Shop Conveniently at the new Althea Indonesia (Eng/Bahasa)

March begins with a wonderful news! And I’m sharing this news for all K-Beauty Lovers that Althea Indonesia is now OPEN again! Wohooo

If you wish to read this full post in Bahasa Indonesia, kindly scroll to the bottom. Because this is a dual post. English/Bahasa


If you haven’t heard about Althea before, this is an online platform where you can buy your K-Beauty products, shipped directly from Korea, with wide range choices of famous brands (Sulwhasoo, Laneige, Etude House, Mamonde, Innisfree, Dr.Jart, Althea, and many more).

Althea Indonesia has operated before (2016 – 2017) and stopped for a while to comply with Gov’ Regulations, now they are back with the new website at in.althea.kr

Don’t want to miss the hype, i quickly browse through the website and shop for my son and i.

I bought:

– Dr.Belmeur Baby & Kids Mild Moisturizer for my baby at IDR 209,000

– Petitfee Black Pearl & Gold Hydrogel Eyepatch at IDR 143,000

– Koelf Ruby & Bulgarian Rose Eyepatch at IDR 143,000

– Prreti Oil Serum at IDR 135,000

My total shopping were IDR 630,000 . By default, i am eligible for FREE Shipping. And i still have IDR 500,000 points and also freebie code (promotion) so i don’t need to pay anything! What a bliss rite?

My love to shop at Althea Indonesia grows bigger! You should sign up and try to shop conveniently here! And behold, great news are about to be told below!


As Althea Indonesia back in operation, it has several new rules and also good news for us, beloved customers, such as:

Shopping Rules:

Maximum 8 items per checkout (Before is only 6 items per checkout)

– Can buy 8 exactly same items per checkout (you can buy 8 lippies at the same time, while before you can only by 2 lippies at 1 checkout)

Checkout limit is 1 checkout in 24 hours

Maximum checkout amount is IDR 1,100,000 / checkout

And worry not because as you shop on website or apps, there’s automatic notification to tell you when the shopping limit (items or amount) almost exceed.

• ID Verification

This is will be done 1 time only, during the first purchase.

All the data collected will be encrypted and kept from third party usage. So it will be safe.

This rule is to comply with Custom Declaration Regulation in Indonesia.

And the good news amongst all will be……

• COD Service

Yesss cash on delivery is now available in Indonesia. You can make your checkout first and pay when the package arrive at your doorstep. Convenient! No need to borrow credit card, no need to get out of home and do the transfer from Bank or nearest convenient stores.

Now, for COD terms and conditions will be:

Maximum amount at checkout is only IDR 550,000

– For now, COD is available for selected post code

You can only choose COD again after your first COD package marked as COMPLETE.

What a wonderful news right!


In conclusion, i love to shop here because:

1. Authentic items from Korea

2. Wide range of brands and products choices

3. Nice packaging

4. Fast delivery, took only 14 working days to arrive.

5. There’re shopping and return policy too, so i can claimed and have extra protection if anything bad happen to my package

6. Can read and leave review on the products.

7. Many promotional code to make shopping experience even better and cheaper! And rewards point after each shopping to be deducted on next checkout.

8. There’s free shipping too if you purchase above IDR 299,999 (i suggest you to keep your list and buy at once so you can get this free shipping. And sometimes, they have promotion code, so even if your purchase is lower than IDR 299,999 you can still get free shipping).

So what are you waiting for?

Rather than waited too long for join people’s Korean Beauty Open Order/PO, you can buy directly and receive within 2 weeks. With protection too!

Sign up today at in.althea.kr or download the apps on IOS and Android.

Experience the lovely shopping with Althea Indonesia ❤️

Love,


Wohooo good news untuk para Beauty Enthusiast, terutama K-Beauty lovers! Althea Indonesia sudah beroperasi kembali! Dan makin mudah berbelanja di Althea.

Okay sebelumnya, short brief apa itu Althea Indonesia. Jadi Althea Indonesia adalah tempat belanja online kebutuhan makeup dan skincare dari Korea.

Jadi produk dikirim langsung dari Korea, ke alamat kita. Semua produk di Althea ini adalah Authentic. Asli.

Harganya terjangkau, dengan banyak coupons dan promotional code juga. Selain ada banyak brand dari Korea yang bekerja sama, jadi berbelanja sangat mudah.

Dari Etude House, Innisfree, Dr.W Lab, Dr.Jart, Laneige, Sulwhasoo, Mamonde dan banyaaaak lagi.

Althea Korea juga sering berkolaborasi dengan acara Beauty ternama Korea: Get It Beauty. Produknya juga banyak bekerja sama dengan artis-artis, termasuk artis dari Indonesia.

