharing is caring ❤️

Regards,

Stay Healthy and Active with Absolute Hypoallergenic

Hi everyone. You know i count myself blessed as i have the opportunity to share information on my blog channel and got readers from all over the world.

That’s make me promise myself to provide you with more positive and informative articles, from skincare – makeup – motivation – travelling – fashion and more.

And today i want to share with you about feminine hygiene.


Feminine hygiene is very important, however this also the one that we often neglect.

I can count by fingers how many times i use feminine wash during my teens. Very rare! I always think that as long as i use clean toilet, clean underwear, my intimate area is healthy and hygiene.

But as i got older, i know that the more active, the more activities we do and busy we are, the more sensitive and prone to infections (and irritations) our intimate area is.

We can fight the external like clean the underwear, using toilet seat sanitizer, eat clean and healthy. But we can’t run from the job and activities.

In order to keep my intimate area healthy, i can’t depend on the sanitizer and clean clothes only.

I need extra care, extra protection. This is when i discover Absolute Hypoallergenic

Yes, there are a lot of feminine hygiene wash out there, we got to be smart and read the ingredients to choose the best product.

Because after all, it’s our intimate area we’re talking about. We cannot just randomly buy feminine hygiene wash without being educated what’s inside the products.


Absolute Hypoallergenic

Absolute Hypoallergenic distributed by KINO (PT. Kino Indonesia).

Absolute Daily Feminine Wash has 2 variant:

Aloe Vera and Biolacto Active (Green Packaging) for Naturally Soothing.

This one formulated with milk extract (Biolacto Active) to maintain balance of normal flora in feminine area to prevent itching and odor. It is also enriched with Aloe Vera extract to moisten skin around feminine area.

Collagen and Biolacto Active (Pink Packaging) for Youth Revitalize

The milk extract ingredients with pH 3.5 maintain balance in our feminine area, where the Collagen meant to enhance skin softness around feminine area.

As you can see on the pictures above,

Absolute has 2 types of feminine wash form:

1. Foam

The foam very fluffy, light. The scent is good. It cleanse my intimate area well and easy to rinse with water.

2. Liquid

The liquid glides smoothly like water, the color is almost transparent. Leaving my feminine area fresh and clean.

I love to use the foam wash at home, and bring the liquid for travelling as the bottle is smaller and more compact.

Now what makes Absolute Hypoallergenic stands out from the rest on the market?

– As the name goes “Daily Feminine Hygiene”, this feminine wash is safe to be used on daily basis.

Paraben Free! I am beyond happy to know that the soap i use for my intimate area does not contain preservatives! Not that paraben is dangerous. Paraben is common ingredients in cosmetic industry, to help the product last longer . It just my personal preference and definition to be more healthy.

pH 3.5 is perfect for our intimate area

Hypoallergenic and Dermatologically tested. This means that Absolute feminine wash is suitable even for sensitive skin. We can use the soap worry free!

Refreshing flowery scent to keep feminine area smells good. Do you know that some soaps are smell really nice but after we sweat out, the smell become stuffy. This don’t happen when i use Absolute Hypoallergenic.

– Choice of soap forms, we can choose whether we want the foamy cleanser or liquid cleanser

Easy to use.

For foam: press the pump, apply foam on intimate area, wait for few seconds and rinse with water.

For liquid: pour on the palm, mix with water, apply on intimate area, wait for few seconds, rinse with water.

– Good ingredients such as collagen, aloe vera, and milk extract.

Safe and proven to prevent bad odour, irritation, and itchiness.

For me, i do really love using Absolute Hypoallergenic. I have already pointed out why i like them and it would be more perfect if there’s no SLS on it.


To the dearest women out there… Let us care more about our intimate part and be extra diligent.

Keep the feminine area clean help us to prevent Fluor Albus, bad odour, cancer and more. The benefits are all ours.

So let’s care more.

For more information about Absolute Hypoallergenic, kindly click the active link below:

Instagram: @absolute_women

Facebook: https://www.facebook.com/AbsolutelyWomenID

Love,

Koko Black by Exoticon Contact Lens

Hi everyone.

Today i come up with new review. I’ve talked a lot about makeup, skincare, fashion, but never share with you about contact lens.

So here we are today, reviewing new contact lens from Exoticon, named Koko Black.

I got this as a collaboration between Surabaya Beauty Blogger and X2 Softlens and SpecSymbol

That was the package they sent me. But today i’m gonna focus on Koko Black.

For your information, my eyes are very sensitive, easily red and tired, so i am really picky about the contact lens i wear. Till date, i only wear 4 brands including Exoticon.

Yess this is my second collaboration. I have proven that their contact lens very comfy and suit my sensitive eyes, even to be worn all day long during Winter. Hence, when SBB announce the collaboration, i quickly signed up again ❤️

Okay let’s head to the main topic.

Koko Black by Exoticon

The newest contact lens series of Exoticon bring us the deep black color for eyes to achieve bigger, brighter, and natural eyes look.

Koko Black has 4 different black colors:

Jet Black

Gothic

Marble

and Stone.

This lens is Big Eyes Series with:

8.6 base curve

– contain 42% water

58% polyhema

– and diameter of 14.5

– with full cast mold technology system

Koko Black power range ready from Plano until -10!!

With detail : Plano until -6 (step -025), -6 until -10 (step -050).

Wow, this is amazing as they can serve to almost every power range! Everybody could try and wear the lense.

I got my Koko Black in Jet Black.

This is my first time having a black contact lens. The fact that my eyeball color is dark brown that look like black (unless you put on special attention on the color), make me always purchase either transparent or bright colourful lens like brown, blue, gray.

I was pretty nervous how it will look like and taraaa…..

First Picture: Bare Face, Second Picture: With Makeup On

That’s how it look like. First picture is my bare face while wearing Koko Black lense, and second picture with light makeup on.

I put on the contact lens for almost one full day from 10 AM to 8 PM.

I didn’t need to use my contact lense drop to keep my eyes moist throughout the day.

As expected, i experience NO irritation, redness, or tired eyes as i wear the lens.

Please take note that i have sensitive eyes, so this is Angel Approved! Eyes were all fine.

What about the lense power? I could see clearly and comfortably both under the sunshine and moonlight.

Also, this lense is thin but not vulnerable. When i put it on my eyes, it didn’t feel heavy, harsh. I feel like i wear nothing.

When it comes to the time to put off the lense, i could easily pluck it off and i didn’t experience tired looking eye after that.

Very satisfied!

I personally think that this Koko Black Jet Black lense is beautiful and comfortable. It does really enhance my look, especially with a makeup on.

I do think that diameter 14.5 a little bit too large for my small eyes, so i don’t look fresh on bare face. But it is totally fine and nice with makeup on.

Oh this contact lens also suitable for FX Makeup! Perfect to create your spooky Halloween makeup too.

No doubt that i will recommend Koko Black for those who love to have bigger eyes look with natural deep black color.

I have proven that this lens is comfortable even for sensitive eyes like mine.

So if you want to try, don’t forget to purchase from their official online store at www.spexsymbol.com

Have a great day!

Mellydia Whitening Series Skincare Review (Bahasa)

Hello BeautyFams….

Hari ini aku mau introduce kalian (dan sekaligus kasih review) skincare brand lokal: Mellydia, dalam kolaborasi dengan Surabaya Beauty Blogger.

Okay first of all, ketika aku milih skincare ataupun kosmetik untuk kolaborasi, aku hanya akan memilih yang udah pasti aman, bersertifikat, dan ngga palsu.

Ini untuk meminimize hal-hal yang tidak diinginkan dan pastinya untuk tidak menyesatkan temen-temen semua hehe 😁

Jadi setelah aku tau Mellydia ini sudah ada sertifikasi BPOM dan HALAL, aku mau untuk cobain. Ini juga jawaban buat kalian yang selalu bilang “skincare Angel pricey. Coba review yang affordable sekali-kali dong” ❤️


Ini aku dapet 1 set skincare untuk whitening dan ini untuk semua jenis kulit yah.. Aku urutkan produk knowledge dan pendapat pribadi aku sesuai langkah pemakaiannya ya..

1. Facial Foam

Sabun cuci muka Mellydia Cosmetics ini bertekstur seperti gel dan mampu mengangkat sisa kosmetik, debu, dan kotoran di wajah. Selain itu, Mellydia Facial Foam juga mengandung skin conditioning berbahan dasar bengkoang yang mampu mencerahkan, mencegah wajah kering dan kusam.

Kandungan utama dari Facial Foam ini adalah Bengkoang yang sudah dikenal sejak jaman dahulu dapat mencerahkan kulit secara alami. Memiliki kandungan vitamin C dan B1 yang tinggi, berfungsi sebagai antioksidan pada kulit. Tak hanya melindungi tapi juga mencerahkan, mengurangi flek hitam dan menjaga wajah agar tetap terasa segar.

❤️Angel says: Wanginya juga enak, menyegarkan dan menenagkan. Bersihin wajah aku tanpa terasa kering.

2. Beauty Water

Mellydia Beauty Water adalah produk praktis yang dapat digunakan kapan pun dan di manapun. Dapat digunakan saat kita merasa sangat kepanasan untuk merefreshing kulit, dapat digunakan sebelum pemakaian serum juga. Gunanya adalah untuk menyegarkan, menutrisi, dan menyiapkan kulit untuk proses perawatan berikutnya.

Kandungan spesial dari Beauty Water ini adalah:

Licorice Ekstrak. Licorice memiliki senyawa aktif bernama “glabridin”, merupakan antioksidan tinggi yang melindungi kulit dari radikal bebas. Selain itu terdapat kandungan Licochalcone, berfungsi sebagai penyeimbang minyak alami kulit. Sehingga dapat merawat kulit berminyak. Licorice juga dapat membantu mengurangi mata panda, warna kulit tidak merata dan flek hitam.

Bengkoang. Sudah dikenal sejak jaman dahulu kala sebagai salah satu tanaman yang berkhasiat mencerahkan kulit. Kandungan vitamin C dan B1 yang tinggi menjadikan Bengkoang sebagai salah satu buah dengan antioksidan, anti aging dan natural brightening.

Aloe Vera. Dikenal sebagai pelembab dan obat radang alami, aloe vera sama sekali tidak meninggalkan rasa berminyak di kulit sehingga sangat cocok digunakan untuk berbagai jenis kulit.

Vitamin C. Membantu produksi collagen dalam kulit sehingga kulit tetap sehat dan mengurangi tanda tanda penuaan. Vitamin C juga dapat mendukung pemeliharaan jaringan kulit dan mencegah kerusakan akibat sinar matahari.

Collagen. berfungsi sebagai penjaga elastisitas dan kekenyalan kulit.

❤️Angel says: Favorit aku. Aku pakai setelah facial wash dan sebelum pemakaian serum. Misalkan tengah hari terasa gerah, panas, aku pakai lagi karena bener-bener menyegarkan. Bisa dipakai sesering mungkin. Malam sebelum pakai night cream aku spray lagi juga. Selain menyegarkan, Beauty Water ini melembabkan juga.

3. Whitening Serum

Bahan utama Whitening Serum Mellydia terdiri dari dua kategori penting yaitu antioksidan dan anti-pembengkakan (anti-inflammatory) yang terkandung dalam: Licorice Extract, Collagen, dan Vitamin C

❤️Angel says: Cepat banget diserap sama kulit. Tidak menimbulkan kesan oily. Tidak perlu menunggu lama untuk bisa mengaplikasikan moisturizer.

4. Day Cream & Night Cream

Mellydia Day Cream adalah krim pelembab yang memberikan perlindungan ekstra UV filter untuk melindungi kulit dari sengatan matahari. Cocok untuk yang sering beraktivitas Outdoor.

Selain diperkaya Licorice Extract, Aloe Vera, Day Cream Mellydia juga berisi:

Shea Butter Extract sebagai agen pelembab dengan kandungan natural vitamin A dan E yang dapat memulihkan masalah-masalah kulit seperti kerutan dan bekas jerawat

Alpha Arbutin sebagai agen pemutih kulit yang menghambat proses pigmentasi kulit dari sengatan sinar matahari.

Vitamin E untuk memperlambat proses penuaan kulit dengan memblok masuknya radikal bebas ke dalam kulit (antioksidan).

Mellydia Night Cream berfungsi untuk menutrisi kulit di malam hari dan membantu menyamarkan noda hitam.

Selain mengandung Vitamin E, Aloe Vera, Licorice Extract, krim malam Mellydia juga mengandung:

Alpha Arbutin. Senyawa yang umumnya terkandung dalam buah goji beri yang dapat menghambat proses pigmentasi pada kulit.

Beeswax. Lilin dari lebah dapat digunakan pada kulit sebagai lapisan pelindung untuk menjaga kelembapan kulit tanpa menodai atau menyumbat pori-pori kulit.

❤️Angel says: krimnya tidak membuat kulit menjadi oily. Sangat ringan. Tidak menimbulkan breakouts maupun jerawat.


Okayy jadi aku cobain skincarenya Mellydia ini 14 hari. Dan sejak hari pertama, ngga ada keluhan even untuk kulit aku yang sensitive ini. For your information, kulit aku ini sensinya parah. Kalau Day 1 ngga cocok, dia langsung akan menunjukkan tanda-tandanya. Dan setelah seminggu adaptasi baru aku bisa finalised kan apa aku cocok ato engga.

Tapi kalo sejak Day 1 ngga ada masalah, kayak pake Mellydia ini, berarti ini diterima dengan baik sama kulit aku dan ngga akan ada masalah di kemudian hari juga.

Foto atas: wajah bare face, setelah melakukan serangkaian perawatan Mellydia Whitening Series. Tanpa editting sama sekali, tidak ada jerawat dan lain sebagainya.

Foto bawah: menambahkan bedak dan lipstick, tanpa produk makeup apapun tapi wajah tetap segar alami.

Dan hasil dari pemakaian secara rutin 14 hari, kulit aku tidak kusam, tidak ada jerawat, tidak kering, dan tidak menimbulkan minyak berlebih.

Point plus dari produk Mellydia ini adalah Halal, BPOM, bahannya ringan dan cepat meresap, aman, harganya affordable.

Perlu digaris bawahi bahwa Whitening Series Mellydia Cosmetics ini untuk semua jenis kulit.

Tips untuk yang kulitnya kering dan perlu pelembab yang lebih kuat, bisa diakalin dengan pemakaian Beauty Water yang lebih sering untuk menambah kelembapan kulit.

Tips untuk hasil maksimal: karena ini adalah rangkaian mencerahkan kulit, jangan lupa tetap tambahkan sunblock lagi sebelum beraktivitas di luar rumah.

Produk Mellydia ini sudah aku uji coba dan buktikan sendiri. Buat teman-teman yang pingin nyobain juga, bisa langsung ke link website:

www.mellydia.co.id

Ataupun Instagramnya di @mellydiaofficial

Aku harap sharing dan review kali ini membantu teman-teman semua yaaaah terutama yang selama ini udah nungguin review skincare affordable dari aku 💋

Have a good day everyone!

Don’t forget to follow me on wordpress and instagram @angeliasamodro

Looke Cosmetics Review

Halo semuanya.

Di bulan September ini, review pertama blog untuk kategori Beauty aku adalah Lip produk dari Looke Cosmetics.

Looke Cosmetics adalah brand lokal Indonesia yang berpusat di Sleman, Yogyakarta dan baru meluncurkan produk perdana mereka yaitu Holy Lip Series : yang terdiri dari Holy Lip Creme dan Holy Lip Polish.

Nah sedikit latar belakang Looke Cosmetics yah, Lip Gloss mereka ini hadir dengan tagline #CelebratingTheNewYou. Ini dimaksudkan agar kita para wanita lebih berani mengekspresikan diri (dengan arah positif tentunya) dan dapat menginspirasi sesama kita.

Lalu setiap penamaan Lip Gloss terinspirasi dari nama dewi-dewi Yunani yang sudah terkenal kuat, percaya diri, unik, dan menarik. Ini juga diharapkan memberi kepercayaan diri bagi para wanita Indonesia yang menggunakan produk Looke Cosmetics.

Okayyy sekarang ngga sabar banget bahas warna Holy Lip Series Looke Cosmetics dan kenapa Lip Gloss lokal ini patut banget dapet tempat di hati kita semua (yesssss Looke Cosmetics sudah dapet tempat istimewa di hatiku ❤️)


Varian Warna Holy Lip Series Looke Cosmetics

Holy Lip Series dibedakan menjadi 2: yaitu Holy Lip Creme dan Holy Lip Polish.

Holy Lip Creme: Hasil akhir matte, warna lebih pekat, formula ringan, tahan hingga 10 jam, multifungsi (bisa untuk lip, eyeshadow, blush on)

Sedangkan Holy Lip Polish: Hasil akhir glossy, transparent dengan micro glitter, ringan dan tidak lengkat, bisa digunakan sebagai lip dan eyeshadow topper.

Untuk variasi warnanya, Looke Cosmetics meluncurkan:

  • Holy Lip Creme Hebe

Hebe adalah Goddess of Youth. Lip Creme ini berwarna nude coral, kesannya sangat natural di bibir. Sesuai dengan maksud nama Hebe yang menampilkan kecantikan alami dengan kesan natural.

  • Holy Lip Creme Thalia

Thalia adalah Goddess of Festivity, dimaksudkan untuk kesan yang feminim, lembut, anggun, dan natural, dengan lambang bunga yang mekar. Warna dari Lip Creme ini adalah dusty pink. Sangat anggun dan lembut.

  • Holy Lip Creme Irene

Irene adalah Goddess of Peace. Dengan warna Lip Creme pink mauve – kecoklatan, warna ini sangat cocok untuk semua skin tone, terutama wanita Indonesia. Warna ini terkesan hangat, sesuai dengan namanya Dewi Kedamaian.

  • Holy Lip Creme Gaia

Warna Gaia adalah warna bata atau kombinasi peach-coklat. Warna ini cocok untuk semua skin tone juga, dan merupakan warna paling gelap dari antara Lip Creme lainnya. Ada yang tahu kenapa? Karena Gaia adalah Goddess of Earth, jadi tone warnanya adalah earth tone, yaitu peach-coklat.

  • Holy Lip Polish Luna

Lip Polish Luna berwarna pink transparant sebagai perwakilan dari Goddess of Moonlight. Memberi kemilau di bibir ketika digunakan. Bisa untuk lip gloss maupun lip topper dan tidak akan mengubah warna Lip Creme yang digunakan sebelumnya.

Why I Love Looke Cosmetics?

Packaging Cantik

Dengan box hitam menambah kesan eksklusif. Logonya cantik banget seperti cosmic. Misterius, anggun. Packaging yang cantik ini bikin semangat banget nerima dan ngga sabar buat cobain. Cocok juga dijadiin hadiah.

Cruelty Free, Vegan, HALAL

Kita boleh sangat lega karean produk Looke Cosmetics bersertifikat BPOM dan HALAL. Ini termasuk point yang aku cari ketika menggunakan produk lokal, supaya lebih merasa aman. Selain itu juga, bahan yang digunakan alami dan dalam proses uji coba tidak ada kekerasan terhadap hewan.

Variasi Warna Banyak

Pilihan warna yang banyak dapat aku mix and match sesuai dengan kebutuhan, baik untuk casual, maupun acara formal dan event. Belum lagi semua shade Holy Lip Series ini boleh dikatakan cocok untuk skin tone wanita Indonesia. Jadi sangat memudahkan sekali!

Tahan Lama, Tidak Luntur, Pigmented

Sekalipun digunakan untuk makan dan minum, Holy Lip Series Looke Cosmetics bisa tahan lama dan tidak stain/transfer. Setelah makan, untuk lebih amannya dapat diaplikasikan sekali lagi. Tanpa pengaplikasian ulangpun, aku sudah buktikan Holy Lip Series bisa tahan hingga 8 jam. Cocok banget buat tampil on point seharian tanpa perlu ribet touch up.

Bukti Foto Staying Power Looke Cosmetics

Atas: Setelah selesai makeup jam 9.30 pagi

Bawah: Kondisi lipstick di bibir jam 5.30 sore, tanpa retouch sama sekali.

• Ringan dan Multifungsi

Ringan banget feelnya ketika digunakan. Tidak membuat kering. Lalu multifungsi bisa untuk perona pipi, eyeshadow, lip gloss dan topper juga. Jadi cukup punya Holy Lip Series sudah bisa membuat full face make up look.

• Paraben Free

Sudah tidak diragukan lagi yah aku udah say No to paraben selama 1.5 tahun dan aku beyond happy ketika tau selain bener-bener bagus, long lasting, variasinya banyak, ternyata Looke Cosmetics juga bebas paraben! Tanpa pengawet. Yeayyy!!

Lengkap sudah kepuasan dan kecintaan aku buat Looke Cosmetics.

• Rasa Mint dan Aroma Tart

Nah ini preferensi aku yah. Ketika diaplikasikan, ada rasa mintnya. Jadi berasanya seger sekali. Lalu aroma Lip Creme dan Lip Polish Looke ini seperti butter pada tart. Menggugah selera 💋☺️

Jadi kalo ditanya apakah aku bakal rekomendasikan ini?

Jawaban aku adalah YESS!!!

Lalu kalo ditanyain warna terfavorit aku…. Ummm walaupun agak susah nentuinnya aku milih Thalia untuk kesan sweet dan Hebe untuk sehari-hari ❤️

Surprise banget dengan produk lokal yang kualitasnya sama seperti barang Internasional lainnya 👍🏻 Wajib punya banget apalagi warnanya warm dan natural semua, cocok untuk segala jenis skintone.

Untuk teman-teman semua yang ngga sabar buat buktiin sendiri keunggulan dari Looke Cosmetics, kalian bisa ikutan memiliki produk perdana Looke Cosmetics melalui website:

www.lookecosmetics.com

Dan Instagram: @lookecosmetics

Thank you for the collaboration, Surabaya Beauty Blogger! Semua review ditulis jujur tanpa adanya kebohongan dan semua foto tidak menggunakan editting merubah warna lipstick dan wajah.

Savvy Minerals Review + Makeup Inspiration

Last Saturday, 14 July 2018, i was invited on Afternoon Talkshow about “Healthy and Wealthy with Savvy Minerals and Young Living Essential Oils” hosted by Surabaya Beauty Blogger, WomanBlitz, Healthy Wealthy Oils and Oils Holic.

I believe many of us has heard about Young Living Essential Oils, the pioneer of therapeutic grade essential oils. And last year, they launched their first ever mineral makeup collections under Savvy Minerals brand.

And because it still under Young Living which believe on the natural things, we can expect non toxin – non synthetic – no paraben – no filler products, plus, infused with essential oils.

All Savvy Minerals products come in powder so that they don’t need to put paraben (liquid tend to expired faster). And though it comes in powder, all the products could be use to create perfect makeup for daily to glam party look.

Here’s the picture of me getting a glam look makeover . Full face makeup using Savvy Minerals

I got Eyeshadow colour 406, Lipstick colour 602 – Daydream and Lavender Lipbalm (for winning the quiz) during the Event.

So let’s head on to my review and scroll below to see me creating Daily Makeup Look using Savvy Minerals products that i got.


Eyeshadow 406

It’s not that difficult to apply powdery eyeshadow. Just bear in mind to always tap the brush first, or the dust will drop messily on face.

The eyeshadow has a bit of shimmering finish. Yess a bit because the blink isn’t too obvious, but definitely not matte either. I need to add more swatches (gradually) in order to get the darker shade. And finally it become the combination of purplish grey smokey kinda color.

Maybe it will be easier if i put on eyeprimer to help boosting the color ☺️

The eyeshadow is blend-able! Easy to blend and mix and match with other color, even from other brand.

And it is also easy to remove with any makeup remover.


Lipstick 602 Day Dream

It has metallic finish. The color is frosty pink. I used the word frosty because of the metallic effect. But as it get more mature on the lip, the color will slightly change to darker shade. But for me, i personally think it’s too pale for me. Even if i keep adding the color. So my best tips will be combine it with other lipstick color.

This lipstick could moist my lip well (castor oil is the key here). If you have dry or chapped lip, i suggest you to put on lipbalm first for easy and smooth application.

Oh i can easily wipe clean my lips 🙂 Also, this lipstick don’t stain. Good one!


Now let’s play with the makeup.

I created this Daily Natural (plus faux age spots) look to test the products. While everyone getting crazy with cute little fake freckles all around the face, i choose bigger one to make it relateable.

To achieve the look, i used:

Face: Dr. Jart+ Cicapair Cream, after makeup all done, i use Innisfree No Sebum Powder.

Eyes:

Step1: brush over Naked2 Urban Decay “Bootycall” all over eyes.

Step2: use Savvy Minerals Eyeshadow 406 on outer crease, blend blend and blend. Add the color gradually to build up the color.

Step3: use CityColor Highlighting Powder Intense Exposure on the inner crease. And on the arch of the brow.

Step4: add Kanebo Black Liquid eyeliner and put on eyelashes to add more drama.

Brow: fill the brow using Naked2 Urban Decay “Blackout”

Highlight: nose – upper lip – cheek bone using City Color Highlighting Powder Intense Exposure

Shading: nose – jaw bones – forehead using LT Pro Shade and Tint Kit 02

Lips: Savvy Minerals Daydream Lipstick

Blush: VOV Minerals 01 Blending Coral

Freckles: using Savvy Minerals Eyeshadow 406

And….. VOILA

What do you think of the makeup? Can we agree to put the word “legit” for this?

I have proven that Savvy Minerals products could be use nicely both for daily and glam look. Ohh by the way, those big freckles looking real but still nice.

I am pleased ❤️

So are you going to try Savvy Minerals products too?

If you need more information about Savvy Minerals or Young Living oil, you can go to their official website at:

www.youngliving.com

https://www.youngliving.com/en_US/products/c/savvy-minerals-by-young-living

Or whatsapp to:

Yuki: +62877-7180-8009

Pauline: +6281-21761-6112

Xoxo

Keep in touch with me by following this blog or head to my instagram account @angeliasamodro

Clinelle Caviar Gold Series Review

Good day to all of you my blogging family! 🙂

Today i want to share my review for Clinelle Caviar Gold series.

I believe that my fellow friends from Hongkong, Singapore and Malaysia have already knew this brand before. If you new to this brand, Clinelle is under PT EIG Dermal Wellness. And EIG (Esthetics International Group) has 30 years of experience in skincare industry. And thank God that Clinelle also entered Indonesia’s market through Guardian, so you and me today, can try this wonderful drugstore skincare.

So when i was contacted to review Clinelle’s new line: Caviar Gold, i screamed happily!

First is because my friends already told me how great Clinelle products are. Second, it’s Caviar Gold. One of the most wonderful (and expensive) ingredients for beauty regime alltogether in one!

Clinelle Caviar Gold line is formulated and manufactured in Korea. It has extravagant formula of caviar and gold to boost collagen, promote natural brightening, skin firming and lifting.

So let’s start the review.


I will break down the review using a sequence order, which showing you step by step of using these products.

Clinelle Caviar Gold Firming Cleanser

Facial cleanser is the first step.

I clean my face with this 2 times daily: morning and evening.

This cleanser comes with easy squeeze tube with flip cap. It has runny gel with specks of gold, foamy and could cleanse my skin well without skin being dry after the wash. Oh tips from me, squeeze a little only because this could easily spill. You don’t want to waste it ☺️

Clinelle Caviar Gold Firming Lotion

Use this Firming Lotion as the second step. Actually this is not the lotion you imagine. This is a toner.

It is run smoothly like water, just a bit thicker. My skin absorb this quite fast and it is refreshing to use.

Clinelle Caviar Gold Firming Serum

I really love this serum! The tiny gold balls are wonderful to see. Not to mention the effectiveness of this product too.

The consistency is light, not so runny as compared to the toner (lotion). Hydrating, absorb quickly into the skin, non greasy and non sticky feeling. This is a great serum to get supple skin.

Clinelle Caviar Gold Firming Eye Serum

I feel that this eye serum consistency is thicker than the face serum and lotion. Tips: pump a bit only or it will be such a waste. I only need a little to massage this on my eyes area and instantly feel refresh and relax!

Oh i totally surprise that my eyemakeup works well with this product, so i can use it morning and evening too! Before, i only apply eye serum/cream at night before if i apply under my makeup, it will ruin the look. So this is great!

Clinelle Caviar Gold Firming Cream

This cream comes in gold hollow plastic jar with small spatula. It has milky texture.

At first i was afraid that this cream would make my skin become too oily, but i can relax because it didn’t happen. It’s well moist but it won’t trigger the produce of extra oil 😁

Clinelle Caviar Gold Firming Mask

I can’t review how well the mask is, because i only have 1 sheet here. For a mask, i need to test like 1 month or once a week. But if you ask me how hydrating is this mask, i could tell you that this mask also moisture my skin well.

So after 2 weeks of routine usage, this is my conclusion: The usage of full range of Clinelle Caviar Gold products a bit too rich for me. I need to reduce the amount if i apply all of them onto my face. Skin is well hydrated. No irritation. No breakouts. I feel that my face is brighter than before. And it kinda has some blurring effect on my pores which so great!


Now before recommending this to other, let me show you my Pros and Cons.

The Pros:

Packaging

I believe at the first time you see my picture, you will say this line is looking gorgeous and luxe. And with the gold and black color box, plus the words “Dermatologically tested & Paraben Free”, we can’t help ourself to take this one home. Because this was what happened to me.

So thumbs up for the packaging. Perfect idea for gift set.

Effectiveness

[The picture above is my bare skin after using the products for 2 weeks]

Works well for my sensitive and oily skin with some adjusted amount of usage. I think it works better for normal or dry skin.

Hydrating the skin, refresh the skin. Reduce visibility of big pores. Brighter the skin.

Paraben Free

I always have that extra point for product which contain no paraben ❤️

Price

Facial Cleanser 100ml – IDR 99k

Firming Lotion 180ml – IDR 229k

Firming Serum 30ml – IDR 339k

Eye Serum 15ml – IDR 339k

Firming Cream 40ml – IDR 329k

Firming Mask 1sheet – N/A

For a drugstore product, i can say that this line is targetting the middle-up class.

The Cons:

As i have sensitive and oily skin, I need to reduce the amount i use for each products onto my face to lessen the richness so it won’t trigger whiteheads. After i adjust the amount, i can use full products range without concern it will trigger something else ☺️

Angelia’s Recommendation:

If you have normal or dry skin: full range of this products will work great for you.

If you have oily skin like me: you might need to reduce the amount or buy the items you think are necessary.

If i have to pick few products only (in other words, my favourite product): i will recommend you to pick the Firming Serum and Eye Serum. Must have!!👍🏻


So that’s all about my review. I hope you know this products better by reading my review and has no doubt when you make your purchase.

You can get Clinelle products at nearest Guardian Stores in your city or check their website at www.clinelle.co.id