Setelah beroperasi pada 2016-2017, Althea Indonesia sempat berhenti beroperasi karena ada masalah dengan Peraturan Indonesia. Tapi sekarang sudah bisa lagi!! Wohooo

Dengan website baru di: in.althea.kr

Nah, ada beberapa rules baru, berikut juga kabar sangat baik sehubungan dengan beroperasinya lagi website Althea Indonesia, yaitu:

– Ketentuan Berbelanja:

• Maksimal 8 barang per pesanan (Sebelumnya, hanya maksimal 6 barang per checkout)

• Maksimal 8 per barang per jenis yang sama (Sebelumnya hanya bisa membeli 2 barang yang sama setiap checkout)

• Pelanggan membuat 1 pesanan per 24 jam

• Maksimal nilai total belanjaan adalah Rp1.100.000 per pesanan

Temen- temen ngga perlu bingung menghitung “aduhh ini uda sesuai peraturan belum yah atau melanggar yah jumlah pesenan aku sekian?” Karenaaaa… Karena pada saat berbelanja melalui web maupun apps, di bagian layar atas akan ada pengingat/pemberitahuan otomatis kalau sudah melebihi kuota peraturan.

What a convenient way to shop!

Lalu berikutnya kita juga perlu melakukan:

– Verifikasi KTP:

Menurut kebijakan bea cukai Indonesia, pelanggan harus memverifikasi informasi KTP mereka.

Data ini akan dikumpulkan satu kali di halaman checkout pada saat pembelian pertama saja.

Semua informasi yang diperoleh akan disimpan baik-baik dan dienkripsi dan tidak akan digunakan untuk tujuan lain atau oleh pihak ketiga.

Lalu kabar baik berikutnya yang bikin shopping di Althea Indonesia lebihhh dan lebihhh menyenangkan lagi adalah…. *drum roll*

BISA COD! Cash on Delivery wohooo!

Ini menjawab sekali kegalauan temen-temen yang belum ada Credit Card, mager untuk transfer dari Alfamart, atau Bank Transfer kan.

Jadi parcel datang ke rumah, baru kita bayar cash.

– Bagaimana cara membayar dengan COD?

1. Total pesanan anda tidak boleh melebihi Rp550,000.

2. COD hanya tersedia di kode pos tertentu.

3. Anda hanya bisa memilih untuk membayar dengan COD lagi jika status pesanan anda sebelumnya dengan pembayaran COD telah berubah menjadi ‘COMPLETE COD’.

Kalau temen-temen penasaran lebih lanjut dengan Althea, kalian bisa access infonya melalui:

1. Facebook Althea Indonesia di https://www.facebook.com/altheaindonesia/

2. Website Althea Indonesia di in.althea.kr


Aku sendiri sudah beberapa kali berbelanja di Althea. Termasuk di website terbaru dengan ketentuan terbaru di atas.

Kemarin aku beli 4 items dan karena masih punya point rewards dan ada coupon code, jadi tidak perlu mengeluarkan uang sepeserpun! What a bliss ❤️

Buat aku, belanja online di Althea Indonesia sangat memuaskan.

Highlights aku berbelanja di Althea adalah:

1. Produk selalu Authentic, asli

2. Pilihan Brands dan produk yang banyak sekaligus banyak promotional code.

3. Dikirim langsung dari Korea dan cepat. Untuk rumah aku di daerah Surabaya, hanya perlu waktu maksimal 14 hari kerja saja.

4. Tidak ada tax yang perlu dipusingkan dan ada FREE Ongkos Kirim bila jumlah belanjaan kita di atas Rp 299.999,-

Yang di mana, sekali belanja aku pasti kumpulin banyak sekalian. Jadi pasti melebihi Rp 299.999 dan udah langsung gratis ongkos kirim tanpa perlu memasukkan kode lagi. Kadangpun, ada promotional code untuk FREE Shipping. Jadi walau belanjaan ngga sampai IDR 299,999 tetep free deh deliverynya.

5. Boxnya cantik dan bagus (selain ada reguler box, ada banyak limited edition box juga dalam rangka Natal, Tahun Baru, Lunar New Year dan banyak lagi) , packaging aman.

6. Ada Shopping Return Policy juga bila barang yang kamu terima salah atau rusak dalam perjalanan.

7. Setiap kali selesai melakukan transaksi, ada reward point yang diberikan yang bisa dideduct amount nya buat belanjaan berikutnya.

8. Kamu bisa membaca review yang ditinggalkan pembeli. Jadi sebelum beli barangnya bisa tau kira-kira ini bagus ngga. Nanti setelah dipakai, kita juga bisa deh meninggalkan review buat membantu teman-teman yang lain.

Jadi ini bener-bener udah tempat belanja favorit aku. Harganya bersahabat, ngga perlu ikut PO yang bingung belum tentu kebagian, harga kemahalan dan masalah lainnya.

Jadi tunggu apalagi. Ayo buruan sign up dan nikmati sendiri kemudahan dan kenyamanan belanja barang favorit kalian di in.althea.kr

Love,

Published by angeliasamodro

Hello, World! My name is Angelia, currently living in Surabaya - Indonesia. This blog is about a little thought of mine regarding girl's talk, beauty, food, fashion and travel, as well as parenting as myself is a mommy. Hope you really have a good time reading my blog peeps! Get in touch with me through Instagram: angeliasamodro or email me at hello.angelias@gmail.com

3 thoughts on “Shop Conveniently at the new Althea Indonesia (Eng/Bahasa)

  1. Althea is quite best for beauty product, I have also brought some beauty products as well as hermo is also provide best product of beauty. it has various variety of beauty product and also provide discount on best and branded product so as you will add the product on cart then apply hermo promo code which will make price less.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: